[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
申請visa infinite 最易係咪渣打?

東亞/CCB
收到HSBC Visa Plat,點樣可以揀自主獎賞?
本身有HSBC Acc有Online Banking,但入到去無顯示張卡。

仆街HSBC,出張十幾萬credit比我,但又唔批VS,屌。

點解出十幾萬credit 就要批vs比你
有咩關係

Freshgrad 有HSBC VS Credit limit HK$90,000
問過最低可以調落6萬蚊

你同佢講要降 可以降到6萬以下

我20降到2

Really 我想呀

真 無鳩up

Freshgrad 都出到vs? 有錢係銀行?

年薪~40k HSBC出糧
冇乜錢係HSBC
如果信用評級得G 係咪真係好低 好難申請信用卡
如果信用評級得G 係咪真係好低 好難申請信用卡

搞咩搞成咁
唔好意思
DBS$ 點計,點解我look咗幾千蚊, 0DBS$
唔好意思

係咪未入帳
我apply左HSBC vs, 多數幾時回覆我
Online application 等左成個禮拜都冇回音

利申 岩岩被逼升級advance 比左張advance platinum同埋一堆優惠卡我
年薪300k
轉過去滙豐出糧係咪易d申請 vs
我apply左HSBC vs, 多數幾時回覆我
Online application 等左成個禮拜都冇回音

利申 岩岩被逼升級advance 比左張advance platinum同埋一堆優惠卡我

我都係,完全無聲氣
年薪300k
轉過去滙豐出糧係咪易d申請 vs

我4xx k +hsbc 出糧+ hsbc mpf 申請兩次都唔批

點解出十幾萬credit 就要批vs比你
有咩關係

Freshgrad 有HSBC VS Credit limit HK$90,000
問過最低可以調落6萬蚊

你同佢講要降 可以降到6萬以下

我20降到2

Really 我想呀

真 無鳩up

Freshgrad 都出到vs? 有錢係銀行?

年薪~400k HSBC出糧
冇乜錢係HSBC
啱啱見到廣告
DBS Eminent 無上限1%回贈係咪針住大新One+?
之前想申張O+做AAVS唔批
係咪應該試下申Eminent?
利申:有學生CV share limit Black

One+ 唔係應該易批過 eminent?
佢嗰 1% 係回做 dbs$ 唔同 one+ 直扣下月帳單

eminent 15萬年薪而已
有vs 先係36萬
dbs$,可以80dbs$換$ 100現金回饋
即係多過1%回饋

但對比以前真係少左勁多
唔好意思

你碌DCC?
啱啱見到廣告
DBS Eminent 無上限1%回贈係咪針住大新One+?

eminent好似都可以直接扣
【Free App Day】
有時喺App Store/Google Play見到啲好想要嘅App但唔捨得買,機會嚟啦!只要你用COMPASS VISA,今日(17/3)就可以登入App Store/Google Play下載一個app,COMPASS VISA醒你$8 回贈!成功登記Free App Day一次,全年都嘆到㗎啦!

過左
【Free App Day】
有時喺App Store/Google Play見到啲好想要嘅App但唔捨得買,機會嚟啦!只要你用COMPASS VISA,今日(17/3)就可以登入App Store/Google Play下載一個app,COMPASS VISA醒你$8 回贈!成功登記Free App Day一次,全年都嘆到㗎啦!

過左

過左先發現有呢個回贈

通常好用既 app 都唔止 $8
啱啱見到廣告

eminent 15萬年薪而已
有vs 先係36萬
dbs$,可以80dbs$換$ 100現金回饋
即係多過1%回饋

但對比以前真係少左勁多

其實 eminent v唔vs 差咗幾多
就咁睇 dbs 個網 eminent vs 都唔係特別多著數?
唔好意思,想請教下
學生想申請,暫時係咪dbs果個會抵啲?
聯營卡得10k好似唔太夠
如果bank statement(係其他銀行)有130k,但無part time contract會唔會難申請black card?因為我上網睇過 有d人係有100k然後再加幾份part time先申請到
今年學費hall fee交左60k先知可以用信用卡賺里數
唔好意思,想請教下
學生想申請,暫時係咪dbs果個會抵啲?
聯營卡得10k好似唔太夠
如果bank statement(係其他銀行)有130k,但無part time contract會唔會難申請black card?因為我上網睇過 有d人係有100k然後再加幾份part time先申請到
今年學費hall fee交左60k先知可以用信用卡賺里數

渣打am?

食美心幾正 成日都食美心 平均計 一星期一次到 平唔少

兩張簡金啊同wor 雖然唔知優勢係咪一樣

上面咪寫住白金信用卡 即係公廁 1980年費個張 我都有 當美心會員卡用

白金有兩款,一種叫 Charge Card,另一種先叫 Credit Card
的確最初無講清楚邊張

原來AE CX無折
美心有折個張難唔難批

唔難 之前申請個陣 係行過街邊 問個D路霸
我女朋友乜都無交過比佢就批 學生 批左幾錢唔記得

真係好抵食 岩岩又食美心 星期5 75折 平左60蚊

岩岩申請左 秒批

$1980年費一定要硬食冇得waive 喎,緊係秒批

其實呢張卡好唔好用
因為我係某專業組織會員, 所以有得只俾一半年費
但睇落同金credit card優惠一樣, 除左食美心同睇戲有平
巴打點睇?
聽日去滙豐開戶口 同放60萬整vs
5月可能會去歐洲一次 聽日將果60萬做曬定期會唔會唔洗等幾個月先申請得

唔洗放匯豐都申請到喎

有啲人話要 又有啲人話唔洗

我打左去問 佢話唔洗
不過我用年薪申請

頭先打左去問
佢話一定要係hsbc理財總值有60萬
好撚亂
究竟邊個係真
懷疑D聽電話姐姐係亂鳩咁答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞