突發 公開大量陳同學cctv片段

3072 回覆
558 Like 12 Dislike
假設所有人都係演員
咁就唔奇怪

我自己就係戴呢一隻手繩
基本上每隔幾個字就要咬一咬去索返緊
身邊啲人成日都問我咬乜
所以其實我覺得個動作冇乜特別
我個人認為得對眼唔多似
但如果停課3日內搵到個咁相似嘅人再拍埋片
真係好恐怖
你都On9既 你代入老母諗下 當初出晒尋人咁緊張 有一絲線索正常都想衝去了解 點會仲咁大安旨意話比大家聽唔會係佢個女
鬧得冇道理咩傻鳩
眼袋真係唔知邊撚度唔似
真係想自殺唔通
想成功就唔會去一個陌生既地方
想問停課但學校有冇人…有人應該好難拍?
放低袋條片呢
跳樓其實唔洗去天台, lwl同di之間條橋都跳得
但係仲有樣奇怪野 第一條片係𨋢佢唔係出自己入𨋢個時㩒個層 (應該係7樓)個男人入到𨋢係無㩒𨋢 但你會feel到陳同學有少少想快啲走咁 之後個𨋢門一開就走左 但未到佢㩒個層其實 之後個男人繼續搭就係七樓出左 所以本身佢拎文件係去邊? 七樓係一個比較四通八達既地方 可由李惠利大樓通往hkdi大樓 陳同學本身係李惠利大樓 七樓以下 hkdi 同李惠利係唔可以互通 七樓另外仲有zone24仲有好多同學做功課既地方 所以陳同學本身係想去七樓但做乜就唔知了
有無講認屍依個點我覺得好minor,點解我咁講?
你諗下佢地依個年齡既人對屍體係有忌諱,唔會下下拎出來講
咁去到睇完條屍發現真係唔係個女,咁返去有好多人問,我又唔想話個樣浸到爛晒依啲咁難聽,佢又全裸,咁咪搵啲最簡單既位去話唔係佢個女呢

如果單單因爲寫長短頭髮就唔去認屍,完全唔合理

又炒車
所以佢真心唔似特登搵位去跳樓
其實唔應該淨係focus 喺學校入面既cctv
睇埋店舖/街/海濱公園既cctv先搵到真相
個人認為係同一個人wor
值得諗既係點解佢會好似盪失路咁 同埋中途除左bar同鞋咁行
可能唔知受咩人所指 或者佢係有人叫佢周圍搵一啲野guide佢咁做/被威脅
個個尻估都唔知係咪啲Popo打手
由唔信有食藥都變信埋
你地真係西利
我睇完都覺得佢成日留意cctv
唔止一次望個cctv
自己睇完幾條片既諗法
以下都係我假設:

1. 佢男朋友坐緊,又搵唔到佢男朋友老豆,(被趕走?)
五次失蹤人口記錄,同自己屋企人關系估計唔好?(冇屋企返冇哂錢?)
(反叛期加單親家庭加上識左男朋友變化可以好大)
(亦有聽聞網上話佢男朋友封鎖左佢fb ?)(分手?)

2.精神有問題?食左毒品?
老實講天黑仲要行去海邊好多人都唔敢
我未知佢果邊既海邊人多唔多人,
唔多人比著一般人仲更加唔會去
除非受藥物影響,或者好大決心

3.好唔開心想自殺,周圍諗緊想點自殺,
上天台係想?

4.除鞋係學校同地鐵行係想人安慰?
可惜行咁耐咁多人.都冇一個人走去問佢咩事,
行到盡頭就係海邊?

5.行出學校後比人釘上?所以先係全裸?

我自己想講如果係街度發現有身邊既人有以上特徵
希望可以有多一點慰問,可能會救返一條人命
而家有可能性
1.cctv人唔係佢,係演員補拍
2.deepfake換樣
3.由頭到尾死既係另一位義士

咁討論呢堆片都冇意義
不如去推1020post上熱門?
我就係代入老母
我想搵返一個生勾勾既女
而唔係一條屍
有冇機會係校方想大家focus呢啲片?
重點有機會同唔少師兄講嘅一樣:

唔喺呢堆片 而喺冇片嘅時間
啱啱開學咋喎
無車俾你炒呀仆街
根本由頭到尾大家係唔相信警狗

如果片係真
只係證明佢曾經無著鞋
冇證明過任何野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞