[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
回樓上oepay and payme

邊間銀行有回贈就自己上網搵
Ps 唔建議睇半桶水小C

Payme認證左id就一個月玩一皮
計AC 1HKID 1Ac 玩分身好快ban

Oepay 本身係冇分
咁就係八仔增值轉落oepay 再落saving ac
就食到自動增值既miles

呢啲活動周圍都有講 多啲上網睇
多數巴打唔答係因為伸手怕越多人玩
銀行就cut優惠 到時大家都冇得玩

如果學生 share 10k 咁 cv+black+eminent 好似唔知為咩咁
早幾日我問過係已有dbs cv同black既情況下 可唔可以share limit咁申請埋vs, 星期三試左 第日上網check就批左
利申 年薪只有20萬多d black既要求都唔夠

係咪Eminent?
我之前都有諗過share limit咁申請埋
冇人答
原來真係得 應該學生都得

係eminent

學生應該批唔到VS?

今時今日 學生都出到vs卡

講緊Platinum
如果學生 share 10k 咁 cv+black+eminent 好似唔知為咩咁

為咗留念?
早幾日我問過係已有dbs cv同black既情況下 可唔可以share limit咁申請埋vs, 星期三試左 第日上網check就批左

係咪Eminent?
冇人答

係eminent

學生應該批唔到VS?

ICBC 會批比學生
HSBC VS 你係有60萬放三個月,話知你係咪學生

但暫時無聽過DBS 學生做SHARE LIMIT 可以攞到VS 最多都係VP

如果放夠3個月之後draw 返d$唔夠 60萬,Hsbc vs會唔會收charge

係咪Eminent?
冇人答

係eminent

學生應該批唔到VS?

ICBC 會批比學生
HSBC VS 你係有60萬放三個月,話知你係咪學生

但暫時無聽過DBS 學生做SHARE LIMIT 可以攞到VS 最多都係VP

如果放夠3個月之後draw 返d$唔夠 60萬,Hsbc vs會唔會收charge

點會
想問下學生申請完compass visa,再申請black card
咁black card迎新係咪計舊客戶?
學生申請icard係咪一定要落分行?
想問下學生申請完compass visa,再申請black card

學生申請icard係咪一定要落分行?

印象中有Online application
但拎卡就要落分行

咁撚on9都問得出
想問下用dbs black淘寶有冇得草dbs$

但手續費仲貴過你賺嘅dbs$
唔好意思想問下SC AM張咭係咪開戶口先放6萬入去就開到
因為我meet唔到年薪240K
同埋呢個方法係咪唔適用係online application?
可能追Post見唔到 勿屌
同埋呢個方法係咪唔適用係online application?

你開戶口果刻職員會問你有無草開里數 見你入得多錢 佢會嬲你開埋張卡 但建議你上網申請 分行申請巨慢
己有dbs black master + compass (百佳個張)
sc world master
citi premiermiles + Clear

黎緊要洗筆錢大概8萬 想儲miles 有咩卡可以出

學生申請到eminent?

學生申請到eminent?

上面有巴打話申請到Eminent Visa Platinum
VS我諗就99%申請唔到

但手續費仲貴過你賺嘅dbs$

寧願用CV淘,有3%回饋COVER返手續費(雖然好似COVER唔哂)
諗住玩下OEPAY
點知成家都iphone...
己有dbs black master + compass (百佳個張)
sc world master
citi premiermiles + Clear

黎緊要洗筆錢大概8萬 想儲miles 有咩卡可以出

AE

你開戶口果刻職員會問你有無草開里數 見你入得多錢 佢會嬲你開埋張卡 但建議你上網申請 分行申請巨慢

上網申請好似無入6萬去開呢個option
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞