容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾貳 )

1001 回覆
201 Like 8 Dislike
有食唔食 你係唔係男人黎

齋睇已經第二次餵到咀邊

我FF咋

齋睇已經第二次餵到咀邊

我FF咋

你有上連登?

齋睇已經第二次餵到咀邊

我FF咋

你老婆有上連登?
喺Prague有冇夾糖食?雖然好撚柒貴,但真心好好味!
Btw,另外6條囡d相呢?
諗諗吓都係出一篇,費事你班撚屌打鳩我。

之前講過,家姐嚟Prague係出trip拍嘢,詳細唔講,驚起底,但佢曾經有叫過我幫吓手執頭執尾,做吓翻譯,當係報答佢一路以嚟嘅照顧。正當我諗住自己蟄伏多年,終於能夠進軍演藝圈一展拳腳嘅時候,條友仔又話唔使,屌。

不過咁,跟住佢,開佢公數一齊食咗兩餐好嘅都有so。

行緊去家姐拍嘢嗰度會合佢

火車站拍嘢

家姐成日講,拍嘢好辛苦,佢揸得條數,就一定要同班手足食好啲,慰勞一下,所以跟住佢同埋佢啲手足去食嘅,一定係貴到無倫,我喺香港都未必會食嘅嘢。

屌你咁大個仔都未食過嗰啲畀你望到廚房嘅懶高級餐廳,喺香港最多淨係見過師父切牛雜

平平無奇嘅一塊扒

經過我無窮幻想之後……

第二日中午,又去咗食巴西燒烤加Buffet……個老細應該要蝕畀當時嘅我

今次喺捷克未有太多時間同家姐相處,始終人哋嚟做正經嘢。而食完呢餐巴西燒烤之後,我同家姐都再冇機會見面,一直以嚟都係靠Whatsapp update吓大家嘅近況。

返到香港之後,發生咗太多嘢,經歷過唔少不快,甚至可以話係低潮,而我都有同家姐講,佢冇咩幫到我,只係當佢係其中一個傾訴對象。反而係我想分享吓佢幾個月前同我講嘅一件小事。

詳細唔講,大致上就係家姐帶埋仔仔移民咗去匈牙利,咁小朋友喺度讀書家居,好自然就覺得自己係當地人,心入面再冇「祖國係中國」呢個概念(家姐唔係香港人,提提大家)。咁家姐知道之後就好大反應,覺得好唔開心,唔明點解佢個仔會咁。

然後就畀我屌咗幾句,問佢做乜咁戇鳩,帶人移民就要人當自己中國人,十足拎住美國加拿大護照啲撚樣咁。

之後家姐就分享咗佢個心路歷程,話之前都唔會,但人在異地,佢特別覺得自己係中國人,特別愛國。而我就諗,其實會唔會我哋成日屌嗰啲移咗民嘅廢中說三道四,佢哋嘅心態都係一樣呢?事實上,當我離開咗香港之後,都係特別愛香港㗎喎!

冇,分享吓,唔講政治好耐。

睇黎係cctvb 派黎連登做宣傳
btw 我關
開頭仲估你係陳恩能

齋睇已經第二次餵到咀邊

我FF咋

你老婆有上連登?

事實真係冇發生過啲乜嘛
喺Prague有冇夾糖食?雖然好撚柒貴,但真心好好味!
Btw,另外6條囡d相呢?

冇喎我完全唔知,我好鍾意食夾糖
邊會影鳩人

之前講過,家姐嚟Prague係出trip拍嘢,詳細唔講,驚起底,但佢曾經有叫過我幫吓手執頭執尾,做吓翻譯,當係報答佢一路以嚟嘅照顧。正當我諗住自己蟄伏多年,終於能夠進軍演藝圈一展拳腳嘅時候,條友仔又話唔使,屌。

火車站拍嘢

家姐成日講,拍嘢好辛苦,佢揸得條數,就一定要同班手足食好啲,慰勞一下,所以跟住佢同埋佢啲手足去食嘅,一定係貴到無倫,我喺香港都未必會食嘅嘢。

屌你咁大個仔都未食過嗰啲畀你望到廚房嘅懶高級餐廳,喺香港最多淨係見過師父切牛雜

平平無奇嘅一塊扒

經過我無窮幻想之後……

第二日中午,又去咗食巴西燒烤加Buffet……個老細應該要蝕畀當時嘅我

今次喺捷克未有太多時間同家姐相處,始終人哋嚟做正經嘢。而食完呢餐巴西燒烤之後,我同家姐都再冇機會見面,一直以嚟都係靠Whatsapp update吓大家嘅近況。

返到香港之後,發生咗太多嘢,經歷過唔少不快,甚至可以話係低潮,而我都有同家姐講,佢冇咩幫到我,只係當佢係其中一個傾訴對象。反而係我想分享吓佢幾個月前同我講嘅一件小事。

詳細唔講,大致上就係家姐帶埋仔仔移民咗去匈牙利,咁小朋友喺度讀書家居,好自然就覺得自己係當地人,心入面再冇「祖國係中國」呢個概念(家姐唔係香港人,提提大家)。咁家姐知道之後就好大反應,覺得好唔開心,唔明點解佢個仔會咁。

然後就畀我屌咗幾句,問佢做乜咁戇鳩,帶人移民就要人當自己中國人,十足拎住美國加拿大護照啲撚樣咁。

之後家姐就分享咗佢個心路歷程,話之前都唔會,但人在異地,佢特別覺得自己係中國人,特別愛國。而我就諗,其實會唔會我哋成日屌嗰啲移咗民嘅廢中說三道四,佢哋嘅心態都係一樣呢?事實上,當我離開咗香港之後,都係特別愛香港㗎喎!

乜鳩
btw 我關
開頭仲估你係陳恩能

陳恩能鳩up+知識都比我厲害

火車站拍嘢

平平無奇嘅一塊扒

經過我無窮幻想之後……

乜鳩

出trip 拍野、演藝圈
應該得cctvb or viutv
曼狗十卜
今晚無?

人哋移咗民匈牙利,同埋唔係拍電視……
今晚無?

當晚喺hostel都係傾多陣就瞓,另外嗰六條女應該本身唔識,半夜分開返,可能出鬼晒去蒲,這些機會……

朝早同Larna道別之後,我就出發,離開Prague前往德國。德國?冇錯,歐洲啲國家真係好近,話咁快就將會去到德國。

Jonathan同Paul異口同聲都講過,過咗Prague之後就會一路平路,但一出Prague,我已經屌晒老母,仆街係咁上斜嘅?你兩個撚樣落斜過嚟就爽吓話?喺山上面,天氣開始變得唔係好穩定,除咗大風,亦烏雲密佈。

離開Prague範圍

烏雲好快變成雨,落落吓雨,竟然落埋冰雹,然後仲唔夠,佢夠膽死落埋雪!喂,四月頭喇,仲落乜柒雪呀?究竟我係咪真係「追趕雪嘅男人」?氣溫彷彿跌咗成十度,我又要摷返啲厚褸出嚟着。

喺呢個疑似巴士站避雪,企吓企吓個人凍到震晒

Let it snow, let it snow~

等雪一變細,我就繼續行程。落山後,天氣依然時好時壞,一時出太陽,一時落雨,甚至都係有雪,簡直Angel放假,我開始有少少覺得煩厭,有種唔想踩嘅衝動。沿住連往德國嘅Elbe河踩,高低起伏不斷,未免拖慢咗行程,亦令我感到煩躁。

Elbe河係一條連接住波蘭、捷克同德國嘅河流,多用作為運河,但水流其實都幾急,唔似得多瑙河咁散發住一陣安祥嘅感覺,反而配合埋壞天氣,我會覺得有些少危險。

Elbe

嚟到一個小城,係一個分岔口,可以繼續沿住河踩,亦可以轉踩山,踩山嘅話距離短五十公里,反正踩河冇嘢睇,又係有起伏,自信征服過西藏嘅我應付有餘,不如搵啲刺激之餘又慳返啲時間,就揀咗踩山。我事後先知,呢個山脈叫Erzgebirge Mountains,一個曾經攞我命嘅山脈。

嚴格嚟講,佢係差啲攞我命,因為我真係差啲死咗喺上面,無論係個人,抑或我嘅意志同旅程。
依家路上認識嘅人不時仲有聯絡,好似印度幫我同Terence嘅Awdhesh同巴基斯坦Asad兩兄弟,但我嘅感覺係:

「一切都回不去了。」

好sad
依家路上認識嘅人不時仲有聯絡,好似印度幫我同Terence嘅Awdhesh同巴基斯坦Asad兩兄弟,但我嘅感覺係:

「一切都回不去了。」

好sad

唔好咁大感觸,人係要向前望嘅。
真係有一日要回望過去,咁表示你已經老,又或者攰了。

「一切都回不去了。」

好sad

翻去搵佢地

「一切都回不去了。」

好sad

天下無不散之延席

「一切都回不去了。」

好sad

唔好咁大感觸,人係要向前望嘅。
真係有一日要回望過去,咁表示你已經老,又或者攰了。

漸漸變到同其他人一樣

「一切都回不去了。」

好sad

翻去搵佢地

太多顧慮

人哋移咗民匈牙利,同埋唔係拍電視……

覺得你好似仲未抽離匈牙利家姐果段關系
新文一推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞