容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
我諗緊出唔出長沙灣撞丹爺

我都冇時間做gym

睇完波好出文啦

聽日出啦,今晚好攰
應承大家聽日絕不走數

收到
lm
原來沙P裝修來
之前啲窿窿浴簾無晒
得返一層 機同機之間少咗位行
屌 被人sell9
我諗緊出唔出長沙灣撞丹爺

我都冇時間做gym

睇完波好出文啦

聽日出啦,今晚好攰
應承大家聽日絕不走數

唔好比壓力自己,我哋有得睇已經好高興。

原來上層轉咗做美容
btw文呢

原來上層轉咗做美容

依家個場多唔多人

原來上層轉咗做美容

依家個場多唔多人

算多掛 機要排
btw文呢

啱啱沖完涼,轉頭打
啱啱沖完涼,轉頭打

有無睇行路環港個post
三十幾公里,只需要踩多三十幾公里,我就可以到達Dresden,安枕無憂。

以我當時嘅體力,莫講話三十公里,三公里都非常勉強,只係我冇其他辦法,焗踩。然而,我忽略咗一個情況。

仲要上斜。

Okay上斜其實都唔係一個問題,問題係,我個轉波應該係畀雪塞住咗,我轉唔到波。

近乎虛脫嘅我,仲點能夠學人玩重腳上斜咁玩命?

喺荒野上,我盡可能上,但好多時我只係靠落斜嗰股勁去衝一段路,去到中間我已經要停落嚟,推車。咁樣踩咗幾公里,我到達一條村莊,德國嘅第一個村莊。

我走入一間有房租嘅酒吧,想搵個地方落腳,唔知點解,酒吧嘅職員拒絕咗我,而佢哋唔太識講英文,但從佢哋嘅反應,我估係客滿。

我真係唔想再踩,但偏偏個天就要玩鳩我。

當時電話已經冇晒電,想睇吓之後仲有冇地方落腳都做唔到,老老實實,我想喊。我未試過如此挫敗,我未試過咁樣喺一個地方停低休息,我更加未試過想截車。

但我真係想咁做。

去到民居區域,我希望把握最後嘅機會搵人收留我,敲門之後,一個嬸嬸應門,我從來未試過咁卑微咁求人收留我,我終於要試。嬸嬸叫佢老公落嚟,講咗我要求之後,佢老公斷言拒絕,而我亦降低要求,只係希望佢哋畀我喺佢哋屋企隔離搭營,只求唔使吹風。

阿叔諗咗一陣,決定帶我去酒店,當然,係頭先嗰間酒店。

同樣地,根本佢哋冇房畀我落腳,而阿叔只係聳聳肩,同我講愛莫能助,就返咗入屋,由得我死。

我諗,我前面只有兩條路,一係就放棄,截車去Dresden,一係就死喺路上。

當時我感到我成個身體已經被掏空,我根本抽唔出一絲氣力去繼續。出咗村後冇耐,又係一條長命斜。

盡我努力踩得幾多得幾多,終於,我再堅持唔到落去,我停低,任由忍者龜瞓喺路上,我擰轉頭,對住照住我嗰對車頭燈,伸出我嘅拇指。
有無睇行路環港個post

唔得閒上網
好驚險
睇到好頹添
想像到個絕境
有冇巴打識解夢
有冇巴打識解夢

有個App叫周公解夢
有冇巴打識解夢

有個App叫周公解夢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞