突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
希望我推理唔正確
如果正確就無可能會出來講,因為佢要保住個女條命
之前都有post話阿媽欲言又止,同埋啲親戚都話佢好怪,同之前好熱心搵女好唔同
之前東涌條片佢提過冇屋企返 會唔會係唔想返屋企住(同屋企人關係差) 而且滿懷心事 所以除鞋(心裡自由放鬆) 行嚟行去散心?
如果佢玩遊戲 點都要拍片證明下掛 話自己玩左就係?
我唔信個遊戲要放低所有野喎(太on9無人信)
相信佢係正常女仔一個
我推斷佢係自己一個experience緊多於玩遊戲
頂,睇完真心覺得條女精神好有問題
咁喺海濱發現條屍,梗係會話佢去咗海濱啦。
之前立場有訪問到個同學話喺 tkl 見到佢,
假設係兩個唔同嘅人,咁就要睇吓tkl 入面舖頭嘅 cctv 影唔影到頭髮/其他身體特徵似陳同學定冒充佢嘅女仔。
fc左啦跟本,琴日未有cctv已經個同學話大概7點係調景地鐵站見到佢赤腳好似搵緊野咁

今日cctv就出黎見到佢又係赤腳好似搵野,
重點係佢離開學校cctv題示係6點59分,個方向係去緊地鐵站
同同學7點見到佢既口供一樣
good evening sir
其實發現佢條屍個日期都政府公佈出黎,唔比做假嗎?
證件套黎阿,唔撚係bra帶,求下你地爬文啦
但點解唔介見到個套??我覺得係衫黎喎
話說,di以前9樓空中花園真係好多人係到過夜,後尾多左保安先唔比
有車cam就好
因為大家都係演緊戲?
忍唔住笑?
陳彥霖死亡事件詳細整合時間線:

14/09 xx:xx – 在新開的 IG A/C 上載第一張相, 簡介寫上「LET IT PASS IN THE PAST」
16/09 16:05 – 喺 FB 分享一條 Memory, 有朋友見過佢, whatsapp 有覆
17/09 xx:xx – 在早前開的 IG 上載過相
19/09 14:15 – 美孚站失蹤 (同朋友搭港鐵返屋企期間, 突然收到電話改為自己返調景嶺VTC)
19/09 14:25 – 曾發訊息予朋友表示正在回家, 亦曾發訊息予其他朋友到達荃灣、太子、尖沙咀站
19/09 17:00 – 一直有跟朋友報告行蹤, 但五點後再沒有回覆 whatsapp 訊息 (可能已遺失手機)
19/09 xx:xx – 有人在調景嶺站外執到佢其中一部手機, 並交予港鐵
19/09 xx:xx – 警方指佢赤腳往海濱公園方向走去跳海,認為事件找不到可疑地方
19/09 – 22/09 有人在 VTC 執到佢另一部手機、身份證、學生證
20/09 xx:xx – 佢本來約咗同學一齊返學, 但電話無人聽, 其後有港鐵職員回電, 有人執到佢部電話

hk01
有學生透露,曾於陳彥霖失蹤同日(9月19日),約傍晚7時許,於調景嶺站目擊一名打扮相似、赤腳行走的女子。港鐵今(15日)回覆《香港01》查詢時證實,當日有清潔工人於傍晚時分,在車站A出口附近地面發現相信屬於事主的手提電話及文具等,車站職員遂按既定失物程序處理,並嘗試據其電話簿與物主親友取得聯絡。家屬於兩天後,經核實身份後領回失物。

hkdi 同學話大概六點幾執到陳同學個袋,入面有個冇Sim卡嘅電話。但條片唔見呢個袋同電話。所以應該5點其放低咗。
黨鐵話傍晚時分執到陳同學嘅文具同電話,即係話好可能入hkdi 之前已經放低。朋友話5點開始失聯,所以放低時間係5點幾,應該係入去之前。

所以帶住個冇Simcard 齋用WiFi上網嘅電話,銀包入去學校,似乎係想唔比朋友搵到佢。反而用另一部機入學校,係咪呢部機淨係可以contact 某些人?又係咩短時間同呢啲人contact完之後,跟佢指示除鞋出學校見面?
點解佢㩒完𨋢 但無等到𨋢 而選擇樓梯 但就咁睇又唔似係趕時間之類。。。諗唔明
屌你架lift到佢心口有個紅色既袋仔/證件套

之後d物品唔見晒,所以咪話要搵呢段時間既cctv
呢個就要靠黨鐵入面其他舖頭 cctv,
睇吓頭髮顏色,身形特徵有冇寒背嗰啲,
就算頭髮燈光問題唔同色,都唔會爭咁遠卦,
如果cctv影到唔係佢嗰隻金,
有機會嗰個已經唔係陳同學。
搵登仔偵探重組今批影片嘅懷疑位,唔好俾啲網台拍重組節目片發死人財啊
其實真係可能浮屍唔係彥霖 只係彥霖咁岩跳海 正好比個名條屍 真正浮果個一世都唔知

仲冇海怡對出果個 全黑嘅女手足 果個仲可疑

但都係最少線索
其實有樣野叫white blance
似參觀校園, 佢新入學麻.
初步驗屍會攞DNA配對掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞