[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

有冇可能13k尺價呢?
柏x灣第一張價單都係咁上下
個頭d樓係咁升

13K我都去抽,15k第一水,+X哥一向第一水平啲當宣傳嘅

海之戀第一水15k完全唔值

13k, 瓏門都唔止啦

新雄雞樓賣貴啲嘅,我同太座實地睇過世宙,佢唔知乜盤一睇外牆啲裝修已經估到+X哥嘅,係渣過新雄雞 不過價錢反映返,唔少上車第一間+X哥嘅,瓏門對象強國客、支港兩地走嘅廠佬、區內客呢類

15k 合理,略略貴過瓏門,地點價值抵消到brand premium 啦

柏傲灣試咗反應,17K肯定冇乜客,柏傲灣17k18k自由搏擊榔價冇人買,13k賺得少,依家搶地唔夠紅色發展商嚟,14.5,15K最正路,後面全城匯個位差啲開14K第一水

巴打覺得同區屋苑會唔會有調整

仲細過我間居屋都租咁貴

加租潮準備開始,樓價升帶動租金

我發覺未入伙已經賺咗

巴打帝景灣

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

13k, 瓏門都唔止啦

新雄雞樓賣貴啲嘅,我同太座實地睇過世宙,佢唔知乜盤一睇外牆啲裝修已經估到+X哥嘅,係渣過新雄雞 不過價錢反映返,唔少上車第一間+X哥嘅,瓏門對象強國客、支港兩地走嘅廠佬、區內客呢類

15k 合理,略略貴過瓏門,地點價值抵消到brand premium 啦

柏傲灣試咗反應,17K肯定冇乜客,柏傲灣17k18k自由搏擊榔價冇人買,13k賺得少,依家搶地唔夠紅色發展商嚟,14.5,15K最正路,後面全城匯個位差啲開14K第一水

巴打覺得同區屋苑會唔會有調整

萬景峰已經15K+ ,向上調有可能,二手盤睇都冇得睇 搏佢陸續入伙一時三刻多盤租金平啲還有機會,參考隔離環宇海灣租值

有冇可能13k尺價呢?
柏x灣第一張價單都係咁上下
個頭d樓係咁升

13k, 瓏門都唔止啦

愛滋戀係正上蓋,落雨唔洗淋到西站有無得賣番貴少少?

仲細過我間居屋都租咁貴

加租潮準備開始,樓價升帶動租金

我發覺未入伙已經賺咗

巴打帝景灣

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

咪對上一期居屋2016
愛滋戀有得諗呀

13k, 瓏門都唔止啦

愛滋戀係正上蓋,落雨唔洗淋到西站有無得賣番貴少少?

我估15K第一水都唔平了,加推反應好加價,最後又係接近18K,長實樓品牌差過新世界的,如果發展商係新雄雞就16.5K起步,樓宇質素品牌有關係,+X哥啲樓最出名漏水,好多時新樓都漏,參考隔離環宇海灣
愛滋戀有得諗呀

第一水如果14K狗衝啦,15K都可以考慮,向橋就唔好制
愛滋戀有得諗呀

15k唔橋真係狗衝
愛滋戀有得諗呀

15k唔橋真係狗衝

嗰條橋嘈到暈,嗰幾個盤向橋我就唔諗,太近
諗得出海之戀呢個名嘅人真係甘拜下風
Approve 呢個名出街嗰班人仲佩服
愛滋戀有得諗呀

15k唔橋真係狗衝

向橋,閂窗都唔撚掂
愛滋戀有得諗呀

15k唔橋真係狗衝

向橋,閂窗都唔撚掂

其實咁近都唔比個蓋合住條橋真係喪心病狂
愛滋戀有得諗呀

15k唔橋真係狗衝

向橋,閂窗都唔撚掂

其實咁近都唔比個蓋合住條橋真係喪心病狂

會嘅,過兩年入晒伙,自然有區議員揾路政署攪,爭取選票嘛
想問300萬左右樓價
三個人做按揭
月入25-30k左右
兩個的份工都做左幾年
另一個份工做左一年
想9成加30年
壓測有冇難度

感謝巴打唔洗提我日後置業問題 日後再算

冇問題呀
但依家要搵300萬既樓都幾難
想問300萬左右樓價
三個人做按揭
月入25-30k左右
兩個的份工都做左幾年
另一個份工做左一年
想9成加30年
壓測有冇難度

要講乜嘢樓𡃓,300萬單支未必9按到,成交少冇參考樓齡高都會影響估價
想問300萬左右樓價
三個人做按揭
月入25-30k左右
兩個的份工都做左幾年
另一個份工做左一年
想9成加30年
壓測有冇難度

冇問題呀

留意返年紀同樓齡做唔做到30年按

我發覺未入伙已經賺咗

巴打帝景灣

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

咪對上一期居屋2016

牛屎區2016有居屋咩
想問300萬左右樓價
三個人做按揭
月入25-30k左右
兩個的份工都做左幾年
另一個份工做左一年
想9成加30年
壓測有冇難度

冇問題呀

騎牛搵馬搵下囉
住開新界西

25k 9成連保費借251萬
30k 9成就302萬

巴打帝景灣

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

咪對上一期居屋2016

牛屎區2016有居屋咩

元朗,世宙隔離
想問300萬左右樓價
三個人做按揭
月入25-30k左右
兩個的份工都做左幾年
另一個份工做左一年
想9成加30年
壓測有冇難度

冇問題呀

騎牛搵馬搵下囉
住開新界西

井財街啲單支,屯門三寶(利寶、麗寶、萬寶)2百幾尺細單位應該有3球樓下,270-280咁上下

我發覺未入伙已經賺咗

巴打帝景灣

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

咪對上一期居屋2016

牛屎區2016有居屋咩

有呀屏欣苑

我買居屋咋

又係堆填區?

牛屎區

邊到

咪對上一期居屋2016

牛屎區2016有居屋咩

有呀屏欣苑

牛屎唔係only 屯門咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞