表你老母白咩? 第二季之4

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
巴打有無多d 書推介黎睇
binc
少少離題,不過想搵地方呻下。

之前有鍾意過一個男仔A,係同學嚟,嗰陣同佢好好傾,咩都講,日日whatsapp早晨早抖,都有諗過自己會唔會有機,日日都好快樂

不過fd嘅程度好似盡咗咁,無單獨約過,無曖昧嘅對話,慢慢就少咗對話,加上我成日見到佢whatsapp 有兩三個女仔同佢chat,就知道我唔係特別嘅,到後期我好似已經唔鍾意佢啦。呢幾日直頭無whatsapp 過。

我鍾意佢嘅事講過俾一個女性朋友B知,A同B開頭係唔熟嘅。

但今日,我知道有一個B呢排成日同A whatsapp,佢most frequently chated都係B,而且無人知佢兩個咁埋。

我有種好奇怪嘅感覺,其實我無資格嬲或者妒忌,但我覺得好似俾人呃緊咁,我乜都同你地講,你地就收收埋埋

我覺得自己好撚小器 ,明明佢地有咩發展,有無曖昧定純友誼都唔關自己事,女人真係好麻煩
少少離題,不過想搵地方呻下。

之前有鍾意過一個男仔A,係同學嚟,嗰陣同佢好好傾,咩都講,日日whatsapp早晨早抖,都有諗過自己會唔會有機,日日都好快樂

不過fd嘅程度好似盡咗咁,無單獨約過,無曖昧嘅對話,慢慢就少咗對話,加上我成日見到佢whatsapp 有兩三個女仔同佢chat,就知道我唔係特別嘅,到後期我好似已經唔鍾意佢啦。呢幾日直頭無whatsapp 過。

我鍾意佢嘅事講過俾一個女性朋友B知,A同B開頭係唔熟嘅。

但今日,我知道有一個B呢排成日同A whatsapp,佢most frequently chated都係B,而且無人知佢兩個咁埋。

我有種好奇怪嘅感覺,其實我無資格嬲或者妒忌,但我覺得好似俾人呃緊咁,我乜都同你地講,你地就收收埋埋

我覺得自己好撚小器 ,明明佢地有咩發展,有無曖昧定純友誼都唔關自己事,女人真係好麻煩

係囉 咪撚咁煩喇你
係網上搵到篇文講曖昧既
唔知大家有冇親歴其境?

原諒我又殘體字

即是假设有两人,某甲和某乙。当别人问及某甲:“你和某乙什么关系啊?”某甲定会答道:“额,你别想多了。我俩能有什么关系啊?我俩只是好朋友而已。”此时的某甲表情一脸无辜。
再当同样问题问及某乙时,某乙也定会答道:“额…你别想多了。我俩能有什么关系啊?我俩只是好朋友而已。”但看某乙的表情却直剩下一脸委屈。

其实,整首歌词要表达的情感正类似上述情况:就某甲和某乙的关系而言,孰在高岗、谁处被动,昭然若揭。

你当某甲真是傻子,不知道某乙对其有好感且期待着进一步发展的意思?当然不是,某甲只是不甘心就此羁绊,就这独一枯叶,放弃整片雨林罢了。如果真系恋人,哪里会发生“你的温柔怎可以捕捉”?如果真是朋友,哪里会出现“你的衣裳今天我在穿”?

你又当某乙真是白癡,不知道某甲当其是备胎且在骑驴找马的意思?当然不是,某乙只是不情愿就此别过,从此形同陌路罢了。如果真的甘愿,哪里会感叹“终须都归还,无谓多贪”?如果真当决绝,哪里会委屈“还乞求什么说不出”?

各位點睇?

唔知
吾知
我同佢識左幾年 以前番學做project識
之後有keep住會出街 食飯 睇戲
食飯會交換食 又會食同一杯雪糕
飲starbucks都會買一杯venti一齊飲
啲fd其實一路都以為我地一齊緊(但其實冇)
基本上其實我想做咩佢都會陪我去做
佢最憎去啲人多地方都會陪我行下市集
但最近佢好似好忙 唔太得閒理我
見住佢online又唔搵我搞到心情好差
其實點先可以知佢對我有冇意思
好想move on但又好唔捨得

佢連唔中意嘅地方都陪你去,飲品一齊share
有啲好感又得,close嘅朋友又得
或者覺得你收佢兵 /佢收你兵又得
你地之前有冇flirt吓先?
呢排唔搵你,可能真係忙,或者試吓冷處理,睇你反應
你又試吓搵佢之後藍剔吓,睇佢會唔會搵你

我唔知點先算flirt佢
但佢份人其實都好似蠢蠢地咁
我嬲佢佢好似一啲都feel唔到

最近我瘦左比之前靚左啲(朋友話)
之後出街食飯佢忽然請我食
明明食過咁多次都係aa
唔係好知佢諗緊乜
係網上搵到篇文講曖昧既
唔知大家有冇親歴其境?

原諒我又殘體字

即是假设有两人,某甲和某乙。当别人问及某甲:“你和某乙什么关系啊?”某甲定会答道:“额,你别想多了。我俩能有什么关系啊?我俩只是好朋友而已。”此时的某甲表情一脸无辜。
再当同样问题问及某乙时,某乙也定会答道:“额…你别想多了。我俩能有什么关系啊?我俩只是好朋友而已。”但看某乙的表情却直剩下一脸委屈。

其实,整首歌词要表达的情感正类似上述情况:就某甲和某乙的关系而言,孰在高岗、谁处被动,昭然若揭。

你当某甲真是傻子,不知道某乙对其有好感且期待着进一步发展的意思?当然不是,某甲只是不甘心就此羁绊,就这独一枯叶,放弃整片雨林罢了。如果真系恋人,哪里会发生“你的温柔怎可以捕捉”?如果真是朋友,哪里会出现“你的衣裳今天我在穿”?

你又当某乙真是白癡,不知道某甲当其是备胎且在骑驴找马的意思?当然不是,某乙只是不情愿就此别过,从此形同陌路罢了。如果真的甘愿,哪里会感叹“终须都归还,无谓多贪”?如果真当决绝,哪里会委屈“还乞求什么说不出”?

各位點睇?

即係比人吊住癮囉
做人就唔好咁犯賤 早走早著
留翻啲樽鹽比自己呀

多謝巴打支持
我答左果位樓主鳥

我其實響度做cd rom
睇大家留言都改變左心態
binc
鍾意社交既女仔係咪比較難追

多人溝姐 競爭大左

多人溝姐 競爭大左

如果係淨係同同性特別熟呢?超多女仔fd但唔多男仔fd wtsapp幾乎全部女仔黎
不過佢同班女仔真係好fd 出街又淨係同佢地出 生日又個個都打千字文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞