[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
申請左wewa卡一個星期批左
之後買部notebook 拎迎新
會否有咩伏 ,一年後cut

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

其實又無咩呢個情況 , 如果計cold call , 銀行仲多過安信

利申 : 俾fd 昆左申請wewa , 而家主力用sc am

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

其實又無咩呢個情況 , 如果計cold call , 銀行仲多過安信

利申 : 俾fd 昆左申請wewa , 而家主力用sc am

但冇左6% 我想cut左佢
又唔係貪佢張vs
有冇巴打知道DBS black 12倍DBS$ 係點計法
我岩岩申請左一個月 碌左四千幾 但係得三十幾分

係要等佢一排先會結算定點

睇下迎新個Terms and Conditions真係咁難

睇下迎新個Terms and Conditions真係咁難

頭先搵唔到link 你講完先留意到細則條link
Thanks 巴打

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

準時還卡數都會咁???

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

準時還卡數都會咁???

講緊叫你借錢promote啊

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

準時還卡數都會咁???

十月申請左wewa 到而家 , 安信打過一次黎問借唔借錢 , 反而中銀 (之前出糧戶口) 同花旗 (我估係用完credit check app 既原因) 打得黎仲多安信好多

有d 野唔好道聽途說
揾左好耐都冇ae外幤rate
有冇巴打用過ae簽外幤可以share下個rate同visa/master差幾遠到
有hsb visa同CX ae,手續費hsb1.95%,ae 2%但ae有得食迎新,如果唔差好多應該用ae
有冇巴打用過ae簽外幤可以share下個rate同visa/master差幾遠到
有hsb visa同CX ae,手續費hsb1.95%,ae 2%但ae有得食迎新,如果唔差好多應該用ae

幾時去旅行同會簽幾多?
唔考慮銀聯?

幾時去旅行同會簽幾多?
唔考慮銀聯?

五月 日本 一萬樓下,所以個rate唔係差太多都ok
學生唔申請咁多張卡喇
申請完CV就批埋Black card
想問下巴打我想食迎新係淨係Cv碌定兩張share?
出左icard 買野#yup
出左icard 買野#yup

幾多日批?我網上申請仲未有回音
每日用wewa 買1200agc

抽獎抽到傻

申利 學生

財仔歡迎你

電話響不停,從此不孤單

準時還卡數都會咁???

講緊叫你借錢promote啊

算啦平時我都收到好多銀行打黎問
真係多佢一個唔多
同埋都已經申請左 無得後悔
dbs eminent 而家係唔係已經屌打one+

食肆多0.2%

有apple pay已經屌打

但係 eminent 做到年尾就無,one+ 永續
同埋 one+ 係月結條數直接乘 1% 唔係 eminent 每 $250 轉

eminent 好似都係只要你無dcc 個類交易就直接乘1%?

即是ONE+ 仍然好用D ?

同問,諗緊出one+定eminent
DBS過數等好耐 買左機票加paypal成個星期都未過到數
玩八達通自動增值有冇邊張好用
citi張八達通信用卡好唔好用見冇人講 係咪狗也不屌

one+算

one+算

里數就flyer world
dbs eminent 都幾好呢加

有apple pay 同 1%

其實rate差唔多
但佢個計法係
非美元外幣轉美元轉港紙 加2%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞