[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
補地價條數點計
補地價條數點計

現在市值乘返當時房署賣俾你個折扣
補地價條數點計

市值睇係邊個 岩岩無聊去hsbc網上估價 自己住緊果個295萬 我老豆講過當時7折
補地價條數點計

市值睇係邊個 岩岩無聊去hsbc網上估價 自己住緊果個295萬 我老豆講過當時7折

睇房署果個,房署自己會搵人估價
無知一問
買樓如果無入息證明但有收入 (即係例如的士、補習、打自己工之類出現金個d) 銀行借唔借到錢?
會唔會比銀行查e樣個樣?

有其他已供斷既物業 係咪需要拎去按左佢FULL PAY新買個到?

假設想買400萬樓 預拎一半首期咁計

我就係咁所以借唔到,匯豐就話要有銀行出糧紀錄+糧單,糧單係必須

層樓係我+老豆名,用老豆個名同份糧先借到錢,但做唔到30年

最後用另一間銀行,老母擔保,供25年。過幾個月我要出去做下pt攞糧單,轉返30年plan (銀行哥仔話份糧得幾百蚊都冇所謂,重點係有三個月糧單,搞掂就quit得 )

樓齡40以下,你夠18歲,老母夠收入,而家都有銀行做到30年
無知一問
買樓如果無入息證明但有收入 (即係例如的士、補習、打自己工之類出現金個d) 銀行借唔借到錢?
會唔會比銀行查e樣個樣?

有其他已供斷既物業 係咪需要拎去按左佢FULL PAY新買個到?

假設想買400萬樓 預拎一半首期咁計

我就係咁所以借唔到,匯豐就話要有銀行出糧紀錄+糧單,糧單係必須

層樓係我+老豆名,用老豆個名同份糧先借到錢,但做唔到30年

最後用另一間銀行,老母擔保,供25年。過幾個月我要出去做下pt攞糧單,轉返30年plan (銀行哥仔話份糧得幾百蚊都冇所謂,重點係有三個月糧單,搞掂就quit得 )

樓齡40以下,你夠18歲,老母夠收入,而家都有銀行做到30年

老豆入息,你擔,都可以30年
瓏門 幾錢呎
岩岩睇中原網 12k~14k
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

前日問過低層有間640
跟住就680
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

可能自住 都應該買唔到首期我諗最多有2球
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

冇錯,租值唔高,升幅就算係咁,自住OK
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

自住唔反對,但如果一定要6球樓下,好似midtown 443兩房比較實用
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

自住考慮卓爾居,一嚟平啲,二嚟管理費平,瓏門我交緊2千八百幾管理費,加價後已經差唔多3.4一尺,mtrc管理貴好多
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

自住考慮卓爾居,一嚟平啲,二嚟管理費平,瓏門我交緊2千八百幾管理費,加價後已經差唔多3.4一尺,mtrc管理貴好多

巴打a定h室
瓏門 幾錢呎

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

巴打a定h室

G室,783尺
有冇柏傲灣業主知道管理費幾錢尺?

我諗依家2房預6球尾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數
Anyway, 南果邊仲要飽受大媽滋擾

1房呢 買唔買得過

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數

A如果唔係黑厠主人房橫樑2條,嗰時會買咗

一房都550-580
睇你自用定收租
收租瓏門絕對唔過癮

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數

兩間比,G係贏對流、有窗廁同主人房無個19窗台
但論間隔絕對係A靈活好用

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數

G一手價格已經貴過A,主要係單邊主人房大玻璃,A我唔記得有冇工人套?

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數

G一手價格已經貴過A,主要係單邊主人房大玻璃,A我唔記得有冇工人套?

A得工人黑房
我反而係睇完現樓,受唔到塊曲玻璃,好頭暈,無揀到G

巴打a定h室

G室,783尺

係喎,計錯數

A得工人黑房

都唔會住過去,買時冇樓睇,買完老婆話嘈 如計劃冇變準備九月收上環間屋裝修過,預12月搬過去

G室,783尺

係喎,計錯數

A得工人黑房

都唔會住過去,買時冇樓睇,買完老婆話嘈 如計劃冇變準備九月收上環間屋裝修過,預12月搬過去

咁兆康放租?
收入少好多喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞