容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
連去兩個地方都有到訪紅燈區有無忍唔住

忍唔住都無用,無人做佢生意
D貨櫃會唔會好焗?
連去兩個地方都有到訪紅燈區有無忍唔住

忍唔住都無用,無人做佢生意

哪有錢,你老母
垃圾曼追和我自貼,絕不走數

專心歐霸

下場作客熱刺又可以輸了

然後下場主場歐霸輸1:2光榮出局
D貨櫃會唔會好焗?

有窗

唔係吹水,呢個架真係用嚟烘多士嘅

健康可樂

Hamburg係一個多變嘅城市,第一日喺St. Pauli令我以為呢度一切都好混亂,但原來其他區又係另一個樣,市中心嘅現代商業化,海港嘅清新,草地上一家大細喺度野餐遊玩,呢度又變返一個我心目中嘅歐洲。

第二日一早,我出咗去市中心見一個故人,佢叫阿美,係我一個大學同學。

阿美喺大學時期幫過我呢個freerider好多,特別係year 1我上莊成日唔返學,佢依然幫我頂住其他groupmates對我嘅白眼同不滿,我有咩唔識又係第一時間問佢,諗返轉頭都覺得自己過份。

後來我真係成個系神憎鬼厭,冇咩人想同我一組,阿美都保我唔住,之後大家又reg唔同時間上seminar,都冇乜機會再一齊上堂,畢咗業後佢就嚟咗德國,三年後先有機會再見,仲要係喺德國Hamburg。

尋日古明華,今日就林嘉華

拖埋佢個西班牙藉男友Sam出嚟,差啲以為阿美都一樣咁好勝,佢都係帶我喺市中心個海港附近行吓、食吓嘢、傾吓偈咁,與其話係遊覽,不如話係聚舊。

又回復歐洲嘅典雅

一個好多餐廳嘅廣場

當Sam行開咗嗰陣,阿美同我用返廣東話傾偈,大家靜咗一陣,然後阿美話:「你變咗好多。」

嗯?係話我外表又黑又瘦,比起讀書嗰陣更加毒?

其實我知道佢唔係指呢樣,我又靜咗十秒,然後問:「係咩?」

通往行人海底隧道

穿去海港另一邊

「係,以前你好多嘢講,講親都會令人笑。」

「滄桑咗嘛,咪少咗廢話。」

「唔係,你過得唔開心。」

我冇答佢,因為佢講中咗。唔知由幾時開始,呢段旅程已經變成為咗到終點而繼續,而唔係想享受沿途嘅一切。我唔識點去改變心態,因為我從來都唔係嗰種可以夾硬改變自己去迎合外來嘢嘅人。

我知道冇人幫到我,就算我公開講,只會得到兩種廢話回應,一:「加油呀!嘗試享受返。」二:「如果真係想停就隨時停啦,最緊要自己想點。」

兩樣都有道理,但我又係嗰種安慰說話聽完左耳入右耳出嘅人,基本上對我冇乜用,所以我好想時有啲咩,都係講完出嚟舒服啲,但其實對方嘅回應係唔重要。

我諗我係一個怕寂寞嘅人,依家都係。
呀美咁了解你
怕寂寞嘅毒撚係最痛苦的,我明
睇你近幾遍文行間,你返排真係好灰咁
可唔可以講出來?
睇你近幾遍文行間,你近排真係好灰咁
可唔可以講出來?
可唔可以講出來?

黑暗過會是晨曦
可唔可以講出來?

黑暗過會是晨曦

晨㬢過後又會見到黑暗……
轉下工作環境啦
轉下工作環境啦

有頭髮邊個想做幟哥?
返到嚟,唔再係當初嗰個細路,要對其他人負責任
可唔可以講出來?

黑暗過會是晨曦

晨曦後竟是黑雨
丹爺一定同過啊美 友誼波過啦

去到有冇SAM目前犯呀

去到有冇SAM目前犯呀

唔好on9

去到有冇SAM目前犯呀

唔好on9

你個沉靜十秒惹人遐想

去到有冇SAM目前犯呀

唔好on9

你個沉靜十秒惹人遐想

傻啦如果丹爺咁夠膽就唔洗依架撈到咁梅

去到有冇SAM目前犯呀

唔好on9

你個沉靜十秒惹人遐想

傻啦如果丹爺咁夠膽就唔洗依架撈到咁梅

好mean
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞