[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
荃灣其實都幾唔差,荃景花園果面

但有無巴打知果面價位係咪升得好快

早兩個禮拜睇同早兩日睇已經差50萬成交價
荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

做到高成數按既一定升得急,班人餓左幾個月,而家一口氣出曬黎

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

係咪得我一個傻豬豬仲上28hs睇屋?

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

萬景峰600得咩

6舊果d貨係比人要做8成按買
佢有4舊cash 緊係去買8舊貨啦

唔望咁高啦
睇定左就算唔諗其他
始終我都係靠父母幹先有幸成為業主
佢地意見最重要

穩陣就400首,供200,買600 貨

我會諗計叫佢唔好按直接借200萬慢慢供
但另一個問題就係我老豆成日覺得樓價呢幾年會回落
好反對我地買呢d屋苑樓話到時一跌就變負資產

佢都比左400,要跌67%先負

佢負資產定義可能係底過買入價

佢就係咁諗
我同佢解釋過好多次
我都唔明點解佢仲會覺得樓市會一下子跌咁多

銀行借到咁多出黎咩 600萬樓下買我個兩個盤買唔買得過?
愉城2房荃景3房
個人鐘意愉景新d又近地鐵站
荃景就真係實用好多

荃灣聽人講話睇下萬景峰
利申:自己冇睇過

萬景峰600得咩

唔望咁高啦
睇定左就算唔諗其他
佢地意見最重要

單支插得仲快呀

單支個時直頭無人要

唔望咁高啦
睇定左就算唔諗其他
佢地意見最重要

佢就係咁諗
我同佢解釋過好多次

咁依佢定義係咪50年舊樓最保值

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

巴打,無知一問

假盤既意思係?

荃灣聽人講話睇下萬景峰
利申:自己冇睇過

萬景峰600得咩

唔望咁高啦
睇定左就算唔諗其他
佢地意見最重要

感覺上面巴打寸緊我, 我媽子仙遊淨左層單支, 老豆俾我決定換左屋苑, 440樓220首期借左226, 我都要跌一半要負資產

唔望咁高啦
睇定左就算唔諗其他
佢地意見最重要

佢就係咁諗
我同佢解釋過好多次

佢就係買親都買市區入面既舊唐樓
係有賺既擺10幾年賺1球囉
唔使擔心混吉會屌,aa每日冇單開都要帶一定數目嘅客去睇樓交數公司,非常樂意嘅,扮租客又得 話唔定你仲幫咗佢

下個星期放工去睇TC
放租比空姐先

港島區豪宅就冇得混吉,會有機會同你講收1000蚊睇樓費,同去保時捷試車一樣,擺低5舊個sales揸,你坐傍邊

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

實鋪連貼出黎都係牆紙假盤, 仲要網上

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

巴打,無知一問

假盤既意思係?

假錢流嘅,冇匙盤睇樓嘅,aa盤扮業主自讓之類

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

巴打,無知一問

假盤既意思係?

錢流嘅,冇匙盤睇樓嘅,aa盤扮業主自讓之類

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

巴打,無知一問

假盤既意思係?

假錢流嘅,冇匙盤睇樓嘅,aa盤扮業主自讓之類

或者直接同你講無左啦, 有另外啲盤層數無咁好呀, 貴啲呀咁
唔使擔心混吉會屌,aa每日冇單開都要帶一定數目嘅客去睇樓交數公司,非常樂意嘅,扮租客又得 話唔定你仲幫咗佢

帶到一個客睇樓可能佢會有100-200落返袋

荃景其實唔多盤放的
所以我見都幾搶手

可能我天真jj

假盤居多,落場睇先得

巴打,無知一問

假盤既意思係?

錢流嘅,冇匙盤睇樓嘅,aa盤扮業主自讓之類

明白,唔該兩位巴打

所以應該親身去果區既地產鋪,去上去問

咁如果睇樓經驗無你地咁多,會唔會好似睇車咁叫個熟既朋友一齊睇

佢就係咁諗
我同佢解釋過好多次

果d叫等收購

而家要責15%稅,邊個同你收購
巴打update 下老人家啦
其實依家問得入市伏唔伏真係問黎多餘
無人會答到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞