[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
HSBC 批左VS 比我
咁我本身有HSBC 白金同 ADVANCE 可唔可以將白金D分轉去VS到

依家有VS 係咪可以CUT埋白金同 ADVANCE

冇得轉,因為過期日子唔同。
不過你用時佢會問你邊張咭扣,可以夾埋一齊用。

cut唔cut就隨心,不過HSBC換禮品就計年資,呢點你要留意返
樓主指學生申請到果堆係咪出示學生身份就唔洗入息試明

google過 dbs black master
有d人話開戶後入一萬就ok
有d又話戶口要過十萬+兩份part time contract
你又話學生証就ok

直出black要十萬
股票都計

白金有兩款,一種叫 Charge Card,另一種先叫 Credit Card
的確最初無講清楚邊張

原來AE CX無折
美心有折個張難唔難批

唔難 之前申請個陣 係行過街邊 問個D路霸
我女朋友乜都無交過比佢就批 學生 批左幾錢唔記得

真係好抵食 岩岩又食美心 星期5 75折 平左60蚊

岩岩申請左 秒批

$1980年費一定要硬食冇得waive 喎,緊係秒批

其實呢張卡好唔好用
因為我係某專業組織會員, 所以有得只俾一半年費
但睇落同金credit card優惠一樣, 除左食美心同睇戲有平
巴打點睇?

睇你係唔係成日出街食同鐘唔鐘意食中菜
美心質素唔差,平日食兩個人折後$250-300
我就日日出街食,所以好抵
戲院優惠就好小用,自己買碟開amp睇好過
巴打有得平一半年費就keep住啦,你去美心食6次都回到本
利申:平民白金用左3年

美心都叫好食,俾$2000出黎扮有錢人果然係失心瘋
比2000出嚟逼到你成日食美心
到底係賺左定蝕左

岩岩申請左 秒批

其實呢張卡好唔好用
但睇落同金credit card優惠一樣, 除左食美心同睇戲有平
巴打點睇?

如果申請 AE CX ELITE 填左三十萬,
批左之後,可以直出埋 AE Platinum Credit Card,
只要肯俾年費,呢張已經無難度

其實兩條友平平地係美心中菜食 洗唔洗3舊水埋單
收到張HSBC Platinum,如果係霧面,以為係光面
同埋個Visa Logo係白底,好核特

張 HSBC unionpay diamond 睇相好似好靚

我都啱啱收 HSBC VISA 白金
諗緊係咪自主谷哂去飲食最好

張 HSBC unionpay diamond 睇相好似好靚

比你谷晒落飲食都仲係差過渣打張am
啱啱收到hsbc 張vs
仲係紅邊舊版冇獅子

岩岩申請左 秒批

其實呢張卡好唔好用
巴打點睇?

如果申請 AE CX ELITE 填左三十萬,
批左之後,可以直出埋 AE Platinum Credit Card,
只要肯俾年費,呢張已經無難度

income 唔夠又要扮大袋 搞呢搞路先有張卡
想問下final year 學生TU得g (一年前張大學卡買完機票衰on9唔記得找卡數 俾人cut左之後即刻交番
黎緊去grad trip 想apply張compass visa係咪多數無機
同本身無收入 屋企人固定收入 應該點升番TU?

有無借政府錢交學費?
如果有,短時間內就難升。
現階段,附屬卡會適合你,叫屋企人開

學生資助好似唔計入tu
求教 想搵一張信用卡攞來做自動增值

現有既

HSBC VS
HSB ENJOY PLAT
AE PLAT. Credit
BEA 大學卡
DBS EMINENT VS
ICBC DIAMOND CUP

定係再申請其他卡好

有d又話戶口要過十萬+兩份part time contract
你又話學生証就ok

直出black要十萬
股票都計

十萬係入落dbs戶口定純show文件比佢睇
check黎自己tu得b
係咪關因為我試過係飛機買左個杯麵唔記得找卡數事

比你谷晒落飲食都仲係差過渣打張am

我之前開過sc 張worldmiles
要過冷河
啱啱收到hsbc 張vs
仲係紅邊舊版冇獅子

新版迎新好似多d?
我都係收到舊版白金

你又話學生証就ok

你有冇睇清楚FAQ 開Black之前要開CV先
求教 想搵一張信用卡攞來做自動增值

現有既

HSBC VS
HSB ENJOY PLAT
AE PLAT. Credit
BEA 大學卡
DBS EMINENT VS
ICBC DIAMOND CUP

定係再申請其他卡好

巴打學生

點樣先申請到vs
利申 學生
150k年薪又想將d哩數放落asia miles出邊張好?
用開建行eye,一蚊一分好撚岩我
但係又想出張玩哩數食迎新
想問下final year 學生TU得g (一年前張大學卡買完機票衰on9唔記得找卡數 俾人cut左之後即刻交番
黎緊去grad trip 想apply張compass visa係咪多數無機
同本身無收入 屋企人固定收入 應該點升番TU?

你慢慢等下

等都未必得。

咁我仲有無機會攞到credit card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞