[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

想問下銀聯果張你會點用 見佢宜家學生可以申請晒2張

去旅行有時用銀聯有折,而且免外幣手續費
而且中銀張雙幣銀聯都幾靚

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係hsbc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去,個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較多申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

我ebanking申請完,一星期後先收到msg話多謝我申請,會儘快審批。
今日,即係第二個禮拜都未有任何消息

打上去check
我頭先都check左張vs status,

Fail

我都online apply左成個禮拜,email/sms都冇個,即係佢promise 個9個工作天都信唔過啦
仲有佢又唔知要我補交咩document, 又要打上去問咁on9

佢confirm申請一定有sms
你應該漏左申請確認書
利申之前申請都係咁打上去先知漏交確認書
Hsbc係垃圾

儲里數,用black抵過eminent, 兌換率48$就換到1k , eminent要成72$,仲要手續費
要現金回饋就eminent

dbs咁改法,兩張卡玩法好分明

如果換coupon 係咪一樣價錢

好似無得換。換返現金回饋就80dbs換$100

現金回贈80dbs=100cash? 得佢先係咁?

邊個佢?

男神果張 唔係1dbs=1$咩

佢有自動變cash 同自選禮物
80dbs 換$100cash係自選禮物之一
儲埋先換係最抵呀

換coupon?

現金回饋。下個月帳單自動-$100

去旅行有時用銀聯有折,而且免外幣手續費
而且中銀張雙幣銀聯都幾靚

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係hsbc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去,個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較多申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

我ebanking申請完,一星期後先收到msg話多謝我申請,會儘快審批。

打上去check

Fail

我都online apply左成個禮拜,email/sms都冇個,即係佢promise 個9個工作天都信唔過啦
仲有佢又唔知要我補交咩document, 又要打上去問咁on9

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

好似無得換。換返現金回饋就80dbs換$100

現金回贈80dbs=100cash? 得佢先係咁?

邊個佢?

男神果張 唔係1dbs=1$咩

佢有自動變cash 同自選禮物
80dbs 換$100cash係自選禮物之一
儲埋先換係最抵呀

換coupon?

現金回饋。下個月帳單自動-$100

儲埋一次個咪好似免費買野
好似幾好 80dbs 回100$

打上去check

Fail

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名
寫字自己確認申請hsbc credit card

打上去check

Fail

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名

如果我本身有HSBC account 同credit card駛唔駛填?
頂,七個工作天已過

打上去check

Fail

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名

如果我本身有HSBC account 同credit card駛唔駛填?
頂,七個工作天已過

頭先打咗去問係咩來,個職員叫我可以係白紙上面寫
'本人同意並確認申請匯豐信用卡'之後簽名同埋寫日期再上載返

打上去check

Fail

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名

頂,七個工作天已過

hsbc 呢排做到踢哂腳 全部application 都一定會過7個工作天, 你預1個月差不多

利申: 聽番黎

你應該漏左申請確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名

頂,七個工作天已過

hsbc 呢排做到踢哂腳 全部application 都一定會過7個工作天, 你預1個月差不多

利申: 聽番黎

我岩岩打上去佢又話我document 齊,但因為多人所以要等一個月
又冇話叫我寫字
如果我有citi張飛機 我女朋友無 可唔可以帶埋佢入機場貴賓室?

唔可以 你可以開張附屬卡俾佢 咁就得
好想share
嗰日無知女子(本人)去taste買零食見到前面個太太拎左張AE卡出黎找數
個武士頭喺正中間,仲要係黑色
覺得張卡好靚返去即刻上AE網睇
點知官網無,再google AE黑卡點知就係嗰張傳說中既卡

第一次覺得信用卡真係身分象徵
我目標係HSBC VS咋
好想share
嗰日無知女子(本人)去taste買零食見到前面個太太拎左張AE卡出黎找數

傳說中嘅黑卡
好想share

目標只係開到一張vi
黑卡太遙遠
啱啱收到學生cv 簡左compass dollar做迎新
想問下之後會開black既話d compass dollar仲有冇用
仲洗唔洗去簽個迎新返黎

想問下巴打由申請到收到大約用左幾耐時間
Vs都叫冇乜特別
食飯3.6%回贈
任何野中類別都有1.2%喎
好想share

目標只係開到一張vi
黑卡太遙遠

以前番工都隔幾日就見一次 D人係好似Nice D無咁西
而家好多大陸人都有 不過有D係膠版
邊度walkin申請渣打卡有coupon送,唔想上網申請,好似又慢又蝕咁
Vs都叫冇乜特別
食飯3.6%回贈

戶口60萬就有 其實真係無咩特別
Vs都叫冇乜特別
食飯3.6%回贈

戶口60萬就有 其實真係無咩特別

應該係話多優惠,但係唔難出卡
好想share

之前做收銀 見過晒AE黑卡 citi ultima 馬會信用卡嗰啲
拎咩卡咪又係人一個

我都見過
鐵片卡
有冇人呢排申請咗恒生enJoy卡?
想知佢嗰HKD4,000「特約商戶」優惠券包括啲咩
尤其係IKEA優惠券
有冇人呢排申請咗恒生enJoy卡?
想知佢嗰HKD4,000「特約商戶」優惠券包括啲咩
尤其係IKEA優惠券

恆生世界級垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞