表你老母白咩? 第二季之4

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

佢連唔中意嘅地方都陪你去,飲品一齊share
有啲好感又得,close嘅朋友又得
或者覺得你收佢兵 /佢收你兵又得
你地之前有冇flirt吓先?
呢排唔搵你,可能真係忙,或者試吓冷處理,睇你反應
你又試吓搵佢之後藍剔吓,睇佢會唔會搵你

我唔知點先算flirt佢
但佢份人其實都好似蠢蠢地咁
我嬲佢佢好似一啲都feel唔到

最近我瘦左比之前靚左啲(朋友話)
之後出街食飯佢忽然請我食
明明食過咁多次都係aa
唔係好知佢諗緊乜

既然咁你可以試下問佢係咪因為你靚左
所以就請你先
睇下佢點答
係正經定會同你講笑
咁你就知佢有冇情趣
定係好似你咁講嬲佢都唔知咩事啦!

我有問做乜咁好請我食飯
佢話我食得少差唔多佢食哂
同埋果日佢遲到左15分鍾

咁你試下講笑問佢
若果下次你遲到既話駛唔駛你請
睇佢點答

我話要請囡囡食糖水 佢都話唔洗

所以呢個故事教訓你唔好講咁多
有咩事自己到時到侯識做
唔駛下下講埋出口既

我就係比錢個下話我請啦 佢就話唔洗

所以就請你先
睇下佢點答
係正經定會同你講笑
咁你就知佢有冇情趣

我有問做乜咁好請我食飯

咁你試下講笑問佢
睇佢點答

有咩事自己到時到侯識做
唔駛下下講埋出口既

咁如果下次再係咁
你凶佢同佢講叫佢以後出街佢俾曬啦!
橫掂佢咁鍾意爭住俾

可能大家個關係字面都仲叫朋友 所以佢唔洗我請掛
exex個人就不嬲口花,ex就第一次見有好感,
想請教下係咪其中一方開始flirt先會有feel
自問身邊都有d唔介意同對方有身體接觸,
又成日見,平時會whatsapp既男仔fd
但硬係冇“想同佢拍拖”個種感覺

flirt雖然係一對男女間互相試探對方對自己感覺既一種常用方式,但唔一定係必然
所以你講果d經常會wtsap傾計既男仔硬係冇想同佢一齊既感覺,可能佢地雖然好nice,甚至係唔錯既男仔,但就硬係冇一種令你會觸電,好想了解佢多d,甚至會欣賞佢既感覺,咁絕對能夠理解,亦係好正常既事。
所以唔一定要其中一方flirt先可以令大家有感覺,始終一樣米養百樣人,可能未來會有一個會令你突然間"叮"一聲而認定對方既人唔奇

你指一齊前定一齊後?

flirt雖然係一對男女間互相試探對方對自己感覺既一種常用方式,但唔一定係必然
所以你講果d經常會wtsap傾計既男仔硬係冇想同佢一齊既感覺,可能佢地雖然好nice,甚至係唔錯既男仔,但就硬係冇一種令你會觸電,好想了解佢多d,甚至會欣賞佢既感覺,咁絕對能夠理解,亦係好正常既事。
所以唔一定要其中一方flirt先可以令大家有感覺,始終一樣米養百樣人,可能未來會有一個會令你突然間"叮"一聲而認定對方既人唔奇

你指一齊前定一齊後?

當然一齊前啦!點會一齊後?

我對ex咪就係咁
一齊前覺得幾好架
一齊後先發現食屎

我唔知點先算flirt佢
但佢份人其實都好似蠢蠢地咁
我嬲佢佢好似一啲都feel唔到

最近我瘦左比之前靚左啲(朋友話)
之後出街食飯佢忽然請我食
明明食過咁多次都係aa
唔係好知佢諗緊乜

所以就請你先
睇下佢點答
係正經定會同你講笑
咁你就知佢有冇情趣

我有問做乜咁好請我食飯

咁你試下講笑問佢
睇佢點答

有咩事自己到時到侯識做
唔駛下下講埋出口既

佢都係比錢果時話請
果日食左2餐都係佢比
原本我都話唔洗 但佢好堅持
咁我就話下次請番佢食糖水
binc
講下自己個case
係連登識左個女仔,知佢讀唔同u,佢係個幾soc soc嘅人,成日有街岀
我d朋友比較少,努力緊識多d朋友,有時會自己一個岀街
依家同佢有傾有講,有時都會sd下相去左邊玩,不過佢sd得比較少(我地用telegram傾,但應該大家都主要用whatsapp)
佢覆得越黎越慢,應唔應該約下佢岀街或者轉用whatsapp?
其實收收地皮,有追post,但講野方式好悶咁
用d串嘅形式講有時覺得好小學雞
巴打 我多想問如果含個女仔係俾你吸引到 會同你不斷wtsapp 但係點樣可以有效地煲水同擦火花呢!?
講下自己個case
係連登識左個女仔,知佢讀唔同u,佢係個幾soc soc嘅人,成日有街岀
依家同佢有傾有講,有時都會sd下相去左邊玩,不過佢sd得比較少(我地用telegram傾,但應該大家都主要用whatsapp)
佢覆得越黎越慢,應唔應該約下佢岀街或者轉用whatsapp?

佢覺得佢覆得越來越慢係乜?係咪已經逐漸冇話題?既然咁你咪去試下嘗試參與下多d活動,到時自然有話題同佢傾,最緊要既係令對方有興趣,係咪?

無話題係咪就唔洗搵佢?到一個位覺得佢對自己有興趣先再傾密返?定都係要間唔中分享下d生活趣事咁

呢排開始做gym,黎緊應該會學樂器,重諗緊有咩方法識多d人

作為男 我都覺得適用於男
講下自己個case

佢覺得佢覆得越來越慢係乜?係咪已經逐漸冇話題?既然咁你咪去試下嘗試參與下多d活動,到時自然有話題同佢傾,最緊要既係令對方有興趣,係咪?

無話題係咪就唔洗搵佢?到一個位覺得佢對自己有興趣先再傾密返?定都係要間唔中分享下d生活趣事咁

巴打 我地可以認識下
講下自己個case

當然係啦!你既生活唔係只得佢架嘛
你一樣會有自己既生活
到當你覺得自己有個經歷好想同佢分享
覺得佢會好有興趣果陣先同佢講啦!
而且你話而且諗緊方法識多d人
可能到時會遇到更情投意合既唔定

唔該爸打
最近聽左好多勵志歌,覺得唔可以再頹落去
講下自己個case

當然係啦!你既生活唔係只得佢架嘛
你一樣會有自己既生活
到當你覺得自己有個經歷好想同佢分享
覺得佢會好有興趣果陣先同佢講啦!
而且你話而且諗緊方法識多d人
可能到時會遇到更情投意合既唔定

唔該爸打
最近聽左好多勵志歌,覺得唔可以再頹落去

你要轉去心事po
巴打 我多想問如果含個女仔係俾你吸引到 會同你不斷wtsapp 但係點樣可以有效地煲水同擦火花呢!?

哦!其實唔難
好多會講下d flirting既說話
等大家都會記起對方
甚至係約出黎去d令大家會有開心回憶既地方
都係升溫既方法

thx 巴打 屌而家睇得多個類書 先發現愛情都係種科學,學問黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞