表你老母白咩? 第二季之4

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問吓, 女仔對一個人有好感會keep幾耐?
我都知要打鐵趁熱, 但我黎緊要考試唔得閒
新人表示見到上面段野係公司大笑咗出黎
(追左好耐post, 忍唔住留言)

莫非你係佢target?

我只係一個追左好耐post既新人
年幾前仲追緊隔離登,跟住斷左,呢家係到見到呢個post又燃點返我追post嘅興趣
啱啱先開到ac

多謝你一直以黎既支持
期待你可以同我地分享你既故事

反正大家唔識大家

之前想溝個女同事a, 但係大家做野係冇關, 平時唔會傾接觸, 但係就會同佢dept啲人接觸, 諗住同佢地friend先, 同佢地乜都傾

但係3個月之後, 佢就last day咗, 之後自己做啲野自己都唔信, 就係同一個最fd嘅男同事b講想識佢, 一個月之後真係比佢約到, 不過另外仲有個女同事c(同個女a超fd), 咁即係4人行

男b同我用咗個籍口, 早2日同女c講, "同我傾開計時, 我都有興趣想join, 問佢地介唔介意", 跟住就焗左佢地落踏

個日餐飯就我地請嘅, (無啦啦屈埋佢比錢 ), 之後佢地話比錢, 我地唔要就話之後請返我地

所以個幾月後又食多次, 個次女a提起有間甜品想食, 我之後搵左出黎, 係個gp send出黎問佢, 之後我地又出多黎1次, 個次我見甜品好平, 4個都係1xx, 我就比左~~

不過有1次想睇戲 (男b講左唔去), 點知屌那星, 女a都唔去, 但係個陣我已經講到去睇咁, 所以焗左我同女b去

之後仲有幾次啲咁嘅飯局, 但係我知咁樣再落去就收得皮, 係有1次出黎食飯嘅時候, 行過見到有套戲 (有幾集, 系列個啲), 女a話睇過第1集, 想睇第2集, 咁啱我都睇過, 我就話, 啊, 不如一齊睇, n日後我私底wtsapp佢幾時去睇啊, 問佢邊日唔得, 點知佢隔左日都冇覆, 我就走去問佢, 點啊, 聽日去唔去睇, 點知佢話 "我問緊女c啊, 如果我地唔問佢自己走去睇, 佢實殺左我地 ", 第日又變左3人行

之後仲有1次又係咁嘅情況, 又係話某間野好食, 我又走去私底問佢, 跟住女c係gp問係咪去個間啊 , 又變左3個

個次之後其實我已經放棄咗
就算幾個人出黎食飯嘅次數都少左好多
ps. 估計女a大過我2年, 女c大我至少8年, 所以中間話變左我地2個去個度應該冇咩影響
前高登仔二號留名學野
以前喺嗰邊學唔少,喺度繼續學

你又學"閒人"咁
叫你目標做cdrom囉

尤其好難帶到個話題去感情方面

咁又係
不過從來成功在於嘗試
唔試過又點知呢?

咁似一個人講 唔嘗試唔會失去 但亦都唔會得到

你覺得似邊個?

出面一個心事post既絲打 佢呢句既意思同紫巴有d似 咁岩諗起

係?
咩post?
link唔該

鈴鐺心事區
前高登仔二號留名學野
以前喺嗰邊學唔少,喺度繼續學

老朋友光臨
點敢賜教
我向你討教就真

無咩鑽研喇,我入黎都係睇下故
原來已經開到4

我唔知你地話題點啦!
但如果好有趣好笑既話
點會咁快同你講早抖呀?

因為第二日大家通常都要七點幾八點起身
所以去到一點鐘鬆啲就差唔多
話題通常而家都圍繞大家做左咩 之後做咩etc
講呢啲真係extend唔到幾多

咁你不如講下身邊d好笑既人同事
又或者留意下有咩好玩既地方
我諗呢d話題應該會好d
唔會下下因為要訓就打斷左對話既

我平時都盡量上網睇多啲其他野
因為我嗰到真係好撚悶
大家都可能喺屋企留成日睇下電腦就完左一日

所以如果你比較幽默有趣既話真係會加唔小分囉

平時面對面溝通咪可以搞到佢成日笑
但係whatsapp有啲麻煩
可能佢有笑嘅 但係我鬼知咩 都睇唔到佢反應

咁你試下問佢好唔好笑咪得囉

即係點
講講吓幾句問佢fun唔funny?
好突兀咁
Btw 佢有陣時會話 it is interesting/funny,I m curious etc
睇到有個巴打留言話佢同你講goodnight但係又冇good morning
我分享少少啦 以前我都好似巴打你咁樣
之後同女仔相處耐左 見到依啲情況呢
我唔會即時睇佢個留言或者覆佢
通常都留返第二朝起身先再繼續覆佢/繼續個話題
咁就唔會有巴打所講一次過覆佢兩個msg
我有時都係用你個方法
不過會諗如果人哋同你講完Gd nite 你又唔回佢 好似冇乜禮貌咁 下次用翻呢招先
岩岩經過
主動同我say hi有冇d咩意思
岩岩經過

一句hi都可以ff到
最多代表佢認得你
深夜裡 將一起暗戀的她 互傾訴 不應關閉嘴巴
遭遇也 會近似 將苦訴吧 莫於孤清裡自憐自掛
岩岩經過

你都世界級喇你

咁你不如講下身邊d好笑既人同事
又或者留意下有咩好玩既地方
我諗呢d話題應該會好d
唔會下下因為要訓就打斷左對話既

我平時都盡量上網睇多啲其他野
因為我嗰到真係好撚悶
大家都可能喺屋企留成日睇下電腦就完左一日

所以如果你比較幽默有趣既話真係會加唔小分囉

平時面對面溝通咪可以搞到佢成日笑
但係whatsapp有啲麻煩
可能佢有笑嘅 但係我鬼知咩 都睇唔到佢反應

咁你試下問佢好唔好笑咪得囉

即係點
講講吓幾句問佢fun唔funny?
好突兀咁
Btw 佢有陣時會話 it is interesting/funny,I m curious etc

即係如果你講開笑話既話
你話自己覺得好笑
問佢覺唔覺咁囉

之前我鳩嗡佢問我係咪飲撚醉左
睇到有個巴打留言話佢同你講goodnight但係又冇good morning
我分享少少啦 以前我都好似巴打你咁樣
之後同女仔相處耐左 見到依啲情況呢
我唔會即時睇佢個留言或者覆佢
通常都留返第二朝起身先再繼續覆佢/繼續個話題
咁就唔會有巴打所講一次過覆佢兩個msg
我有時都係用你個方法
不過會諗如果人哋同你講完Gd nite 你又唔回佢 好似冇乜禮貌咁 下次用翻呢招先

為人地諗咁多做咩
你想點就點 唔洗理人地點諗你架喎

如果係咁既話我估佢地只當你係普通同事啦!始終唔係個個都接受到係公司搞男女關係。同埋兩個都大過你,我諗都冇考慮過當你係對象鳥

所以我就係等個女同事走左我先搞咁多嘢, 不過男b同女c都覺得佢係宅女黎, 唔知會有冇關係~~, 點解另外個女同事要差隻腳埋黎 , 佢唔黎等我地兩個去咪好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞