[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

現金回贈80dbs=100cash? 得佢先係咁?

邊個佢?

男神果張 唔係1dbs=1$咩

佢有自動變cash 同自選禮物
80dbs 換$100cash係自選禮物之一
儲埋先換係最抵呀

換coupon?

現金回饋。下個月帳單自動-$100

儲埋一次個咪好似免費買野
好似幾好 80dbs 回100$

宜家仲有?
岩岩收到個msg
內容如下:

HSBC: XXXX-XXXX-XXXX-3780 credit card eStatement is ready at HSBC Internet Banking, please check. Thanks for choosing HSBC.

電話號碼:67117615

但我無整網上銀行

會唔會有問題?

新手第一次用信用卡

求幫 感謝

佢confirm申請一定有sms
你應該漏左申請確認書
利申之前申請都係咁打上去先知漏交確認書
Hsbc係垃圾

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名
寫字自己確認申請hsbc credit card

如果我本身有HSBC account 同credit card駛唔駛填?
頂,七個工作天已過

頭先打咗去問係咩來,個職員叫我可以係白紙上面寫
'本人同意並確認申請匯豐信用卡'之後簽名同埋寫日期再上載返

hsbc 呢排做到踢哂腳 全部application 都一定會過7個工作天, 你預1個月差不多

利申: 聽番黎

我岩岩打上去佢又話我document 齊,但因為多人所以要等一個月
又冇話叫我寫字

我3月9夜晚網上申請,upload晒所有野,今日中午先收到SMS

咩係申請確認書?

身份證隔離簽名

如果我本身有HSBC account 同credit card駛唔駛填?
頂,七個工作天已過

hsbc 呢排做到踢哂腳 全部application 都一定會過7個工作天, 你預1個月差不多

我岩岩打上去佢又話我document 齊,但因為多人所以要等一個月
又冇話叫我寫字

我3月9夜晚網上申請,upload晒所有野,今日中午先收到SMS

處女中定係成功批刻?

身份證隔離簽名

頂,七個工作天已過

又冇話叫我寫字

處女中定係成功批
最近申請咗DBS 張black world master但有啲野唔明想請教一下
由於呢張卡係我第一張信用卡, 所以如果問咗啲低能問題既話, 唔好見怪

1. 佢個迎新係咪要active, 點先active到?

2. 如果要active既話點先得? 佢個ibanking好似無得揀

3. 過咗迎新優惠之後呢張卡係咪得 (本地2X, 海外3X 積分) 呢個賣點?

4. 佢呢張卡係咪簽賬儲DBS$ 之後再自己揀要里數定其他優惠(e.g: 旅遊禮遇)? 定限死咗 里數/其他優惠 二揀一?
我見佢話咩一年只可轉一次, 唔係好敢揀住...

5. 佢迎新優惠話 2個月內簽$5000 有 48DBS$ x5. 咁我可以喺邊度check到自己有幾多DBS$?

6. 對比起AM, AM儲里數個迎新係咪抵玩好多?? (好似$30000 = 30000 里)
而且本地/海外 都係$5/里... 咁DBS black 個優勢喺邊? 淨係海外$4/里??

7. 我打上去佢card center時佢叫我打個6位數字既PIN 定 TIN, 係咪要等佢另外再寄信黎先有?

8. 我收到一封信, 佢比咗個預設用戶名我for ibanking/mbanking.
但我喺收到呢封信之前已經自己開咗 ibanking account, 咁係咪唔洗理佢?

暫時諗到咁多,,而且問題有啲多 唔好意思

頂,七個工作天已過

又冇話叫我寫字

處女中定係成功批

本行會盡快審核閣下之申請。

又唔知要等幾多日

又冇話叫我寫字

處女中定係成功批

本行會盡快審核閣下之申請。

又唔知要等幾多日

即係我仲有排等啦
另外仲等緊張sc am卡結果。。。
想問下而家申請緊grant係咪唔好有幾張信用卡
DBS CV upgrade black card 申請到收信大約要幾多日?
最近申請咗DBS 張black world master但有啲野唔明想請教一下
由於呢張卡係我第一張信用卡, 所以如果問咗啲低能問題既話, 唔好見怪

1. 佢個迎新係咪要active, 點先active到?

2. 如果要active既話點先得? 佢個ibanking好似無得揀

3. 過咗迎新優惠之後呢張卡係咪得 (本地2X, 海外3X 積分) 呢個賣點?

4. 佢呢張卡係咪簽賬儲DBS$ 之後再自己揀要里數定其他優惠(e.g: 旅遊禮遇)? 定限死咗 里數/其他優惠 二揀一?
我見佢話咩一年只可轉一次, 唔係好敢揀住...

5. 佢迎新優惠話 2個月內簽$5000 有 48DBS$ x5. 咁我可以喺邊度check到自己有幾多DBS$?

6. 對比起AM, AM儲里數個迎新係咪抵玩好多?? (好似$30000 = 30000 里)
而且本地/海外 都係$5/里... 咁DBS black 個優勢喺邊? 淨係海外$4/里??

7. 我打上去佢card center時佢叫我打個6位數字既PIN 定 TIN, 係咪要等佢另外再寄信黎先有?

8. 我收到一封信, 佢比咗個預設用戶名我for ibanking/mbanking.
但我喺收到呢封信之前已經自己開咗 ibanking account, 咁係咪唔洗理佢?

暫時諗到咁多,,而且問題有啲多 唔好意思

快捷鍵 118
其實十萬月薪的話 咩信用卡組合好?
有得申請 申請citi prestige 定hsbc vs 好
其實十萬月薪的話 咩信用卡組合好?

AE

有咩好?
想問citi PM有無伏?用黎儲am食迎新食完就cut
AE Service真係好好 岩岩收到個MSG話我係XXX LTD碌左4百幾GBP 問我係咪本人碌 之後即刻有人打黎 原來我俾人盗用張卡 之後即刻幫我cut 加補發新卡
做野真係好快
AE Service真係好好 岩岩收到個MSG話我係XXX LTD碌左4百幾GBP 問我係咪本人碌 之後即刻有人打黎 原來我俾人盗用張卡 之後即刻幫我cut 加補發新卡
做野真係好快

我上星期又係AE,又係比人盗用,又係4xx GBP
有得申請 申請citi prestige 定hsbc vs 好

Hsbc vs
Prestige 又貴又冇優惠
做野真係好快

KM BXXXXX??
做野真係好快

KM BXXXXX??

唔係

不過AE網上買野好似無驗證要做
做野真係好快

KM BXXXXX??

唔係

不過AE網上買野好似無驗證要做

頭先打去問 可能係paypal出事
Vs都叫冇乜特別
食飯3.6%回贈
任何野中類別都有1.2%喎

戶口60萬就有 其實真係無咩特別

應該係話多優惠,但係唔難出卡

咁又係既 存分真係幾快
1月頭出VS 到依加入左帳既積分已經夠換機票去日本

Hsbc vs

prestige 儲里數 要幾間可以揀喎?

Hsbc vs

prestige 儲里數 要幾間可以揀喎?

佢有講係Citi prestige
用年費買哩數
不過6蚊一哩

俾得起年費 why not both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞