突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
我都見到有幾個cctv顯示的時間唔同,但係睇返動作係一樣的,可能係唔同cctv機有時差。
我覺得係第五條片同第六條片之間有5分鐘係比cam影到 所以啲狗開始喺呢個位置 p佢開始唔着鞋周圍走 所以當佢唔着鞋走嗰陣啲人先冇用奇異嘅目光望住佢
有留言 巴打 快啲 帶返個頭盔先
越接近真相 越危險 太多破綻
本人十分熱愛生命 不會自殺
我留意到
個感覺似係佢set好某個地點係最後一站
所以佢仲猶豫緊
跳樓會變全裸浮屍
跳樓要繞過死因庭直接火化

係咪咁
果單係情緒病, 自此之後 9 樓有保安睇
睇哂全部片覺得以下地方有D奇怪:
第5條片 覺得個保安阿姐好似有少少通風報信FEEL
第9條片 又係個保安阿姐 拎住個電話係咁講 我唔覺得巡樓需要係咁講電話
出LIFT個阿叔 好似搵緊人咁 (雖然BLUR左一大忽 但右下角見到佢個表情同個樣 我見到依幕,FEEL到有D寒) (雖然有D迷信但FYI隔離風水POST有巴打話單野關福建事)

大家討論下
你啱
根本有冇呢單,港鐵都應該公開831啲片
真係好平凡
讀過DI
呢個要推

仲一直唔見有白色袋!!!

其實佢係咪一定在19日傍晚出事?
屍體是9月22日發現
我地有的時間日期地點都是警謊提供的
警謊可信?
真係似fk德妹high大咗去死...
跟手想去遊水/潛水 自己除哂啲衫
最似係咁啦 又準備炒車
前兩點合理 但第三點冇理由禁左幾次你都唔入 如果一開頭唔想入就唔會禁或者禁一次之前去行 而好難想像禁幾次 但都唔入 我覺得呢樣似想吸引人哋注意
點解我覺得 佢交完功課之後收到電話恐嚇
然後覺得好徬徨咁既?
有乜好討論
事實就係佢赤腳
去到呢到你就可以唔覆
但係你又死要面係到嘈
咁都叫討論?

另外你覆人加個icon係唔會阻到你想死撐個種尷尬 可以停

大家block左佢啦
So true
咁樣真係討論唔到落去
大家都咁有指向性
所有唔係指向政府/黑警既證據都反駁哂
我唔覺得大家係有心搵真相
以為佢哋係假膠 點知真係戇鳩
真係唔知道各位神探係想證明啲乜查啲乜?
證明佢唔係自殺?
證明佢係他殺?
證明警察草草了事?
如果想證明佢唔係自殺,就去海邊搵證據究竟係意外/他殺/定自殺。
如果要證明佢係被殺,就去附近搵證據證明佢係被殺。
如果證明到佢係他殺,就可以證明警察草草了事。
係要搵資料去證明自己個假設係正確,而唔係證明或質疑週邊證據係錯誤或者有疑點。而家唔係審犯,疑點對個查證方向有乜幫助?
不斷質疑對方錯誤,但又冇能力證明自己推測正確。
而家HKDI 堆FOOTAGE就係證明左,有個女仔(死者) 由有著鞋到冇著鞋,由HKDI離開。
咁接住就要搵路徑搵證人搵車CAM,唔好曬時間證明啲片既真偽,因為打左格仔既片就係修改過,證明到啲乜呢?
有可能係蛇王講電話
另外大家都唔係心理學家 冇學術根據下估人地表情係不切實際
唔好玩啦ching,大把人番學帶證件套放學生證同8達通掛心口啦

我自己日日出街都帶
有無人可以CHECK到呢兩樣野:
佢男友DADDY 在唔在世?
佢男友衰咩入刪 有無TAKE 開嘢?
又或者佢阿媽有無TAKE 開嘢?

撇除條片比人EDITED 既可能 推論如下:
可能 1.
有鞋同除鞋呢段時間 係去左TAKE野 TAKE咩野唔知 份量係點 唔知 (無TAKE 野經驗)
TAKE左野之後個人好RELAX 所以想除鞋 個世界唔同左 每樣野都好新鮮 充滿不同影像/幻像係周圍空間之中 佢周圍望唔係搵野係好似小朋友咁覺得乜都好新奇 ...
如果TAKE左野咩都有可能..一直行到去海邊.... 覺得個海好得意 想去沖個涼.. 然後驗屍......解剖做化驗 發覺體內有迷幻藥之類....然後家人證實有呢個習慣....所以無可疑 但家人又不想公開...就........
可能 2.
彥霖有精神病記錄/通靈體質...家人係知既...所以會發生可能1 的情況...然後驗屍官無可疑...
重點:
係學校既CCTV都仲係證明唔到佢係自殺 定 被殺...就當佢真係TAKE左野..兼裸泳.. 會唔會有唔比佢上水喚氣呢? 會唔會有人二次灌藥 再推佢落海.... 撿屍強姦...唔係新鮮事... 檢屍再殺..亦唔係無可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞