[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
信貸評分點樣先會升,依家得D
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

我得20歲,申請幾次信用卡都唔得,户口之前月月清咁啫,點解得D
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

我得20歲,申請幾次信用卡都唔得,户口之前月月清咁啫,點解得D

點解會咁低
係咪試過無找數
遲找 / mum pay個啲?
如果仲有卡係身就Keep住每個月碌再Full pay清哂佢
咁做返幾個月應該會升返好啲
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

點解會咁低
係咪試過無找數
遲找 / min pay個啲?

之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

點解會咁低
係咪試過無找數

連信用卡都申請唔到,點會冇找數同碌到卡
其實而家係咪沒卡可以係wechat pay/tng wallet 刷到分?
呢2個係咪沒得當payme 咁玩
AE 白金點先會獲邀
AE 白金點先會獲邀

簽得多
用citi個app無record但申請到卡
之前申請幾次都唔得

巴打搞咩低成咁

點解會咁低
係咪試過無找數

連信用卡都申請唔到,點會冇找數同碌到卡

你拎封"信用卡不接納申請"信,上門俾小小錢環聯拎份報告,就知邊到出左事。
另外,Aeon card 試過申請未?
TU 係累積返黎,你無借貸紀錄係會低,因為無資料去評級。
最後方法係附屬卡,慢慢刷數據上反 A

我屋企人就係唔肯開附屬卡俾我
我有聽過人講aeon card最易申請
我都諗住去試吓
AE 白金點先會獲邀

簽得多

簽幾多先升到?
年薪百萬 可唔可以直接申請?
Dbs 張black master 係咪100%免到年費?

係電話錄音噤幾個制就OK
我成功waive 左
想問知唔知渣打AM難唔難批?

11k 人工 批左

AM可唔可以打上去免年費

未夠一知 idk
點解咁多人用citi飛機 本地八蚊一里好唔抵 得外地有3蚊里 其他卡好多都6蚊里 點解仲咁多人用?

身份象徵

有咩身分 唔識睇既d人根本唔會覺得有咩特別
研究開信用卡優惠既人應該消費力都唔會差 份人工應該都有番咁多下唔會覺得張飛機仔特別勁
真正型既係ae黑卡

冇 其實我覺得design 幾型
AE 白金點先會獲邀

邊張先
白金信用卡 冇咩jetso
本身用hsbc platinum
有收到upgrade vs invitation
係咪多數會批?
無固定收入
用左張卡五年幾
一個月萬幾蚊卡數
次次都準時找數
點解咁多人用citi飛機 本地八蚊一里好唔抵 得外地有3蚊里 其他卡好多都6蚊里 點解仲咁多人用?

身份象徵

有咩身分 唔識睇既d人根本唔會覺得有咩特別
研究開信用卡優惠既人應該消費力都唔會差 份人工應該都有番咁多下唔會覺得張飛機仔特別勁
真正型既係ae黑卡

冇 其實我覺得design 幾型

覺得ultima正啲
AE 白金點先會獲邀

邊張先

簽賬卡
AE 白金點先會獲邀

簽得多

簽幾多先升到?
年薪百萬 可唔可以直接申請?

唔可以直接申請
申請ae 白金年費又好 金卡又好 elite又好
簽5皮一個月 8-10最穩陣 持續一年 打去上求佢俾你

利申 發夢聽人講 但聽聞而家易左d已經
AE 白金點先會獲邀

邊張先

簽賬卡

簽賬卡都無特別
AE 白金點先會獲邀

邊張先

AGGER
優惠又唔係多
年費又貴
AE 白金點先會獲邀

邊張先

食美心幾正 成日都食美心 平均計 一星期一次到 平唔少
好想要HSBC VS

身分象徵

Premier先係

我老母有premier 但佢冇做野架喎 咁係咪代表佢收埋好多錢

起碼都一球啦
雖然香港地一球唔算多
中產象徵啦

唔覺係D咩身份象徵

因為有母幹 擺左多少錢係我戶口
有VS同PREMIER 身邊既同學都唔知係乜鳩黎

premier 入邊仲有個係Jade 不過冇特別卡比佢 係得多啲優惠咁
可能遲啲大貓會出master world elite 比依班客仔

jade都無咩用
大部分服務同premier一樣
入左同無入都差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞