表你老母白咩? 第二季之4

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢打俾我,我已經拒絕去,佢話想知點解唔可以一齊,就約咗佢樓下一齊食早餐,最後係AA
我好清楚話見佢經常有唔同女仔whatsapp,佢完全避開whatsapp問題,只不停講同ex有誤會分開咗,佢覺得對ex唔住,我都話各人都有過去,ex都過咗,最後你地會唔會偷偷一齊我都管唔到,但whatsapp又咩事,佢又唔講,係完全避開
最後我都話對佢有好感,但大家觀點唔同,一齊會好辛苦,由其佢講完點對ex,係佢識咗第二個,ex提出分手,最後ex有抑鬱,佢放唔低ex,但whatsapp太多女仔,令我無安全感,怕我會係ex代替品
我哋食完早餐,佢問我可唔可以做翻朋友,我只話點頭朋友一直都係

我想知佢話搞到前度有抑鬱所以放唔低
係咪因為罪疚感呢?
仲有既係,有唔同女仔wtsap有咩問題?點解要避開?如果光明正大係朋友唔搞曖昧,點解唔可以大方認呢?我明你點解會冇安全感,但我想問你,如果佢同你講只係朋友既話,你又會唔會冇安全感呢?

佢唔似內疚,以前放學都會一齊行,佢間中會講ex壞話
正如你所講,無問題點解唔大方講,已經講到明見到,點解要避,佢話係朋友,我會信,大家暫時只係有好感未開始,無人會無朋友,自己都有男性朋友,佢問我會講,因為大家只係朋友,有需要避開正常朋友?

咁起碼對方都叫有交代返唔想你做ex代替品
都算有交帶
只不過係佢突然咁講,加上尋晚迫你表態
先覺唔妥啫
不過有啲人係極唔中意睇佢手機
佢打俾我,我已經拒絕去,佢話想知點解唔可以一齊,就約咗佢樓下一齊食早餐,最後係AA
我好清楚話見佢經常有唔同女仔whatsapp,佢完全避開whatsapp問題,只不停講同ex有誤會分開咗,佢覺得對ex唔住,我都話各人都有過去,ex都過咗,最後你地會唔會偷偷一齊我都管唔到,但whatsapp又咩事,佢又唔講,係完全避開
最後我都話對佢有好感,但大家觀點唔同,一齊會好辛苦,由其佢講完點對ex,係佢識咗第二個,ex提出分手,最後ex有抑鬱,佢放唔低ex,但whatsapp太多女仔,令我無安全感,怕我會係ex代替品
我哋食完早餐,佢問我可唔可以做翻朋友,我只話點頭朋友一直都係

係咪因為罪疚感呢?
仲有既係,有唔同女仔wtsap有咩問題?點解要避開?如果光明正大係朋友唔搞曖昧,點解唔可以大方認呢?我明你點解會冇安全感,但我想問你,如果佢同你講只係朋友既話,你又會唔會冇安全感呢?

仲有,請你睇下上一頁一味導人既觀點,佢會睇到我睇到既唔同角度,好有參考價值

有睇,只係我未講晒
以前放學我哋間中一齊行,佢經常講ex壞話,試過話ex姣其他男性朋友,我先覺佢話心中留一位置係ex係唔係真
我今早先知佢咁對ex,可能佢ex都係佢口中所講,我唔知,但一個經常係人前講ex,真係好難理解點留一位置
可能我都係自私,但唔係要佢心中無人,係我角度諗,佢會唔會日後一齊厭倦,識咗其他女仔,就話[其實你都知我心中最愛唔係你]
我無認我唔自私,因真係睇唔到佢有幾真
可能佢無講ex我係覺得佢真,因我從無提過佢ex,係我講whatsapp佢無啦啦講ex

睇完,咁你覺得佢經常人前人後講前度
係咩心態?

佢心態我唔知
以前我會覺得ex咁對佢,佢好慘
宜家知原來佢識咗第二個反鬧ex姣,我無言

係咪因為罪疚感呢?

佢唔似內疚,以前放學都會一齊行,佢間中會講ex壞話
正如你所講,無問題點解唔大方講,已經講到明見到,點解要避,佢話係朋友,我會信,大家暫時只係有好感未開始,無人會無朋友,自己都有男性朋友,佢問我會講,因為大家只係朋友,有需要避開正常朋友?

咁起碼對方都叫有交代返唔想你做ex代替品
都算有交帶
只不過係佢突然咁講,加上尋晚迫你表態
先覺唔妥啫
不過有啲人係極唔中意睇佢手機

我無要求睇佢手機,只係佢以前唔避忌咁玩whatsapp,我無意睇到,但睇唔到內容,相係女仔,名都係,大家畢業後集體只見過2次,都係唔避忌咁玩
我都認同佢主動交帶ex可能唔想我做代替品,但真係無講過佢ex
點解我唔早啲入哩個post

事源係早排約左個巴打交收交收完佢都keep住同我傾下計咁,我都feel對我有啲興趣我又冇拍拖咪當傾下計 點知之後傾傾下我就沉船 利申我好易對人有好感。加上佢性格興趣同我心目中既理想對象好似 之後大家就愈講愈曖昧又會秒回
過多排佢約左飲野上左佢屋企訓左晚有攬有錫但冇扑到之後我就同佢表白 佢認對我有好感 但佢話想專注係學業上面唔想拍拖住 我之後chur左佢兩日 最後我唔想佢嫌我煩我都冇再煩佢 但都有傾下計不過佢態度好明顯完全唔同晒 hea覆已讀不回 我都唔知佢係真忙定假忙 我仲可以點去補救 我知錯喇對唔住

絕大部份係覺得你隨便
邊會有男人想同隨便既女一齊

鬧得好 最好鬧醒我唔好等我再冇底線咁做人

其實唔係鬧
我明白你類似咩心情
我都試過wing wing哋既情況下hurt到一個中意我既女仔
當經驗囉

事源係早排約左個巴打交收交收完佢都keep住同我傾下計咁,我都feel對我有啲興趣我又冇拍拖咪當傾下計 點知之後傾傾下我就沉船 利申我好易對人有好感。加上佢性格興趣同我心目中既理想對象好似 之後大家就愈講愈曖昧又會秒回
過多排佢約左飲野上左佢屋企訓左晚有攬有錫但冇扑到之後我就同佢表白 佢認對我有好感 但佢話想專注係學業上面唔想拍拖住 我之後chur左佢兩日 最後我唔想佢嫌我煩我都冇再煩佢 但都有傾下計不過佢態度好明顯完全唔同晒 hea覆已讀不回 我都唔知佢係真忙定假忙 我仲可以點去補救 我知錯喇對唔住

點解你只係對佢有好感,佢約你飲完野你就上佢度訓呀?就算冇扑到都好,佢一日唔叫你做佢女朋友,佢都只當你係一夜情對象/霧水情緣咋喎。難道你遇到個岩心水既人就可以咁冇矜持同隨便?難聽講,點解這些機會不屬於我?
好啦!過後你迫佢表白,俾著我係佢我都hea你同搵籍口推啦!先唔講點解會咁對你,你自己試下倒轉角色,如果你係佢,有個女仔難聽講咁樣送上門,你會唔會對佢認真?所以就算點有感覺都好,都唔好俾情欲控制自己,難聽講第時做第三者,情婦就係你呢類性格
而家其實好難掹架啦!佢咁推得你就已經表示已對你失去興趣,除非你引到佢妒忌心,否則都係898
點引起呢?就要俾佢覺得你有好多異性approach,等佢覺得咁樣hea你放棄你係走寶。不過真係好講心態,你而家沉曬船咁真係唔會做到,所以俾自己搵野分下心先,因為你越諗住就會咩都做唔到

我冇講清楚係飲酒 之後我醉左先上佢屋企
我都唔知點解淨係對佢咁冇抵抗力 我之前都未試過 我都覺得自己好隨便唔明點解個刻接受到攬攬錫錫但冇關係 所以我先表白同chur佢 我唔否認係比情感沖昏頭腦 我都覺自己好蠢 我努力緊唔去搵佢嫁喇 好想搵翻自己底線 但真係好難 會係咁stalk佢有冇上線 ig有冇po相 有冇睇我snapchat 好想斬左自己隻手佢 不過好彩自己都有功課要趕都可以分下心

你知就好啦!就係因為你自己個腦係咁諗住佢
無論係掛住又好,唔甘心又好
先會不斷咁stalk
所以你而家只可以盡量克制自己啦!

希望有得化腐朽為神奇喇 雖然我都知機會好渺茫
player永遠係贏家

但講到最終既感情歸宿
又何來會呢?

我知好多人會用埋單論
但一定會係?
呢個世界幾時變得唔負責任任意妄為先係皇道?

望下上面果個女仔
沉哂船
個男仔仲唔係人生贏家?
一邊同ex上床 一邊釣其他女仔
player永遠係贏家

但講到最終既感情歸宿
又何來會呢?

我知好多人會用埋單論
但一定會係?

係時間性問題
你而家做user, 機會少好多
Player就大把
而user去到咁上下就有可能要為一個扮user嘅player埋單
但player,對方係user就正,係player就繼續玩或者大家都player互埋單
user真係吃虧,又冇能力/良心上做player

我就唔信善有善報 惡有惡報
我成日報去馬會做善事 一樣咁黑仔
player永遠係贏家

但講到最終既感情歸宿
又何來會呢?

我知好多人會用埋單論
但一定會係?

望下上面果個女仔
沉哂船
個男仔仲唔係人生贏家?
一邊同ex上床 一邊釣其他女仔

如果你覺得多女埋身,甚至上埋床
但唔得到專重,人緣唔好,甚至係背後俾人非議都係勝利者既話
我都冇話可說

某程度Player受尊重,人緣好㗎
好多女成日話人player
自己又咪當個player男神,痴埋去
知道個player多女就覺得佢好吸引
非議咪非議,至弊係非議完,佢一樣大把女
就好似你鬧和坤係大貪官,佢一樣大把錢
講難聽,至少佢享受過一刻有錢嘅快樂
都好過成世冇錢
佢心態我唔知

完全無里頭 兩個都未係時候
直接拒絕個男仔吧喇
你地唔適合
佢心態我唔知

完全無里頭 兩個都未係時候
直接拒絕個男仔吧喇
你地唔適合

我咁自私,已經放生咗佢
忙下忙下就淡左件事
啊~ ~
日子過得好快

點解你只係對佢有好感,佢約你飲完野你就上佢度訓呀?就算冇扑到都好,佢一日唔叫你做佢女朋友,佢都只當你係一夜情對象/霧水情緣咋喎。難道你遇到個岩心水既人就可以咁冇矜持同隨便?難聽講,點解這些機會不屬於我?
好啦!過後你迫佢表白,俾著我係佢我都hea你同搵籍口推啦!先唔講點解會咁對你,你自己試下倒轉角色,如果你係佢,有個女仔難聽講咁樣送上門,你會唔會對佢認真?所以就算點有感覺都好,都唔好俾情欲控制自己,難聽講第時做第三者,情婦就係你呢類性格
而家其實好難掹架啦!佢咁推得你就已經表示已對你失去興趣,除非你引到佢妒忌心,否則都係898
點引起呢?就要俾佢覺得你有好多異性approach,等佢覺得咁樣hea你放棄你係走寶。不過真係好講心態,你而家沉曬船咁真係唔會做到,所以俾自己搵野分下心先,因為你越諗住就會咩都做唔到

我都唔知點解淨係對佢咁冇抵抗力 我之前都未試過 我都覺得自己好隨便唔明點解個刻接受到攬攬錫錫但冇關係 所以我先表白同chur佢 我唔否認係比情感沖昏頭腦 我都覺自己好蠢 我努力緊唔去搵佢嫁喇 好想搵翻自己底線 但真係好難 會係咁stalk佢有冇上線 ig有冇po相 有冇睇我snapchat 好想斬左自己隻手佢 不過好彩自己都有功課要趕都可以分下心

先會不斷咁stalk

你不如當自己知道錯
以呢段經歷為戒
重新裝備自己
以後唔好再犯錯
黎迎接可能會黎到既下一段關係啦!

我諗住慢慢一步一步試下放低唔咁上心
啱啱仲好專心做project放底電話
一拎起就見到佢有whatsapp我
我完全唔知應該要用咩身分心態去面對點覆佢
藍剔左佢 再見了
藍剔左佢 再見了

做咩咁做嘅
講吓你嘅故事

先會不斷咁stalk

你不如當自己知道錯
以呢段經歷為戒
重新裝備自己
以後唔好再犯錯

溝我好過喇屌

先會不斷咁stalk

你不如當自己知道錯
以呢段經歷為戒
重新裝備自己
以後唔好再犯錯

你既然都知果晚受酒精影響先會咁
所以我諗你當冇事發生算啦!
始終佢都hea你
你仲需要用咩身份呢?

你啱既其實佢吊住我都係想留條後路比自己姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞