容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
各位巴打
我知道最近update得太慢,要你哋等,我唔好意思
講聲sorry
不過時間就像乳溝,總會擠到少少出嚟,只要有空檔,我返到屋企一定會出文
希望各位撚屌唔好離棄我

買個push up bar 俾丹巴
各位巴打
講聲sorry
不過時間就像乳溝,總會擠到少少出嚟,只要有空檔,我返到屋企一定會出文
希望各位撚屌唔好離棄我

*bra 自
我絕對同意某程度上要住當地人既屋企先感受到佢地既文化~
我有次係上海都去左一個上海家庭屋企住左一日,佢教我整上海餃子同整北方菜俾我食,真係幾開心
丹哥哥
一覺瞓醒,Jozsef老婆早就返咗工,同Jozsef食個早餐,佢就同我一齊出門,想話同我共騎返一段路。

Jozsef先帶我去返尋日經過嘅湖邊,同我介紹吓Tata呢個城市,原來呢度都有個城堡仔,不過都冇乜人喺度遊覽,一嚟時間尚早,二嚟Tata唔算係一個熱門嘅旅遊城市,好多時我都只係見啲當地人喺度晨運。

求其兜個圈,Jozsef就喺前面引領住我踩出Tata,仲話要同我一齊踩三十公里去到一個叫Babolna嘅鎮先分手。又唔好諗到佢陪我郊遊咁美好,實情係佢真係太鍾意踩單車,呢日放假就本身都諗住踩返轉嚟出吓汗,夜啲老婆返嚟又出埋火咁啫。事實上,由於佢冇行李,佢又唔會就返我速度,絕大部分時間佢都係唔見咗人,車尾燈都睇唔到。

吖,有咁嘅老公都幾好吖,自己一條冷都唔會沙沙滾。

不過話時話,依家成日見Jozsef Facebook like埋啲單車美女圖,都係唔係點着衫踩單車嘅。

屌你趕撚住投胎咩?

爸爸,喺邊呀爸爸?

唔知做乜會影低呢堆木

白色風車,我仲記得影咗段片唱歌,嘻嘻!

得一條路,就算Jozsef踩到冇雷公咁遠,我亦唔怕盪失路。好快去到Babolna,會合呢條麻甩佬,坐低飲杯咖啡休息吓,大家都知道好快就會分開,而的確以我哋萍水相逢嘅交情,九成九呢一世都唔會再見。

市集

吹兩幾句,Jozsef都話佢仲要踩去搵朋友,於是佢向北,我向西,就此拜別。而我今日嘅目的地,已經定咗係斯洛伐克嘅首都Bratislava,將會係我旅程中第十一個國家。

公路旁的天際,是條單車徑

冇車行,實在太舒服

為咗使晒啲匈奴錢,我中午特登喺一個小鎮買咗十個麵包仔同一罐朱古力醬,實行變麵包超人。一路無事,一整日都享受緊歐洲單車徑帶嚟嘅快感,就喺我喺一個油站停低睇吓有冇wifi嗰陣,有人從後掩至,用英文問我:「你喺邊度嚟㗎?」

我擰轉頭一睇,衝口而出用廣東話應佢:「咦喂,我認得你喎!」

原來係The Answer is Out There嘅Anson。

原來喺我於Budapest偷咗幾日懶之後,Anson咁啱就嚟到匈牙利,又會喺條路度撞到。不過佢諗住直接去奧地利,而我就先去斯洛伐克,就話睇吓當我去到Vienna佢仲喺唔喺度先再見,然後一齊出咗小鎮,我就轉向北,佢繼續向西。

各位巴打
講聲sorry
希望各位撚屌唔好離棄我

*bra 自

我有次係上海都去左一個上海家庭屋企住左一日,佢教我整上海餃子同整北方菜俾我食,真係幾開心

上海妹
高傲地踐踏我啦
丹哥哥

有咩幫到你
無文都會照推嫁
無文都會照推嫁

巴打打得j多視力減弱
無文都會照推嫁

巴打打得j多視力減弱

你份工返幾點咁撚夜仲未睧
無文都會照推嫁

巴打打得j多視力減弱

依家瞓
不過隔離有個跳樓post,唔係太放心瞓
無文都會照推嫁

巴打打得j多視力減弱

依家瞓

香港呢排日日有幾單
無文都會照推嫁

巴打打得j多視力減弱

依家瞓

香港呢排日日有幾單

應該冇事了
有巴打搵到管理處電話,捉返嗰位巴打落嚟
我都瞓,你個撚樣都唔好咁夜,怕你暴斃個仔冇人照顧
忍唔住入黎留言
丹尼爾巴打呢個post睇到印度冇追
由上年做廢青到而家工都轉左兩份
巴打你個post仲未完
Btw第一個post留過名
今日放假,尋晚開住電腦瞓着咗
今晚出啦,有啲嘢要搞

辛苦到咁點做落去

一陣長p見
兩個禮拜冇gym

wa diu點解我而家先見到

你冇入嚟囉

其實丹巴住邊頭

深水埗囉,有睇文嘅會唔知嘅咩

你咁講咗講好似post1有提過

屌你個post1係幾耐之前嘅事我唔記得都好正常啫
我要聽你唱歌
忍唔住入黎留言
丹尼爾巴打呢個post睇到印度冇追
由上年做廢青到而家工都轉左兩份
巴打你個post仲未完
Btw第一個post留過名

希望呢個係最後一個post
Between多謝

辛苦到咁點做落去

一陣長p見
兩個禮拜冇gym

wa diu點解我而家先見到

你冇入嚟囉

其實丹巴住邊頭

深水埗囉,有睇文嘅會唔知嘅咩

你咁講咗講好似post1有提過

屌你個post1係幾耐之前嘅事我唔記得都好正常啫

我要聽你唱歌

Facebook inbox我,錄音唱你聽

上海妹
高傲地踐踏我啦

上海妹真係幾白淨 但樣就唔稱得上好靚
我要聽你唱歌

Facebook inbox我,錄音唱你聽

想引人自爆
丹巴有冇住過 London ?
Zone 3 single room 既 rent 都要200pw
頂吾順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞