表你老母白咩? 第二季之4

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
半個鐘前佢打比我,話聽日去海洋公園拖住我手得唔得,我講見到佢經常有女仔whatsapp,諗應該有女朋友,我抗拒做第三者,佢話個女仔係ex,因某d原因佢放唔低ex,心會有個位置永遠都係ex,清楚大家唔可能一齊,佢叫我聽日答覆接受佢
我唔想,宜加想唔去

仲衰過表你老母白

咩係表你老母白

你唔知點解又會入黎呢個post既?

真係唔知,只係好亂,搵人傾

成件事仲柒過佢未吸引到你鐘意佢之前同你表白

簡單,明白
比自己鍾意嘅人問點去吸引自己鍾意嘅女仔嘅注意力

咁你點答佢?

教佢點追 自虐

咁佢有冇講個女仔係邊個呢?

冇 但d特徵完全不是我

你點解要自虐先?
唔通咁耐以黎你都冇俾佢知你鍾意佢?

冇俾佢知
我唔知可以做d咩好
好多人知道之後都叫我扮唔識唔好教
但我就傻仔教落去
一路教個心一路痛 簡直自我虐待
半個鐘前佢打比我,話聽日去海洋公園拖住我手得唔得,我講見到佢經常有女仔whatsapp,諗應該有女朋友,我抗拒做第三者,佢話個女仔係ex,因某d原因佢放唔低ex,心會有個位置永遠都係ex,清楚大家唔可能一齊,佢叫我聽日答覆接受佢
我唔想,宜加想唔去

都唔知好事定壞事
可能好過佢聽日一野拖落去之後先咁同你講
或者甚至唔講

絲打自私D
總之你既決定係自己舒服就得
binc
過來人分享:

1. 唔好太快"愛"上對方,因為一剎那既感覺會令人盲目。
2. 做幾多都無用,女仔唔會因為你對佢好而鐘意你。
3. 冷靜d 分析關係,唔好幫對方唸太多理由點解唔覆你或者點解突然搵返你。
4. 唔好太在意對方既說話或行徑,患得患失只會令自己煲乾水。
5. 男女係一段關係入面應該係平等,唔好單方面付出。
6. 女仔鐘意你,你會感覺到,相反亦然。誠實面對自己。
7. 對方唔鐘意你,未必係你唔好,只係你選擇左個唔岩你唔識欣賞你既人。
8. 唔好失去自己。失去自己既人會連對方都一併失去。
9. 你是最好的,共勉之。
過來人分享:

3. 冷靜d 分析關係,唔好幫對方唸太多理由點解唔覆你或者點解突然搵返你。
4. 唔好太在意對方既說話或行徑,患得患失只會令自己煲乾水。
7. 對方唔鐘意你,未必係你唔好,只係你選擇左個唔岩你唔識欣賞你既人。

我而家同佢做返朋友 不過都有d 不甘同埋sad
過來人分享:

巴打 岩啊!! 做返自己
我未拍過拖,好難遇到啱傾又有感覺男仔,好可惜,清醒咁諗,我真係接受唔到佢放唔低ex同我拍拖,我會覺得佢會同ex暗度陳倉,無安全感

既然接受唔到既話,就無謂勉強啦!

係唔係男人就係咁,以前識個男人又係話心中有位置留俾ex

咁睇佢所謂位置係咩啦!
如果當係一個回憶
作為未來生活既動力
咁當然係好事
但如果仲藕斷絲連而仲去追其他女
當然係唔要得

所以係在乎當事人既心態啦!

唔識分

你未諗好
其實你都係偏向唔去多啦
如果你去就等如接受佢
唔去呢,你就可能損失一個追求者,但比自己再諗清楚自己想點
對方突然要你做決定,好似係佢話事咁
你收皮喇
比你遇到一個唔會同你講心中留有另一人位置既人
你就覺得佢真係無留咩

一黎佢真係對人比過真心先真係留左個位
難道一散左當人唔識既人
咁冷血既人先岩你咩
根本就係你個人自撚私
你咁驚佢心入面有其他位咪用你能力去佔有晒囉

再者
咁戇鳩都真心同你講
你唔係話咩男仔最緊要真心真意咩
唔使話無講過喇
人地講真你又唔撚gur
人地咩都唔講昆鳩你就好咩

過去就係過去
未來根本未來
你又未同佢一齊 人地未全心全意對你好撚正常
正如你都唔撚係全心全意對人地
又係度考慮呢樣果樣
你有比誠意追過佢咩
你老味你自己又唔付出係到揀三揀四
仲要諗人地係味全心全意

真愛同你唔會有緣份
你唔好撚去海洋公園喇
唔好害撚左個男人
反正你仲有千千萬萬個玩熟晒個遊戲
唔會同你wtsapp表白
唔會話你知心入面有幾多個閪屌過

既所謂對你一心一意(你以為)既男人
你都係等呢班識玩遊戲玩到爛晒既
去逐個中出你吧喇
我未拍過拖,好難遇到啱傾又有感覺男仔,好可惜,清醒咁諗,我真係接受唔到佢放唔低ex同我拍拖,我會覺得佢會同ex暗度陳倉,無安全感

呢個世界 每一個男人都會有你接受唔到既野
你覺得只係來自你幻想
我夠覺得你扮撚晒高檔喇
人地夠接受唔到你咁細波

咪咁自我中心喇
你估你好高質咩屌

教佢點追 自虐

咁佢有冇講個女仔係邊個呢?

冇 但d特徵完全不是我

你點解要自虐先?

冇俾佢知
我唔知可以做d咩好
但我就傻仔教落去

你係咪一路自虍

自膠

你係咪一路自虐,一路會有種快感
甚至會暗中期望佢會意會到你鍾意佢
所以一直都咁樣做希望佢開竅?

你不妨捫心自問下

冇快感 係心痛
我自係會暗中期望我會係個女仔 點知佢講每一樣都不是 每下都係重擊

冇 但d特徵完全不是我

你點解要自虐先?

冇俾佢知
我唔知可以做d咩好
但我就傻仔教落去

你係咪一路自虍

自膠

你係咪一路自虐,一路會有種快感
甚至會暗中期望佢會意會到你鍾意佢
所以一直都咁樣做希望佢開竅?

你不妨捫心自問下

冇快感 係心痛
我自係會暗中期望我會係個女仔 點知佢講每一樣都不是 每下都係重擊

咁既然你覺得係重擊既話
點解唔截停佢唔俾佢講呢?

因為我怕冇下次
係咪一定要單獨約到出黎先可以再進一步?

男仔係咪只會主動同有興趣既女仔傾wtsapp?
冇興趣既話 搵都唔搵?
一男一女不斷傾wtsapp, 有冇可能只係純友誼?
其實男同女之間識左太耐, 發展機會會多左 定 會太熟而唔會一齊?
既然咁悶就比大家分析下個case 雖然我都心裡有數
其實不嬲有同另一個女仔傾 大家講野有時都幾flirty
之前同佢喺高登識 喺個post度相認讀同一科佢year2我year1 不過我大過佢
佢真係幫我解決左好多學業上既問題 下下都打千字文同秒回
之後佢見我sc po左張甜品相就叫我帶佢去食 又話要我送埋佢返屋企 話驚唔識路
問題黎喇佢話佢有個complicated緊既男朋友 大家忙緊學業所以大家好淡 佢男朋友對佢都幾差 佢前排都有啲心淡想散但之後又好似無野
其實都好水泡同兵feel

點會當你兵呀?
只係見你同佢好似幾岩key咪叫你一齊去食囉,橫掂見同男朋友關係差咪約下朋友姐
咁多心做乜?

就係佢有時講野幾flirty先覺得危險 上面做既野我都覺得唔係啲咩既 夾埋就有啲難搞

有d女仔係慣左咁同人溝通既
甚至有d直情唔知咁會好易惹人誤會
因為本身真係慣左
所以學識平常心
抽身睇是常識吧!

其實都岩
好奇怪 有時會諗多左有時會諗少左 諗多左之後就會驚自己諗多左 就會變到諗少左

講野點flirty法

好耐無蒲頭 但反而唔係原本果個有最新發展 我希望係我諗多左
食甜品果陣佢話佢其實好內向 係對住我先多野講
我覺得佢知會令人誤會既 前排佢cap左個想追佢既男仔 佢講野幾曖昧佢都feel到 同我講驚個男仔有誤會
前幾日佢知我成日唔返學驚我會唔讀落去就叫我唔准放棄 我話好窩心喎 佢就話唔對你窩心對邊個窩心☺

但諗落又似係fd🤔

同佢提過下會踩單車長途旅行 佢又話會一路支持我 又催我出埋篇遊記每日都會睇我有無更新 即係fans zoned?

點會呢?好多時一個女仔鍾意男仔係出於仰慕。既然佢追睇遊記,咁除左好奇外,個心亦會對你有種對你崇拜既好感,好事黎

但係佢有男朋友 雖然佢話同佢男朋友淡哂 但應該唔捨得
有時snapchat糖水比佢睇又話 比個機會你速遞比我喇
之前講野又flirty 但佢又知條界喺邊 真係唔知佢諗乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞