容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
我完全明白每次搵到d同年紀又有共同目標同興趣既知音都會好開心好興奮...因為我都有一個興趣係好難搵同年紀既知音
留名等文
Jonathan同Paul嚟到Ivan屋企已經成四點,安頓好,吹吓水,我同佢兩個就行出去超級市場買嘢,諗住煮餐飯畀屋主食,答謝佢嘅招待。

揀緊貨

喺超市度,我哋三個傾起各自嘅旅程,Jonathan係要踩去東方最盡頭嘅澳洲,希望做到環遊世界,而Paul就只係環歐,路程短得多。

因為佢哋都去過捷克,又知道我將會上去,佢哋就叮囑我嗰度嘅山都幾難踩,要有心理準備,不過知我踩過西藏,亦覺得我應付到。

當時我都係咁諗,認為佢哋未見過大蛇屙尿,但好可惜,滿招損,我估唔到我會喺嗰度發生一啲事。

講起雪下踩車,我以為自己喺土耳其同保加利亞嘅經歷已經夠癲,點知Paul仲痴線,佢試過喺波蘭零下廿五度踩過,當晚仲要搭營,佢都仲要戇鳩鳩生勾勾企喺我眼前,傻撚咗。

十九歲咋,所以話唔好用年紀去judge人,係夠堅持嘅,點都堅持到。

最後只係Jonathan一個煮,右邊係Ivan

返到屋企,因為我同Paul都係地獄廚神,唯有將煮嘢食嘅重任交畀Jonathan。幾個男人圍埋吹水,就肯定係講女人,席間Ivan問起我哋喺旅程中有冇咩艷遇,睇嚟呢條撚屌恃住自己靚仔大隻,都諗住踩車食女㗎喇。

首先係Jonathan講,佢話佢第一日出發,從London踩到港口城市Dover,嗰度Couchsurfing嘅host已經撩佢扑嘢,只不過Jon仔食唔落先冇上,而後來佢嘅旅程都好平淡,所以暫時係零;法國代表Paul無負佢嘅血統,短短兩個月已經食咗四條女,其中一個仲要係Model,但最仆街嗰一次係,佢平時會敲門叫當地人收留佢,或者畀佢喺屋隔離搭營,而佢就喺比利時畀個老豆收留完,當晚就食撚咗人哋個女。

咁當然,女唔出水唔插得牛肺西……

呢條戇鳩仔恥笑緊我

至於香港代表,我成功為港爭光,連送上門嘅肥西都冇呀!屌你老母!

講開向當地人叩門,原來Paul呢個旅程係為醫院嘅小朋友籌款,條件係佢唔可以住酒店等等要畀錢嘅住宿,只可以搵當地人收留或者搭營,就連Couchsurfing或者Warmshowers等等預先搵定嘅都唔得,所以今次Jonathan捉咗佢嚟,其實係犯規,但三個踩緊嘅人聚首機會難得,佢又少年心性,就偷雞一次。

而Paul為咗令佢嘅籌款行動更受關注,幫到更加多嘅人,佢出發前就整咗個網頁,剪咗段宣傳片,仲成功吸引法國一間電視台訪問佢,R到保險公司等等嘅sponsorship,有錢之餘,佢試過成架單車被偷都claim得返買部新!

個撚樣仲要都係踩surly!

幾撚多宣傳品

有幾多錢?唔多,五千歐啫!夠我踩兩次囉,而人哋係環歐。所以個撚樣都特別豪,使剩啲捷克紙,順手就塞咗畀我,計落都有十幾歐。

呢晚係我近期笑得最開心嘅一晚,因為班人太濕鳩,我太鍾意。

Jonathan同Paul嘅近況點?Jonathan好耐之前已經到咗澳洲,依家好似仲喺嗰度,應該唔諗住就咁完,佢晨早已經超越咗我;Paul都早已完成旅程,往後又食咗幾條女,特登講我聽笑鳩我。
我完全明白每次搵到d同年紀又有共同目標同興趣既知音都會好開心好興奮...因為我都有一個興趣係好難搵同年紀既知音

唱粵曲?
做乜鳩部機尋晚好返,今日又勁慢

中晒毒裝過wind啦

中晒毒裝過wind啦

剷多次temp file又冇事

唱粵曲?

No la 係fishing

中晒毒裝過wind啦

治標唔治本你每次重新開機佢有走返出來
身邊人個個有女食
得自己on99波邊都無你份

完全係我嘅寫照

唱粵曲?

有friend釣魚,介紹你識

中晒毒裝過wind啦

治本方法係換咗呢部用咗五年嘅電腦
身邊人個個有女食
得自己on99波邊都無你份

完全係我嘅寫照

I know that feel, bro.
丹爺,你去過咁多個國家,其中有邊一個你想去多次?

基本上有錢有時間我都會想去多次

咁未去過嘅有邊個你最想去

冰島

冰島真係好正 去完你會想去多幾次
等丹巴你去完出遊記
利申去過

唱粵曲?

靚仔 ??
細聲d講真係有冇食過女

唱粵曲?

靚仔 ??

做朋友你理人靚唔靚仔
細聲d講真係有冇食過女

冇呀⋯⋯

中晒毒裝過wind啦

部電腦用到五年你都長情囉好男人

中晒毒裝過wind啦

哪有錢你老母
睇到伊朗就冇再追
中間行程精彩嗎?
終於由頭追到love
又寫得真係幾好睇
想當年都玩過英國hitchhike去Prague
之後順便去埋Bratislava同Vienna
睇番你啲相好懷念

靚仔 ??

做朋友你理人靚唔靚仔

車,咪同你d男人一樣一講起女就問靚唔靚

中晒毒裝過wind啦

哪有錢你老母

屌你二千幾已經有i3全新notebook啦
睇到伊朗就冇再追
中間行程精彩嗎?

唔精彩,你可以走啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞