[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有冇人知eminent個迎新8%用Payme食唔食到

睇條款好難?
佢講到明
聽日去滙豐開戶口 同放60萬整vs
5月可能會去歐洲一次 聽日將果60萬做曬定期會唔會唔洗等幾個月先申請得

唔洗放匯豐都申請到喎

有啲人話要 又有啲人話唔洗

我打左去問 佢話唔洗
不過我用年薪申請

頭先打左去問
佢話一定要係hsbc理財總值有60萬
好撚亂
究竟邊個係真
懷疑D聽電話姐姐係亂鳩咁答

我既答案可能錯
不過如果你問我,我會答你要放60萬入去一排先得,其他銀行既證明唔計

的確有兩個講法,
第一,其他銀行六十萬定期存款證明
第二,HSBC 綜合資產總額三個月保持六十萬
另外,CS同審批部答案不一好正常

我放棄左 拎我張定期單去apply citibank算
HSBC 批左VS 比我
咁我本身有HSBC 白金同 ADVANCE 可唔可以將白金D分轉去VS到

依家有VS 係咪可以CUT埋白金同 ADVANCE
想申請張iCard玩吓
有冇邊度申請可以R多張coupon

推一推
冇就聽日上網申請
想問下東亞信用卡payme計唔計回贈
有張I-titanium
想問下東亞信用卡payme計唔計回贈
有張I-titanium

唔計 16號證實左
想請教下各位巴打,我大約大半年前試過申請大新信用卡但reject左,上星期再試多一次同時申請埋Citibank, Citibank好快就SMS比我話批左,但大新就重未有消息,想請問如果今次再reject既話係咪以後再申請都唔會批?
樓主指學生申請到果堆係咪出示學生身份就唔洗入息試明

dbs omni好慢 碌完卡過兩三日先睇到個record
定係得我係咁?

實體卡即時。網上就慢幾日

我實體卡都係要幾日先出到

我用cv係agoda簽左幾千蚊 點解冇compass dollar
另外得timeline有條數 但今日出左月結單就冇條數既

上面咪寫住白金信用卡 即係公廁 1980年費個張 我都有 當美心會員卡用

白金有兩款,一種叫 Charge Card,另一種先叫 Credit Card
的確最初無講清楚邊張

原來AE CX無折
美心有折個張難唔難批

唔難 之前申請個陣 係行過街邊 問個D路霸
我女朋友乜都無交過比佢就批 學生 批左幾錢唔記得

真係好抵食 岩岩又食美心 星期5 75折 平左60蚊

岩岩申請左 秒批

$1980年費一定要硬食冇得waive 喎,緊係秒批

其實呢張卡好唔好用
因為我係某專業組織會員, 所以有得只俾一半年費
但睇落同金credit card優惠一樣, 除左食美心同睇戲有平
巴打點睇?

睇你係唔係成日出街食同鐘唔鐘意食中菜
美心質素唔差,平日食兩個人折後$250-300
我就日日出街食,所以好抵
戲院優惠就好小用,自己買碟開amp睇好過
巴打有得平一半年費就keep住啦,你去美心食6次都回到本
利申:平民白金用左3年

上面咪寫住白金信用卡 即係公廁 1980年費個張 我都有 當美心會員卡用

白金有兩款,一種叫 Charge Card,另一種先叫 Credit Card
的確最初無講清楚邊張

原來AE CX無折
美心有折個張難唔難批

唔難 之前申請個陣 係行過街邊 問個D路霸
我女朋友乜都無交過比佢就批 學生 批左幾錢唔記得

真係好抵食 岩岩又食美心 星期5 75折 平左60蚊

岩岩申請左 秒批

$1980年費一定要硬食冇得waive 喎,緊係秒批

其實呢張卡好唔好用
因為我係某專業組織會員, 所以有得只俾一半年費
但睇落同金credit card優惠一樣, 除左食美心同睇戲有平
巴打點睇?

睇你係唔係成日出街食同鐘唔鐘意食中菜
美心質素唔差,平日食兩個人折後$250-300
我就日日出街食,所以好抵
戲院優惠就好小用,自己買碟開amp睇好過
巴打有得平一半年費就keep住啦,你去美心食6次都回到本
利申:平民白金用左3年

我食開美心180-200到
半份湯 2個小菜
抵過你自己煮啦
最近申請ae cx elite 跟住佢因為我年薪唔夠(得210k)而批左張普通比我 有無咩方法可以快啲upgrade 到
最近申請ae cx elite 跟住佢因為我年薪唔夠(得210k)而批左張普通比我 有無咩方法可以快啲upgrade 到

有無學生證?
唔好意思
DBS$ 點計,點解我look咗幾千蚊, 0DBS$

你碌DCC?

港元DDC 用black 無分!

咩叫DDC,我買左對2000$既鞋
唔好意思
DBS$ 點計,點解我look咗幾千蚊, 0DBS$

你碌DCC?

港元DDC 用black 無分!

咩叫DDC,我買左對2000$既鞋

google search 好難咩
想問下final year 學生TU得g (一年前張大學卡買完機票衰on9唔記得找卡數 俾人cut左之後即刻交番
黎緊去grad trip 想apply張compass visa係咪多數無機
同本身無收入 屋企人固定收入 應該點升番TU?
想問下final year 學生TU得g (一年前張大學卡買完機票衰on9唔記得找卡數 俾人cut左之後即刻交番
黎緊去grad trip 想apply張compass visa係咪多數無機

你慢慢等下

你慢慢等下

等都未必得。

google過 dbs black master
有d人話開戶後入一萬就ok
有d又話戶口要過十萬+兩份part time contract
你又話學生証就ok
dbs omni好慢 碌完卡過兩三日先睇到個record
定係得我係咁?

實體卡即時。網上就慢幾日

我實體卡都係要幾日先出到

我用cv係agoda簽左幾千蚊 點解冇compass dollar
另外得timeline有條數 但今日出左月結單就冇條數既

當我DBS CS呀,先生貴姓,俾身分證號碼同出生年月日幫你check下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞