突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
咁快已經申請到looker咩?
我覺得佢上十樓之前一直搵地方擺低對鞋 之後係十樓放低左
狗一直都強調緊無著鞋
所以搵個死角位除鞋?

如果係校內除鞋會無人見到無人執到?

仲有呢個位,兩名女子入zone 24
右邊頭髮金色部份好似大範圍好多
似第二條友⋯
拎哂佢身上套衫
搵第二個扮 係學校9行做假證據
所以係海先係無著衫?
新聞有無話海邊或者邊到搵到呢套衫?
定真係佢黎⋯?
亂咁估
所以而家最重要2條cctv

1. 1750至1813 當中去過邊,物品係邊

2.佢由9樓空中花園上10樓之後落番黎就無左對鞋
消失既6分鍾,10樓一定有cctv
應該係朋友或者其他ac?
係關隊草事應該唔會咁少followers掛
樣可以deepfake
身型,姿步資料太少做唔到對比
但着鞋同無鞋兩者違和感好大
會。。。唔見左個女。。。。任何線索都要睇
渣車or跳樓做果一刻之前唔會痛 但跳海or吊頸呼吸唔到都會取消果刻既自殺念頭 如果唔係d人吊頸爬上張凳之後洗乜踢跌張凳 就係唔比自己著地
認真
未必會
因為我一見到25-30 歲長髮應該就會鬆左一口氣
同埋我內心會好想佢係生勾勾咁純粹失蹤左
而唔係死左

不過我唔肯定認屍流程係點
岩岩上網search講會係由狗果邊通知家屬去
唔個有冇的家屬話覺得係就可以去認

但都係果句,每個人對每件事既情緒同處理手法都唔同
我唔代表佢阿媽
但大家都唔會代表到
唔好on9 d狗夠曬煩 仲要那屎上身?
就算係 跳樓既話 係咪應該扮係第二度跳 而唔係全裸掟落海呢
係獨立分開,10樓一出lift已經有cam,除係佢係上樓梯個位停左除鞋
咁佢個習慣都幾特別
睇返條片佢係見到個人行過先對住人笑 唔知佢望到咩
唔知有冇得* 打錯哂sor
都係
但我其實問過好多30-40歲既人,佢地話佢個女係咁佢除咗男屍/50歲up既屍佢都會去睇下
睇一睇都係一彈,唔睇歲更加確認唔到個女係咪死咗
我係舊DI設計學生。
有少少推論既嘢,有d長,但希望可以睇晒再一齊分析。
有無人知陳同學果期做緊「咩功課」?
睇完段片有以下幾個假設。
1. 陳赤腳周圍行:可以推斷同佢d功課有關,例如project關於赤腳既(大家可以睇下可以關於咩主題)/佢d同學可能會知道。

2. 周圍望周圍行:依個都可以假設為同功課有關,搵下靈感且放鬆下等等。而且由天台片段可見,陳同學係唔清楚天台路段結構,佢上天台純粹應該係想行下個陌生環境,順便睇睇有無d咩idea可以幫到d功課。

3. 片中不時可以見到陳同學因為俾人見到赤腳行而「怕醜咁笑左出黎」:證明陳心情絕對唔係「100%負面」,而且佢係有少少尷尬,對佢以上行為係表示有d唔情願。依度推斷陳同學「赤腳行」+「周圍望+行」係有相連關係,而且係唔想俾人見到,因此根據時間(6點幾)+地點(學校),我可以大膽地再假設陳同學因為功課關係,需要赤腳響學校周圍行+視察,但鑑於學校早d時間人比較多,陳為「唔想尷尬」,所以特意選擇「6時返校」,在人比較少的情況下再進行。

4. 除學校內遊走,陳「赤腳狀態」下更出過學校,遠至地鐵站:依度可以俾到hins響「推斷佢份功課係關於d咩」,範圍可以再縮窄少少,因為要出到學校都要赤腳行。例如:「研究關於乞丐日常?/一個城市人赤腳行路可維持多久?/當我們變回原始人時?」

最後,如果我假設既方向係正確,就可以證明以上片段同陳既死並無太大關係,由此,會可以有更多推斷可以推落去。例如明明無需隱瞞既嘢,為何校方故意做出隱瞞動作,而且大話連篇?會唔會係黑警從中作梗,為左分散當前抗爭期間既注意力而要求校方做出各種「製造混亂既行為」?
如果係,黑警不但成功,而且有一定效用,係借刀殺人。例如前幾日關於陳同學既post幾乎洗晒熱門etc...而且,依兩日,我有留意到連登有好多鬼亂咁開post,例如「陳死既四大可疑地方」...嘗試帶大家遊花園,注意力集中晒響無謂既地方度。
假設係咁 咁對鞋去左邊 保安打鐘唔會經過? 清潔姐姐冇執到?
唔會 佢上樓梯除鞋前仲有一個cctv
佢除紅色掛頸袋嗰段時間又係冇cctv
手足我起你㡳見你唔係三毛 要保持清醒呀!
要發生d咩只係好短時間 佢比呢d唔關事既片就係要擾亂你
可能我接受能力好就啦,如果喺街唔著我就覺得古古怪怪,喺Di就唔覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞