容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
換咗電話,忙住set嘢

咁富貴換電話

部5s用咗三年幾,將要打柴
Btw今晚冇

我用四年先換
/ 而喺打呢段文字嘅時候,我就喺地上,亦已經面對緊唔同嘅壓力,不過呢啲同我嘅旅程無關,就唔多廢話喇。/

或者完咗英國之後可以講返

因為返黎之後既經歷都係呢個旅程既延續

照咁講我要講到死嗰日

講到今日囉
換咗電話,忙住set嘢

咁富貴換電話

Btw今晚冇

我用四年先換

老屎忽
換咗電話,忙住set嘢

咁富貴換電話

Btw今晚冇

我用四年先換

老屎忽

依比左老婆繼續用
今日有冇假操唔操,依家旺p

聽日放假

聽日放假

唔係放星期日咩

聽日放假

唔係放星期日咩

幾時有講過

聽日放假

唔係放星期日咩

幾時有講過

正常文職放星期日

聽日放假

唔係放星期日咩

幾時有講過

正常文職放星期日

邊個話你聽我返文職

聽日放假

唔係放星期日咩

次次見佢都放閒日,好似星期一二

聽日放假

唔係放星期日咩

幾時有講過

正常文職放星期日

邊個話你聽我返文職

攞野返屋企做唔係文職莫非攞鐵返個屋企扎

聽日放假

唔係放星期日咩

幾時有講過

正常文職放星期日

邊個話你聽我返文職

攞野返屋企做唔係文職莫非攞鐵返個屋企扎

垃圾工係咁
聽朝出
諗諗吓都係出一篇,費事你班撚屌打鳩我。

之前講過,家姐嚟Prague係出trip拍嘢,詳細唔講,驚起底,但佢曾經有叫過我幫吓手執頭執尾,做吓翻譯,當係報答佢一路以嚟嘅照顧。正當我諗住自己蟄伏多年,終於能夠進軍演藝圈一展拳腳嘅時候,條友仔又話唔使,屌。

不過咁,跟住佢,開佢公數一齊食咗兩餐好嘅都有so。

行緊去家姐拍嘢嗰度會合佢

火車站拍嘢

家姐成日講,拍嘢好辛苦,佢揸得條數,就一定要同班手足食好啲,慰勞一下,所以跟住佢同埋佢啲手足去食嘅,一定係貴到無倫,我喺香港都未必會食嘅嘢。

屌你咁大個仔都未食過嗰啲畀你望到廚房嘅懶高級餐廳,喺香港最多淨係見過師父切牛雜

平平無奇嘅一塊扒

經過我無窮幻想之後……

第二日中午,又去咗食巴西燒烤加Buffet……個老細應該要蝕畀當時嘅我

今次喺捷克未有太多時間同家姐相處,始終人哋嚟做正經嘢。而食完呢餐巴西燒烤之後,我同家姐都再冇機會見面,一直以嚟都係靠Whatsapp update吓大家嘅近況。

返到香港之後,發生咗太多嘢,經歷過唔少不快,甚至可以話係低潮,而我都有同家姐講,佢冇咩幫到我,只係當佢係其中一個傾訴對象。反而係我想分享吓佢幾個月前同我講嘅一件小事。

詳細唔講,大致上就係家姐帶埋仔仔移民咗去匈牙利,咁小朋友喺度讀書家居,好自然就覺得自己係當地人,心入面再冇「祖國係中國」呢個概念(家姐唔係香港人,提提大家)。咁家姐知道之後就好大反應,覺得好唔開心,唔明點解佢個仔會咁。

然後就畀我屌咗幾句,問佢做乜咁戇鳩,帶人移民就要人當自己中國人,十足拎住美國加拿大護照啲撚樣咁。

之後家姐就分享咗佢個心路歷程,話之前都唔會,但人在異地,佢特別覺得自己係中國人,特別愛國。而我就諗,其實會唔會我哋成日屌嗰啲移咗民嘅廢中說三道四,佢哋嘅心態都係一樣呢?事實上,當我離開咗香港之後,都係特別愛香港㗎喎!

冇,分享吓,唔講政治好耐。
留名
終於追到土耳其啦
大左先移民永遠唔會當移民國家係自己國家
以前係英國讀書時最怕當我係中國人
大左先移民永遠唔會當移民國家係自己國家

經過咗咁多年好難脫離到
用四日從Day one開始睇
終於睇到最新嘅post
今日去考數學個間學校個早會老師分享你嘅事蹟
今日去考數學個間學校個早會老師分享你嘅事蹟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞