[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
其實如果唔海外簽賬 用VS放哂5倍去食野/買野 去指定商鋪簽 就有9X?
果d分配係咪可以隨時轉?
AE 白金點先會獲邀

邊張先
白金信用卡 冇咩jetso

食美心幾正 成日都食美心 平均計 一星期一次到 平唔少

兩張簡金啊同wor 雖然唔知優勢係咪一樣
AE 白金點先會獲邀

邊張先

白金
想問知唔知渣打AM難唔難批?

11k 人工 批左

巴打有冇放 60k 係佢到?
我都想申請但係人工差小小
如果屋企人有HSBC VS, 佢出張VS附屬卡比我
我本身有HSBC白金
兩張卡個最紅自主賞分配係咪可以唔同

最紅自主跟id
其實如果唔海外簽賬 用VS放哂5倍去食野/買野 去指定商鋪簽 就有9X?
果d分配係咪可以隨時轉?

5x 到年尾前冇得轉
vs 3x 係全部6個分類都有
HSBC 供緊樓計唔計有asset

定會計差銀行錢?
HSBC 供緊樓計唔計有asset

定會計差銀行錢?

唔計
只計 deposit 港幣 外幤, 股票 基金 saving plan insurance, mpf
啱啱拎左hsbc vs 請問有咩著數 淨係知有9倍獎賞錢
想cut scb信用卡,問題係整唔見左卡點cut

利申:scb卡個D欠款早已還清架
dbs eminent 網上購物 回6%皮已收
如果上網訂Agoda / Airbnb用邊張卡好
AE 白金點先會獲邀

邊張先

白金

可以直接申請
年薪百萬 就得
但要用夠一年
咁多平機票,依家已經唔想再儲miles

轉玩現金回贈係咪大新One plus最好?
申請完張ae
tu 升左一個grade
可能之前太小卡
有冇人知如果用payme過錢落銀行用 cv可唔可以用佢個flexi shopping分期還? 我見佢話要係"簽帳" payme應該唔算?

點都要試一次先得

其實大新one plus同AE blue cash 有咩分別?係咪大家都係1% cash rebate?

咁即係有其中一張就夠?

其實大新one plus同AE blue cash 有咩分別?係咪大家都係1% cash rebate?

咁即係有其中一張就夠?

但係AE係咪少D地方收?
兒家AE 白金有咩優惠啊?
張東亞flyer world兩星期仲未有消息,打hotline就話日內書面回覆,其實會唔會有sms話你知批覆結果...?
AE 白金點先會獲邀

邊張先

上面咪寫住白金信用卡 即係公廁 1980年費個張 我都有 當美心會員卡用
想問知唔知渣打AM難唔難批?

11k 人工 批左

巴打有冇放 60k 係佢到?
我都想申請但係人工差小小

差少少,如果Tu 係A,就試下直接申請啦,我人工都差d, 不過都批左
AE 白金點先會獲邀

邊張先

上面咪寫住白金信用卡 即係公廁 1980年費個張 我都有 當美心會員卡用

白金有兩款,一種叫 Charge Card,另一種先叫 Credit Card
的確最初無講清楚邊張

我回緊#67
白金信用卡無咩jetso 個到
張東亞flyer world兩星期仲未有消息,打hotline就話日內書面回覆,其實會唔會有sms話你知批覆結果...?

巴打仲未有消息
嗰陣我有收到email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞