[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
講真 eminent 1% 又有 apple pay 係幾吸引 本身有 one+ 都係咁話

不過就算整埋咪又係 compass + black + eminent 一齊 share 繼續用 black 算

儲里數,用black抵過eminent, 兌換率48$就換到1k , eminent要成72$,仲要手續費
要現金回饋就eminent

dbs咁改法,兩張卡玩法好分明

如果換coupon 係咪一樣價錢
唔好意思
DBS$ 點計,點解我look咗幾千蚊, 0DBS$

你碌DCC?

港元DDC 用black 無分!

我黎緊去日本
我碌Yen唔碌HKD係咪就會有分?
打去ae問
佢地話如果海外簽賬商店願意改做港幣出碌卡就會免手續費
日本有邊間會咁做
出左icard 買野#yup

想問下絲打有無連埋銀聯白金卡出

我都係2張都有,原來唔經唔覺已經有10萬幾分

年薪 21萬
個limit 5萬一個月
出左icard 買野#yup

想問下絲打有無連埋銀聯白金卡出

我都係2張都有,原來唔經唔覺已經有10萬幾分

年薪 21萬
個limit 5萬一個月

講真過1111 邊個會用
講真 eminent 1% 又有 apple pay 係幾吸引 本身有 one+ 都係咁話

不過就算整埋咪又係 compass + black + eminent 一齊 share 繼續用 black 算

儲里數,用black抵過eminent, 兌換率48$就換到1k , eminent要成72$,仲要手續費
要現金回饋就eminent

dbs咁改法,兩張卡玩法好分明

如果換coupon 係咪一樣價錢

好似無得換。換返現金回饋就80dbs換$100
唔好意思

你碌DCC?

我黎緊去日本

係。外幣OK
仲多好多分。但要留意1.9%visa 手續費

學生申請?

100k分換到咩

係,學生時代申請,其實本來係想申請銀聯之後見到有icard就順便申請埋。

想問下銀聯果張你會點用 見佢宜家學生可以申請晒2張

去旅行有時用銀聯有折,而且免外幣手續費
而且中銀張雙幣銀聯都幾靚

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係habc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較好人申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

會,我試過

因為未交齊野
佢on9在唔會打電話通知你補交
直接唔理你application 算
唔好意思

你碌DCC?

我黎緊去日本

係。外幣OK
仲多好多分。但要留意1.9%visa 手續費

明白,THX
如果想買iPhone iPad
用citi呢個promo都幾好
上網分5次
每次買$800禮物卡

http://citibank.hk/chinese/credit-cards/promotion-shopping-rebate.html

100k分換到咩

係,學生時代申請,其實本來係想申請銀聯之後見到有icard就順便申請埋。

我銀聯其實係為咗方便之前係泡菜國住同用先申請,貪佢免手續費,我幫人買野通常都係用佢

Btw上禮拜係habc ebanking填咗申請雙幣銀聯鑽石卡,見冇咩反應頭先打去個cs話我冇申請記錄。。。我話我上星期已經申請咗,佢就話可能近排比較好人申請個系統仲未update到我個case ,我想問乜真係會咁既咩?

會,我試過

因為未交齊野

我見佢舊客戶淨你要上載入息,我淨係上載咗入息唔知仲有咩漏
上網分5次
每次買$800禮物卡

http://citibank.hk/chinese/credit-cards/promotion-shopping-rebate.html

分單會DQ

會,我試過

因為未交齊野

我見佢舊客戶淨你要上載入息,我淨係上載咗入息唔知仲有咩漏

上次佢話我miss左申請確認書
one+ 還政府loan有冇1%?

而家用緊m power交冇留意有冇分
我早幾日申請左東亞I card 而加批左但我未用過

而加想cut轉申請fly world 得唔得

應該係話會唔會收你錢

FLY WORLD 好似有年薪/資產要求
你夠既話 有咩唔得
之前用cv簽agoda
cs話係london簽 冇compass$
仲要個結算係港幣 咁係咪姐係收左dcc
之前睇post又話agoda係香港註冊既
DBS black可以share limit申請
唔知eminent得唔得
想問ae卡會唔會記錄響tu入面?
申請左wewa卡一個星期批左
之後買部notebook 拎迎新
會否有咩伏 ,一年後cut

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

準時還卡數都會咁???

十月申請左wewa 到而家 , 安信打過一次黎問借唔借錢 , 反而中銀 (之前出糧戶口) 同花旗 (我估係用完credit check app 既原因) 打得黎仲多安信好多

有d 野唔好道聽途說

用左信用卡8年未試過收到電話

八卦想問下有張卡係唔知乜銀行 s字頭佢有兩張卡,兩張卡都係鐵卡,各位巴打知唔知喺邊間銀行一張藍色一張黑色?
之前用cv簽agoda
cs話係london簽 冇compass$
仲要個結算係港幣 咁係咪姐係收左dcc
之前睇post又話agoda係香港註冊既

你係上網book agoda個時碌卡定係去到酒店先碌?

我又係岩岩用CV book左峇里酒店
上網分5次
每次買$800禮物卡

分單會DQ

Dq啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞