容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike

出trip 拍野、演藝圈
應該得cctvb or viutv

人哋移咗民匈牙利,同埋唔係拍電視……

覺得你好似仲未抽離匈牙利家姐果段關系

做乜鳩
依家路上認識嘅人不時仲有聯絡,好似印度幫我同Terence嘅Awdhesh同巴基斯坦Asad兩兄弟,但我嘅感覺係:

「一切都回不去了。」

好sad

翻去搵佢地

太多顧慮

顧乜春慮姐~~有假期咪飛過去玩三叔囉
顧慮太多只會令自己更辛苦
離開下係對自己最大既幫助
顧慮太多只會令自己更辛苦
離開下係對自己最大既幫助

自己知自己事
Erzgebirge Mountains唔係我踩過最斜嘅山,但的確比一般嘅斜,至少疏於練習嘅我係咁覺得,我亦必須承認我低估咗佢嘅難度。

越上人煙就越稀少,山上嘅村莊雖然有人會出嚟行吓,但唔使旨意有舖頭可以做到補給。So what? 時間尚早,我都唔肚餓,又唔係缺水,我當時咁諗。

但一離開村莊,再上多一陣,我就知道事情唔會咁簡單。

仆街,有積雪嘅?

睇住兩旁嘅積雪,我知道一定唔係淨係今日嗰一輪嘅,證明呢幾日山上面都有落過雪,我亦暗暗戒備,希望我心入面諗緊嘅事唔會發生。

但作為一個地獄黑仔王,永遠就係好嘅唔靈醜嘅靈。

又落雪,仲要狗屎咁大,同土耳其、保加利亞嗰兩次有得揮。

頂住瘋狂嘅風雪,我勉強捱到上山頂,問題又嚟喇。山頂路邊有一間酒吧,旁邊行入一百米係一條小村莊,以現時嘅天氣,加上冇車經過,路面早就積滿晒雪,落山可以話係搵命博,理所當然我要搵地方先避其鋒。

但就算我點努力咁敲酒吧度門,都係冇人應門,大概喺呢個天氣下,酒吧根本就冇開門。

我望一望遠處嘅村莊,其實係咪都係冇人住呢?與其花時間走入去問,好大可能係得個桔,不如直接博一博,落山?

然後我着晒啲厚衫上身,戴埋防風手套,鍊實個brake,衝咗落山。

唔好以為我咁好彩一路順風咁落到山腳,只係一起步,我已經跣低咗,忍者龜飛咗去四五米外……

點算?
lm
繼續追
起身拍下羅柚繼續踩
冒住撞樹嘅風險,我抬返起忍者龜就欖返上去,繼續鍊住春袋咁鍊住個brake落山。

風十分猛,吹到我一雙手非常痛,係痛到我需要停低揸實個拳頭去舒緩痛楚。我相信,呢座山係我踩過處境最嚴峻嘅山。

好好彩,我冇穿冇爛落到山,山腳冇再落雪,但當時我一對手已經畀風吹到冇晒感覺,係痛到盡頭feel唔到任何嘢。

山腳係另一條村,Erzgebirge Mountains早就將我嘅體力耗盡,我自覺要搵地方落腳休息。我諗起Paul話佢叩門求宿,於是,我逐家逐戶敲門問。

但徒勞無功。

捷德邊境嘅人都唔太友善,問咗幾個都係近乎趕我走咁拒絕我,直到我問到一對年青夫婦,個老公應門嘅時候仲抱住個BB。傻啦,佢哋冇應承我,只係禮貌地拒絕我,然後我問佢哋:「村入面有冇教堂可以借宿?」

「教堂係有,但嗰度冇封頂。」

踩去村尾一睇,仆街,真係冇頂,入面積晒雪,fine,我諗有四面牆擋風,只要今晚唔再落雪應該都唔會有事,但,有鐵鏈鎖住咗度門。

唉……

附近有幾間餐廳,叫做幾熱鬧,不過我搵唔到一個人可以求救。呢個時候,有架私家車駛近,原來係頭先嗰個老公。

「呢度有間酒店,你去住啦,我幫你畀錢。」佢叫住我。

呢個時候,我牛脾氣發作,點解我要求救?點解我要搵人幫?點解我要你畀錢我住酒店?既然你都信唔過我放我入屋,點解仲要追出嚟用錢打發我?我唔接受你施捨我亦唔會死!

「唔使,多謝。我唔需要你畀錢我住酒店,我會搞得掂。」

「你確定?」

我點點頭,向住村嘅出口踩走。

而出口已經係邊界。

過咗邊境之後,路邊赫然有間疑似酒店嘅物價,我都知再走落去非為上策,寧願畀錢,我都唔想再繼續踩,縱然我喺德國Dresden,一個距離邊境四十公里嘅城市約咗個host。

踩到埋去,咦,要撳鐘嘅?一撳,一陣就有個女人出嚟應門,佢見我一身裝束,表情有少少奇怪,聽到我問呢度係咪有得住宿,佢擰擰頭,就叫咗我走。

我不禁奇怪,點解酒店會唔畀我住?冇理由邊境村莊都會爆人㗎?行返出馬路,我擰轉頭一睇個紅色淫賤招牌,再回想頭先個女人嘅妖艷打扮,噢,師父明白了。

一切都係天意,個天想將我趕去絕路。
有骨氣有宗指
文呢
文呢
留名今晚睇垃圾車大炒曼
好慘...又落雪又搵唔到宿
文呢

捐100先
我諗緊出唔出長沙灣撞丹爺

我都冇時間做gym

我都冇時間做gym

睇完波好出文啦

我都冇時間做gym

睇完波好出文啦

聽日出啦,今晚好攰
應承大家聽日絕不走數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞