[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
其實如果唔海外簽賬 用VS放哂5倍去食野/買野 去指定商鋪簽 就有9X?
果d分配係咪可以隨時轉?

5x 到年尾前冇得轉
vs 3x 係全部6個分類都有

係咪姐係 要去佢指定既商鋪簽先有果額外5X 如果唔係就只有4x?

想問下還min pay 一兩個月會唔會對信貸評級影響好大
收到張HSBC Platinum,如果係霧面,以為係光面
同埋個Visa Logo係白底,好核特

Advance?

普通果張
灰色霧面
上網仲以為係深灰色光面

仲係舊設計卡?
收到張HSBC Platinum,如果係霧面,以為係光面
同埋個Visa Logo係白底,好核特

Advance?

普通果張
灰色霧面
上網仲以為係深灰色光面

仲係舊設計卡?

未清晒d貨
兒家有邊張係金屬卡?
( Show Blocked User - 我不相信運氣 )

想問下有邊張係金屬卡姐,
問個問題都要BLOCK?
( Show Blocked User - 我不相信運氣 )

介唔介意講下點解block左佢
交通銀行做promotion $1.xx 一里,銀聯/ visa都係
去旅行巴打可以諗諗
我就出唔切卡喇,我4月頭去
想問各位巴打 如果本身申請左學生DBS CV 如果轉左black 會唔會冇左迎新禮物。thanks
交通銀行做promotion $1.xx 一里,銀聯/ visa都係
去旅行巴打可以諗諗

Any link or more information
Thanks
去旅行巴打可以諗諗

Thanks

From 小斯

勁抵!交行銀聯高達$1.66/里簽賬優惠!岩晒有大額簽賬!

交行銀聯今次呢個海外簽賬就勁抵啦!3、4、5月期間每個月簽夠指定金額都會有額外獎賞積分!最勁就係你每個月簽夠$30,000的話,就有額外150,000積分,即係12,500里!連埋基本獎賞個$6/里 (需要$300以上),即係再多5,000里,計埋就係簽$30,000有17,500里,即係$1.71/里呀!如果你三個階段都玩晒,每個階段都簽夠$5,000的話,就再多20,000積分,即係多1,667里,即係total簽$90,000有54,167里,計返係$1.66/里!勁抵!合資格簽賬仲包晒海外呀~擺酒呀~生仔呀~shopping呀個啲大額簽賬!提多次大家呢個優惠係要登記架!
去旅行巴打可以諗諗

Thanks

上交行個網咪搵到
呢個Post好多新會然
Block極都有
信貸評分點樣先會升,依家得D
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

我得20歲,申請幾次信用卡都唔得,户口之前月月清咁啫,點解得D

同問,原本冇credit check record(冇卡冇借錢etc),啱啱開第一張信用卡一個月都未到就即刻變D,做乜勁
最on9係佢show出黎我個record都係好乾淨,淨係個評分無啦啦係D
收到HSBC Visa Plat,點樣可以揀自主獎賞?
本身有HSBC Acc有Online Banking,但入到去無顯示張卡。

仆街HSBC,出張十幾萬credit比我,但又唔批VS,屌。

過2日就有得睇到
本身有HSBC Acc有Online Banking,但入到去無顯示張卡。

仆街HSBC,出張十幾萬credit比我,但又唔批VS,屌。

點解出十幾萬credit 就要批vs比你
有咩關係
信貸評分點樣先會升,依家得D
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

我得20歲,申請幾次信用卡都唔得,户口之前月月清咁啫,點解得D

同問,原本冇credit check record(冇卡冇借錢etc),啱啱開第一張信用卡一個月都未到就即刻變D,做乜勁
最on9係佢show出黎我個record都係好乾淨,淨係個評分無啦啦係D

TU 係累積返黎,你無借貸紀錄係會低,因為無資料去評級。

咁我係咪冇得再申請其他卡?要靠宜家呢張慢慢逐個月清數黎build up個rating先?

點解出十幾萬credit 就要批vs比你
有咩關係

Freshgrad 有HSBC VS Credit limit HK$90,000
問過最低可以調落6萬蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞