突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
我覺得似係朋友既private account多啲 通常private都鍾意改奇怪名
佢死後既Facebook msg 都可以read

Ig要follow weed 相關既野有幾難?
大麻唔係毒品 (睇咩地區)
千祈唔好唔記得佢facebook ig比人改咗密碼
其實呢家點講都得 千百種說法,
只係要證明
係 一定係狗殺佢 先姦後殺 唔洗查 我地應該搵下白虎山咩料 果到一定有好多屍體
follow佢
都好明顯下喎
有可能 總之完全唔似有high嘢
除鞋=自殺?
霖霖身邊幾個好友都話佢開朗

其實佢係咪一定在19日傍晚出事?
屍體是9月22日發現
我地有的時間日期地點都是警謊提供的
警謊完全可信?

白色袋由一開始都唔見有?平台放低?
張sim card 呢?

法醫都覺得可疑
[資深法醫] :
陳彥霖案有疑點,警方太快下結論
https://lih.kg/1656488
資深法醫馬宣立分析陳彥霖事件的疑點
以及講解法醫工作、火化程序
大家可以留意多d個膊頭

我覺得lift入面 圓肩係膊頭過耳仔

但出lift後
個圓肩冇咁勁

好有可疑囉
可能段片入面既佢根本唔存在
裡面既其他人就完全見唔到有呢個人
其實發展而家咁
仲不停係到沉迷係hkdi 呢一part
真係有d over左
不如搵下離開hkdi之後既路線好過啦
仲係到瘋狂ff hkdi 既野真係........
咪係 我都唔覺得大麻係毒品, 不過食大麻係唔會咁
邊到有講?
搞清楚如果只係隊草係唔會痴撚線突然除衫跳海

外國日日都大撚把人隊草, 隊得岩其他同吸煙分別唔太大, 係可能有幻覺但唔會咁痴撚線

前提冇overdose, 冇mix埋其他毒品
問題係呢啲根本講唔上自殺證據
關鍵野全部影唔到
一開始幾張紙係咩黎、去左邊唔知,隨身物品點放低唔知
成間學校周圍CCTV,行來行去意義不大既片幾條,
偏偏淨係放低野同除鞋呢啲就關鍵位就冇
冇前設去睇既話,啲片根本冇明顯顯示自殺意圖

加上冇遺書、身邊冇人覺得佢有自殺傾向、冇行去海邊既片...等等
究竟單憑現有證據有咩可能確定到係自殺,可以輕易火化了事?
又話做過毒理檢驗,結果又冇人講
呢啲片淨係可以引人聯想佢take左野
但行為有啲古怪、背景複雜就係take野?
就算take左野,死左就唔駛有說服力既證據都可以咬定係自殺?
咩係圓肩?
哩D叫人格謀殺

食開weed 既人,一望對眼就知

你望下snoop dog / JB 就知

邊有陳同學咁精靈
整頭髮果下好可疑
同意
個兩個男 一個企係度
坐低後舉左下手
就無再大動作

有無佢上左去之後既cctv 上左邊層 點解除鞋
咁應該要大量follow
第六條
似係識嘅朋友細acc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞