[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
【Free App Day】
有時喺App Store/Google Play見到啲好想要嘅App但唔捨得買,機會嚟啦!只要你用COMPASS VISA,今日(17/3)就可以登入App Store/Google Play下載一個app,COMPASS VISA醒你$8 回贈!成功登記Free App Day一次,全年都嘆到㗎啦!

過左

過左先發現有呢個回贈

通常好用既 app 都唔止 $8

話說我係Download左先發現今日18號
用左八蚊買surgeon simulator,
垃圾game,大家唔好買

退錢
唔好意思,想請教下
學生想申請,暫時係咪dbs果個會抵啲?
聯營卡得10k好似唔太夠
如果bank statement(係其他銀行)有130k,但無part time contract會唔會難申請black card?因為我上網睇過 有d人係有100k然後再加幾份part time先申請到
今年學費hall fee交左60k先知可以用信用卡賺里數

學費hall fee,大學用信用卡通常只可以網上銀行交,一次過交60k要賺曬d里數印象中得建行eye-card/富邦卡(15蚊里),其他卡好多都唔計

其他卡就算計都係每個月上限10000蚊quota(即係你1個月交超過1萬都係得1個月嘅分賺)
啱啱見到廣告
DBS Eminent 無上限1%回贈係咪針住大新One+?
之前想申張O+做AAVS唔批
係咪應該試下申Eminent?
利申:有學生CV share limit Black

One+ 唔係應該易批過 eminent?
佢嗰 1% 係回做 dbs$ 唔同 one+ 直扣下月帳單

eminent 15萬年薪而已
有vs 先係36萬
dbs$,可以80dbs$換$ 100現金回饋
即係多過1%回饋

但對比以前真係少左勁多

其實 eminent v唔vs 差咗幾多
就咁睇 dbs 個網 eminent vs 都唔係特別多著數?

eminent vs之前個網上購物 6%回贈仲有冇?
如果同時有black同eminent 換am係咪都計$48/1000m?
如果同時有black同eminent 換am係咪都計$48/1000m?

咁你都問得出
有冇人知eminent個迎新8%用Payme食唔食到
聽日去滙豐開戶口 同放60萬整vs
5月可能會去歐洲一次 聽日將果60萬做曬定期會唔會唔洗等幾個月先申請得

唔洗放匯豐都申請到喎

有啲人話要 又有啲人話唔洗

我打左去問 佢話唔洗
不過我用年薪申請

頭先打左去問
佢話一定要係hsbc理財總值有60萬
好撚亂
究竟邊個係真
懷疑D聽電話姐姐係亂鳩咁答

我既答案可能錯
不過如果你問我,我會答你要放60萬入去一排先得,其他銀行既證明唔計
岩岩大新one+卡charge左我$1500annual fee
有冇得waive定點?
求巴打解答
啱啱見到廣告
DBS Eminent 無上限1%回贈係咪針住大新One+?

有vs 先係36萬
即係多過1%回饋

但對比以前真係少左勁多

就咁睇 dbs 個網 eminent vs 都唔係特別多著數?

無左6%
有無vs都係一樣得1%。。
條款寫可以用payme賺分。不過都係用返black 抵d 啦。
唔好意思
DBS$ 點計,點解我look咗幾千蚊, 0DBS$

你碌DCC?

港元DDC 用black 無分!
岩岩大新one+卡charge左我$1500annual fee
有冇得waive定點?
求巴打解答

今時今日除左AE之外,大部分都可以打電話去waive年費
啱啱見到廣告

有vs 先係36萬
即係多過1%回饋

但對比以前真係少左勁多

無左6%
有無vs都係一樣得1%。。
條款寫可以用payme賺分。不過都係用返black 抵d 啦。

eminet而家換pm幾抵玩
聽日去滙豐開戶口 同放60萬整vs
5月可能會去歐洲一次 聽日將果60萬做曬定期會唔會唔洗等幾個月先申請得

唔洗放匯豐都申請到喎

有啲人話要 又有啲人話唔洗

我打左去問 佢話唔洗
不過我用年薪申請

頭先打左去問
佢話一定要係hsbc理財總值有60萬
好撚亂
究竟邊個係真
懷疑D聽電話姐姐係亂鳩咁答

我既答案可能錯
不過如果你問我,我會答你要放60萬入去一排先得,其他銀行既證明唔計

的確有兩個講法,
第一,其他銀行六十萬定期存款證明
第二,HSBC 綜合資產總額三個月保持六十萬
另外,CS同審批部答案不一好正常

事實上HSBC 出名冇統一審批準則
大把人明明唔合資格都批, 同時大把人過哂額都唔批

唯一肯定既係長期客戶+HSBC 出糧一定係最易批
dbs omni好慢 碌完卡過兩三日先睇到個record
定係得我係咁?

視乎碌 d 咩
hkexpress 機上購物成個星期後先出現係 omni
定係得我係咁?

實體卡即時。網上就慢幾日
定係得我係咁?

實體卡即時。網上就慢幾日

我實體卡都係要幾日先出到
Ae 卡入落apple pay
係咪所有收applepay都會收?
定要收ae既鋪頭先得?
請問一下
Vs我5倍落哂賞滋味 即係食飯碌卡total有9X?
例如食餐$500飯 就有500/250 x 9 = $18獎賞錢?
D人話星期五草多d分 而家仲有無呢支歌唱
ae 批得50k limit
請問一下
例如食餐$500飯 就有500/250 x 9 = $18獎賞錢?

依家冇咗星期五最紅
請問一下

依家冇咗星期五最紅

唔該巴打
有冇人知eminent個迎新8%用Payme食唔食到

Payme有分
但迎新唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞