[💳] 信用卡討論區(7) 貼Link死全家

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
屌佢老母琴日收到張hsbc vs, 點撚解要係新卡呀
有冇方法換返舊卡?

舊設計真係唔錯

求換卡教學

they dont issue old card design anymore.

會唔會遲d全部變曬新卡
新卡個獅子頭想點?柒到呢

我就係見到佢就完即刻online apply, 之後有巴打話仲收到舊卡都勁開心
點解到我收到就出事
媽呀,好撚柒呀

好彩早兩個月補返張舊卡,紅邊幾型,呢張獅子頭真係⋯

新都係紅邊
不過好柒

宜加dbs將payme轉番哂做服務類

噤實際要碌咩先有dbs$加

或者有咩網站係會加到dbs$

就本計劃而言,「合資格簽賬」是指於商戶的任何銷售點(實體或網上)所進行並已誌賬的零售購買交易,包括八達通自動增值服務交易金額、電子錢包增值(如PayMe及WeChat Pay)。就信用卡免息分期貸款下的購物交易,當供款金額誌賬入適用信用卡賬戶時,持卡人可賺取獎賞。

咁即係有定冇

有,迎新就冇

即係expedia之類既網用港幣比錢就訂咩都無,其他海外用外幣結算/本地用港紙結算先有dbs$加?但係我muji/阿信屋/asos英鎊結算個d都無加分

black網上港幣dcc 無分。外幣經paypal轉港幣都係無分。PayPal 唔係香港
用外幣結算就有.
所以網購最好用eminent 。簽咩都有分

Paypal㩒個掣就可以轉返用外幣結算
想問今日收到aw sms話批左我申請
想問有冇可能4月4號前收到卡
因為4號要飛急住用

AE

三日內通常就到
BEA Flyer個八達通增值同網上繳費七月開始由五蚊一里變做八蚊一里
屌佢老母琴日收到張hsbc vs, 點撚解要係新卡呀
有冇方法換返舊卡?

舊設計真係唔錯

求換卡教學

they dont issue old card design anymore.

會唔會遲d全部變曬新卡

我就係見到佢就完即刻online apply, 之後有巴打話仲收到舊卡都勁開心
點解到我收到就出事
媽呀,好撚柒呀

新都係紅邊
不過好柒

新白金卡係咪都係紅邊?

求換卡教學

會唔會遲d全部變曬新卡

點解到我收到就出事
媽呀,好撚柒呀

新都係紅邊
不過好柒

新白金卡係咪都係紅邊?

Yes

會唔會遲d全部變曬新卡

點解到我收到就出事
媽呀,好撚柒呀

新都係紅邊
不過好柒

新白金卡係咪都係紅邊?

Yes

有冇實物圖?
BEA Flyer個八達通增值同網上繳費七月開始由五蚊一里變做八蚊一里

屌!一出糧快手申請左佢先

唔係掛,本身仲諗住開

一直都用開boc+ 自動轉賬
屌唔記得左年費呢樣野
幾個月前收左我千幾
cut 鳩哂佢申請第二間 屌佢老母
部手有個問題
其實HSBC附帶既優惠卡係咪都當credit card?
即係一開一張卡,申請批埋優惠卡一共5張
咁TU果邊其實係睇credit limit定卡數量?
如果睇卡數量我就cut鬼晒d優惠卡佢
有成十張冇撚用
手有個問題
其實HSBC附帶既優惠卡係咪都當credit card?
即係一開一張卡,申請批埋優惠卡一共5張
咁TU果邊其實係睇credit limit定卡數量?
如果睇卡數量我就cut鬼晒d優惠卡佢
有成十張冇撚用

會唔會遲d全部變曬新卡

點解到我收到就出事
媽呀,好撚柒呀

新都係紅邊
不過好柒

新白金卡係咪都係紅邊?

Yes

有冇實物圖?
屌 白金都紅邊
vs真係變成公廁中既公廁
one+ 紅邊

唔係掛,本身仲諗住開

邊度收到風

唔係掛,本身仲諗住開

邊度收到風

小斯個 Facebook page
HSBC GOLD 卡的卡邊係咪都轉左色?
呢期有冇邊張有 Asia miles welcome offer 食...

來緊大約會買20k 野...有正 welcome offer 就好啦
HSBC GOLD 卡的卡邊係咪都轉左色?

全部轉新設計

人地問你係咪卡邊轉色
你就答人轉新設計
鬼唔撚知咩
聽講有DBS既CV
係可以叫親友share推薦link比自己
去申請DBS張Black?是咪真事
聽講有DBS既CV
係可以叫親友share推薦link比自己
去申請DBS張Black?是咪真事

請無視我
無睇清楚第一版

唔係掛,本身仲諗住開

邊度收到風

D卡都開始cut優惠

呢排有班人用oepay同payme刷分,可能玩得太狼搞寸咗個party
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞