容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
廟街簫后 乜野比喻黎,笑到我係車睇緊都笑出聲

簫后你都唔識
有冇深水埗巴打跑步

點解唔去p記跑錢都比左,跑街空氣太差跑左幾次都冇再跑

跑機唔好feel

跑機要跑多D先夠數

去深水埗運動場跑
我自己就深水埗跑去美孚再跑返轉頭
終於live
有冇深水埗巴打跑步

跑機唔好feel

跑機要跑多D先夠數

去深水埗運動場跑

我平時唔跑深水埗運動場就係跑美孚來回
你跟蹤我
荷蘭並唔係一個大嘅國家,由Vledder去Amsterdam都係一百三十公里,以當地嘅路況嚟講,可謂十分輕鬆。不過之前講過,我四月份去係吹正西南風,對我嚟講即係逆風,都幾仆街吓嘅個天。

Martin見我冇水樽,就送咗個畀我

跟Google Map建議嘅單車路線行海邊,結果……

如果大家得閒睇吓Google Map,可以睇到Vledder位於荷蘭中部偏北,而Amsterdam則位於中部偏西近海,以當地嘅地勢,我係需要沿住海灣而行,理應係一片怡人景色。問題就出喺呢度,當我一去到海邊,見到一個個巨型風車棟咗喺度,我就心知中伏,同樣棟撚咗喺度。

有風車代表乜呀?哦你嚟咗荷蘭囉!啱呀!點解荷蘭多風車呀?近海嘛!大風嘛臭閪!我一踩到海邊,啲風就從海起勢咁吹埋嚟,廟街簫后都冇佢咁撚識吹。我感覺自己三面都係風,總之就唔係喺我背面吹過嚟,嘩你老尾蟻躝都快過老子。

但冇路畀我走呀!

本身同Kirsten、Eva食早餐,等埋Martin開會返嚟吹水已經好遲出門口,成十一點呀,點估到最撚舒服嘅荷蘭會有啲咁仆街嘅風?嗰陣我以為自己夜晚十點先會到。諗諗吓唔撚對路,再踩落去隨時要野外露出,但踩極都係冇路駁返出去,堅持咗十公里,唔係喇,都要㗎喇!

抬上嚟都要喇

好好撚多……

幾經辛苦,追返個進度

經過火車站

長腿叔叔

靠住歐洲特長日照同埋西歐同中歐同一時區所以更遲日落,我竟然可以喺日落前到達Amsterdam,搵到host Robert嘅屋企。基本上喺荷蘭呢個單車咁盛行嘅國家係唔怕喺Warmshowers搵唔到host,就算Robert都唔係一個十分鍾情單車嘅人。佢同女朋友Nina一齊住,可惜我喺Amsterdam呢幾日係平日,佢兩個都要返工,除咗Robert煮過餐傳統荷蘭菜我食,同埋交換吓啲相睇,都冇乜時間相處。

單車highway,正呀喂

到達Amsterdam

各位撚屌,嚟到荷蘭性都,你話有咩做!講呀!大聲啲!聽唔到!

唔好叫雞呀……呀
有冇深水埗巴打跑步

跑機唔好feel

跑機要跑多D先夠數

去深水埗運動場跑

較返個難度就得

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業
丹神,今日有幸J咗你把聲,好開心唷

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業

我識閪幫人吹咩
丹神,今日有幸J咗你把聲,好開心唷

我自己都冇得聽,啱啱收工

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業

我識閪幫人吹咩

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業

我識閪幫人吹咩

唔好講笑,我都係幾年前先第一次去廟街,先知果到附近咁多g

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業

我識閪幫人吹咩

吓有g嘅咩?
部電腦又short short哋,今晚暫停先

我真係wannacry

簫后你都唔識

識春咩我,邊有你咁專業

我識閪幫人吹咩

吓有g嘅咩?

附近囉,近佐敦果邊 見到d女人企哂係條街到
有冇深水埗巴打跑步

跑機唔好feel

跑機要跑多D先夠數

去深水埗運動場跑

我平時唔跑深水埗運動場就係跑美孚來回
你跟蹤我

咁可能撞過丹巴,不過唔知係你啫
樓主幾時完 等我一次過睇
上次問你又話就完

都唔明你部腦成日有問題,係咪用埋360d大陸放毒軟件
上次問你又話就完

真係就完

垃圾電腦用咗五年係咁

垃圾電腦用咗五年係咁

換ryzen 啦
上次問你又話就完

真係就完

好唔捨得丹B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞