[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔撤加辣,遲啲新盤5個客首置掃咗50個單位,每人十個,然後律師攪一攪,變返50個單位

可以一張契好多個單位都得架

可以,樓契可以一lot單位,賣嗰時又係一lot咁去,但佢地揾律師分契拆返細佢,變返一張契一個單位,過程冇買賣,稅局冇得收15%,咁首置一間變成首置10間

了解

分契同轉名 喺咪有唔同?

唔同,佢冇轉業權人,都係佢,只係將一張契變為10張,冇買賣,正如我哋間屋間冇房定三房政府冇權理,只要唔係拆結構牆
[冇圖]跑到返去路口見到個著紅色制服靚空姐去開工,等的士

飛雞

飛雞

你老母就做雞
準備首置:沙田第一城 兩房 (400萬內),大家覺得點

藍籌屋苑

問題係
第一城仲有幾多400萬內盤

睇呢兩個月都有成交,希望重希貨

如果中原數據,係過一排先update的
近排沙田細價樓升得好勁,400內就算有都比人追住搶了

尋日睇過 冇了 除兇宅

多謝師兄 資料
今時今日 要搵400內上車盤,係咪除左屯門元朗,都幾乎無哂

市區劏房單位,深水埗,居屋
元朗應該冇晒400內

飛雞

連登最大問題有你呢類廢物,導致論壇質素低落
唔撤加辣,遲啲新盤5個客首置掃咗50個單位,每人十個,然後律師攪一攪,變返50個單位

可以,樓契可以一lot單位,賣嗰時又係一lot咁去,但佢地揾律師分契拆返細佢,變返一張契一個單位,過程冇買賣,稅局冇得收15%,咁首置一間變成首置10間

了解

唔同,佢冇轉業權人,都係佢,只係將一張契變為10張,冇買賣,正如我哋間屋間冇房定三房政府冇權理,只要唔係拆結構牆

成本係咪千零蚊拆一張 好似

飛雞

連登最大問題有你呢類廢物,導致論壇質素低落

巴打你講得好啱

屯門都就嚟無

了解

成本唔知,肯定平過辣椒15%,公司持有業權分拆麻煩,牽涉股份,所以出現有錢佬係啟德一次買15單位單係首置客,呢啲人以前通常用空殼公司買樓,買賣間公司可以避稅

了解

成本唔知,肯定平過辣椒15%,公司持有業權分拆麻煩,牽涉股份,所以出現有錢佬係啟德一次買15單位佢係首置客,呢啲人以前通常用空殼公司買樓,買賣間公司可以避稅

咁快跑完?
有冇跑左3k

咁快跑完?
有冇跑左3k

3.4公里,唔會超過4,雖然身體狀態唔錯,不過廢中驚暗病唔知,跑步都要量力而為,睇餸食飯,等間瓜咗就唔抵

咁快跑完?
有冇跑左3k

3.4公里,唔會超過4,雖然身體狀態唔錯,不過廢中驚暗病唔知,跑步都要量力而為,睇餸食飯,等間瓜咗就唔抵

跑慢d跑長少少,做下伸展運動,做下負重運動咁就good fit 啦

咁快跑完?
有冇跑左3k

年年驗身啦,雖然我就覺得該死唔洗病
呢幾年見得幾多中風例子,4/50歲人就行左

咁快跑完?
有冇跑左3k

跑慢d跑長少少,做下伸展運動,做下負重運動咁就good fit 啦

食得健康啲就真
平時多菜少肉,清清地就啱
留返啲quota 食好嘢

咁快跑完?
有冇跑左3k

食得健康啲就真
平時多菜少肉,清清地就啱
留返啲quota 食好嘢

食得好嘢多都係冇意思,唔係陪老婆唔會去三聖村海天食海鮮,佢最鍾意,冇計,鮑魚、蠔呀嗰啲高膽固醇嘢

咁快跑完?
有冇跑左3k

年年驗身啦,雖然我就覺得該死唔洗病
呢幾年見得幾多中風例子,4/50歲人就行左

我血壓正常嘅,應該冇咁易
新手請教,450萬以下既樓 係咪無可能做到9成按

買咗按揭保險借盡360萬 所以我一直認為要幫助市民上車要提高到借盡4球,有壓測根本唔怕借多40萬

買咗按揭保險借盡360萬 所以我一直認為要幫助市民上車要提高到借盡4球,有壓測根本唔怕借多40萬

明白,而家個人開始灰灰地,呢幾日開始睇 首置既野,開始慢慢明白 買樓係幾咁現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞