一人一個痴撚線同學既事蹟

1001 回覆
565 Like 2 Dislike
中五中文背默(好似係背成篇岳陽樓記)
同學X冇温書,喺臨默之前嗰個lunch break大大隻字睇曬成篇岳陽樓記喺黑板,寫到成個黑板滿曬
最重要係個老師一開始冇發現到係啲乖乖同學同個老師講佢先見倒
打壁報打斷手

你係咪識我
有Fd拎左副麻雀返來lunch time 打牌
因為食清一色太撚興奮大叫自摸
被出面行過個阿sir聽到入來屌鑊咁
勿相應

便服去學校旅行,同學個樣好mk比警察查身份證,班主任急步走緊去集合地點,點知佢望住班主任大叫:大佬拎住啲貨走呀。

小學果陣每層樓梯都有一條紅色水管,有個同學排隊上課室果陣好奇扭開咗佢,之後成地都係水。佢一面無奈咁企咗喺到

中學我地學校周團都有D八達通機用嚟點名同交錢。有次小息喺講台旁邊部機傻咗,出返去Windows畫面,有個人就開Youtube播碌鳩Fing Fing下扮招財貓隻手嘅片,到打鐘個老師都仲睇唔到碌鳩
係班房裝wifi 之後比IT男發現 全班記缺點

要玩嘅話就去Setting, 即係192.168.xxx嗰版set whitelist,逐部電話嘅MAC address入落whitelist到,咁就得喇

利申:用過呢招,成年都冇事
冬天得八九度嘅時候
兩個同學喺個對正山邊嘅課室嘅窗邊猜包剪揼
猜輸咗就要除一件衣物/開大一格窗
最後除到得返件背心底衫 凍到震
成支塗改液掉上風扇...
係班房裝wifi 之後比IT男發現 全班記缺點

要玩嘅話就去Setting, 即係http://192.168.xxx嗰版set whitelist,逐部電話嘅MAC address入落whitelist到,咁就得喇

利申:用過呢招,成年都冇事

仲有hide左個ssid
又諗起小學學圍棋
大家將d唔知係石定咩質地嘅棋丟上去風扇到
d棋就爆開四散
而家諗起都牙煙

頂想像到個情境
笑撚死
木工堂,同一堂1號同學拎功課出去比分,讚完
大概30號同學拎同一份功課再出去...唔認得,仲屌佢手工差...
留名
掹J毛擺落人地水樽
聖誕聯歡果日趁班主任走咗係班房用薯片筒當棒球棒,咖哩魚蛋當棒球係班房打,玩玩下發現訓導係出面o曬嘴望住我地,最後全班留低比人屌
係課室同班主任拗手瓜
最後條友被班主任拗到斷手入廠
成個月都返唔到學

個班主任肯定俾人投訴,好慘
中學二,三,四樓某相同位置係男廁,唯獨五樓改左做課室。
有一次做完lab行過諗住去下洗手間,中二病發作雙手插袋一腳伸埋度門,仲要大嗌"Fire in the hole!"

入邊成班學生+老師
我即刻轉身狂奔。
小息有個同學拎左個電飯煲出黎煮公仔面
有幾個同學加左唔同液體(水 果汁 汽水之類) 仲有斷橡筋 擦膠粒 短粉筆 短鉛筆之類既垃圾入落膠樽度然後擰返實 跟住唔記得係有人係小息後開左個樽定係有人放左佢入locker無拎到 最後有怪味飄出黎

我中學都試過有人將枝粉筆同一堆垃圾溝入枝檸檬茶 枝野放左係個櫃度成年之後有一日上上下堂個陣爆炸 後尾先知係枝檸檬茶啲酸同粉筆反應左出CO2
上堂對住40歲miss打丁
拎啞鈴跳高
爆哂肛

香港前首富

傳聞佢老豆上太空食扒

好多舊生

全校都識
大家邊年畢業?
我同佢同屆

上太空食扒係咩意思
試過見人係窗口用窗簾繩吊份咸報落樓下果層同級既班
a扭b奶頭
b唔忿氣,想扭返a奶頭
結果b扭傷咗,係扭傷咗自己隻手,call白車

中一個陣,有o個肥屍大隻既女仔同個男仔嘈架,跟住o個女仔係露台將男條鎖匙掉左出去,因為個個露台位正正就係對住禮堂個頂,條鎖匙係講緊飛左成3分2個禮堂,個男跳出去執番,但跳番入黎個下畀老師見到,好似記左小過,最後個露台裝左個欄唔畀人跳到出去
星期五食完飯盒放左係櫃筒 擺左成個weekend
星期一番到去佢一開櫃衝左兩隻小強出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞