[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
中銀出糧
月入20k
月尾多數得返4位數
申請中銀卡係咪多數唔批
「DBS Eminent Card無限回贈
上網買野得返1% DBS$回饋!! 外幣2%!!!
6%現金回饋無左!!換里數又加左價!!變左垃圾卡

就本計劃而言,「合資格簽賬」是指於商戶的任何銷售點(實體或網上)所進行並已誌賬的零售購買交易,包括八達通自動增值服務交易金額、電子錢包增值(如PayMe及WeChat Pay)。

有分。但得返好少
如果屋企人有HSBC VS, 佢出張VS附屬卡比我
我本身有HSBC白金
兩張卡個最紅自主賞分配係咪可以唔同

Can't
最紅自主 5X 跟 HKID,唔係跟信用卡號碼。

有冇手足有恆地會visa
HSBC黎緊係唔係會幫舊客換新設計既卡?
中銀出糧
月入20k
月尾多數得返4位數
申請中銀卡係咪多數唔批

計月入
citi個credit check有冇伏
同tu本身既report有咩差別
申請左Bea flyer world 官方app好撚垃圾
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

我老母有premier 但佢冇做野架喎 咁係咪代表佢收埋好多錢

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

唔覺係D咩身份象徵

因為有母幹 擺左多少錢係我戶口
有VS同PREMIER 身邊既同學都唔知係乜鳩黎
有冇人知如果用payme過錢落銀行用 cv可唔可以用佢個flexi shopping分期還? 我見佢話要係"簽帳" payme應該唔算?
想問知唔知渣打AM難唔難批?

11k 人工 批左
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

我老母有premier 但佢冇做野架喎 咁係咪代表佢收埋好多錢

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

一球就冇啦
供緊層樓 有按揭
噤count 唔count 我asset?
點解咁多人用citi飛機 本地八蚊一里好唔抵 得外地有3蚊里 其他卡好多都6蚊里 點解仲咁多人用?

身份象徵
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

唔覺係D咩身份象徵

premier 有冇得開附屬acct

唔知 無去開 張PREMIER都無用既 純擺係到用黎換AVIOS
Dbs 張black master 係咪100%免到年費?
想問知唔知渣打AM難唔難批?

11k 人工 批左

AM可唔可以打上去免年費
有冇手足有恆地會visa

申請緊恆地VS, 唔知批唔批
Dbs 張black master 係咪100%免到年費?

Waive唔到咪Cut
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

唔覺係D咩身份象徵

premier 有冇得開附屬acct

好似有 我老母好似開左個儲住我咁多年啲利是錢
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

唔覺係D咩身份象徵

premier 入邊仲有個係Jade 不過冇特別卡比佢 係得多啲優惠咁
可能遲啲大貓會出master world elite 比依班客仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞