[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
出左icard 買野#yup

想問下絲打有無連埋銀聯白金卡出

我都係2張都有,原來唔經唔覺已經有10萬幾分

學生申請?
周不時要坐飛機既話,用ae抵d定係dbs抵d?唔係好試計d哩數
周不時要坐飛機既話,用ae抵d定係dbs抵d?唔係好識計d哩數

學生申請?

100k分換到咩
周不時要坐飛機既話,用ae抵d定係dbs抵d?唔係好識計d哩數

自己買飛?
Dbs果張1%唔包八達通 都無咩用

7. 就本計劃而言,「合資格簽賬」是指於商戶的任何銷售點(實體或網上)所進行並已誌賬的零售購買交易,包括八達通自動增值服務交易金額、電子錢包增值(如PayMe及WeChat Pay)。

雖然有,但唔夠One+好,原因係One+回贈向上調整至整數

到底 one+ 會唔會有出現係  pay 既一日

如果有ap我即刻用番
周不時要坐飛機既話,用ae抵d定係dbs抵d?唔係好試計d哩數

無知一問,咁唔係sammi仲抵

學生申請?

100k分換到咩

係,學生時代申請,其實本來係想申請銀聯之後見到有icard就順便申請埋。

學生申請?

100k分換到咩

我上網睇好似可以換7000里

自己買飛?

係啊,佢D信用卡係咪都係轉哩數去航空公司做積分,再用積分買機票,唔係直接用信用卡哩數買機票?

用緊國泰個張,好似差唔多

用緊國泰個張,好似差唔多

如果買cx 有時ae做promote都好抵
好似4蚊里咁上下 好過dbs同sc

學生申請?

100k分換到咩

100k先7000 應該仲要俾手續費?

學生申請?

100k分換到咩

係,學生時代申請,其實本來係想申請銀聯之後見到有icard就順便申請埋。

想問下銀聯果張你會點用 見佢宜家學生可以申請晒2張

學生申請?

100k分換到咩

100k先7000 應該仲要俾手續費?

icard每月首$1111 10倍分 15分1里 一年簽13k就8888里,除返開$1.5 1里,你仲想點

學生申請?

100k分換到咩

去旅行有時用銀聯有折,而且免外幣手續費
而且中銀張雙幣銀聯都幾靚

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係habc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較好人申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

學生申請?

100k分換到咩

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係hsbc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去,個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較多申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?
唔好意思 想問一問
如果我係學生 申請到/已申請既卡
可以用既limit係咪點都無可能超過一萬?
感謝解答
唔好意思 想問一問
如果我係學生 申請到/已申請既卡
可以用既limit係咪點都無可能超過一萬?
感謝解答

有既,Ae幫到你,點幫到你就自己研究or自己睇反上面Post,如果你有幾十萬銀行都會俾幾萬信用額你,只要你唔填學生。
就本計劃而言,「合資格簽賬」是指於商戶的任何銷售點(實體或網上)所進行並已誌賬的零售購買交易,包括八達通自動增值服務交易金額、電子錢包增值(如PayMe及WeChat Pay)。

學生申請?

100k分換到咩

Btw上禮拜係hsbc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去,個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較多申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

我ebanking申請完,一星期後先收到msg話多謝我申請,會儘快審批。
今日,即係第二個禮拜都未有任何消息

學生申請?

100k分換到咩

Btw上禮拜係habc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較好人申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

會,我試過

100k分換到咩

我ebanking申請完,一星期後先收到msg話多謝我申請,會儘快審批。
今日,即係第二個禮拜都未有任何消息

打上去check
我頭先都check左張vs status,

Fail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞