突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
關鍵
My bad sorry
9月19日下午2時15分,陳在美孚與友人分開,10分鐘後曾傳短訊給友人稱正在回家,自此失蹤

佢果日下晝堂?無喇喇返學校交功課?
笑咗...
同埋d時間點解周不時會黑色
https://streamable.com/v3062

31:02 ....好唔自然咁嗖一嗖個 cam ,拍戲先會返呢d錯
都似 咁都話有精神病都痴撚線
backup呀
好似係搵緊cctv 既位置
有見到cctv都會望鏡頭
之後就行埋去
純估
題外話
第3條片係咪用左AI監控鏡頭
所以咪話,cctv嘅日期同時間唔係可以係人手改架咩?
有冇人熟vtc, 可唔可以將佢既路線畫返出黎

佢係lift 度明明拎住幾樣文件同電話
佢擺左去邊?

9樓再上又係咩地方??
一個後生女有冇可能行咁多地方都冇睇過手機一眼
之前 淨係出𨋢嗰段cctv我都有疑問

感覺好似確定畀cctv影到佢
Backup la
有2個疑點
1. 對鞋去左邊
2. HKDI班學生係咪見慣D人唔著鞋行路,竟然冇一個學生既視線停留係佢對腳,正常人應該點都會望下
18:30-1836

時間內除左鞋
一個小假設,
1. 陳同學唔見咗銀包電話, 所以返 VTC 搵
2. 搵到中間, 消失幾分鐘嗰陣, 有其中一隻鞋爛9咗, 佢無電話又無識人係身邊, 只好除晒2隻鞋搵
3. 然後走返去VTC 出面 MTR 搵

未知因素: 消失嗰幾分鐘, 嗰度是咪真係無CCTV, 定係刻意唔放出黎? 有無同學仔可以FC 下
一開始 𨋢嘅片可以合理推測佢係五樓出去(YC)
因為個男人係7樓出去 3樓入去
中間嘅樓層LWL係通唔到過去HKDI
之後有差唔多半個鐘消失咗
有返片嘅時候就喺九樓天台 行返過去LWL
中間好似有幾分鐘消失咗
LWL行返落七樓用天橋去Zone24 經過b座架𨋢 去隔離嗰個廁所 之後行返出去 搭天梯落地下
最後係停車場個cam影到佢離開

而家問題係嗰半個鐘到底發生咩事 令到佢行咗過去HKDI 同埋上咗9樓
同埋嗰六分鐘點解會冇咗隻鞋
但係都解釋唔到點解最後冇晒D衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞