[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
葵涌廣場都接近800萬

升幅唔多,20年升唔到一倍

長破長有....好似冇頂咁...購買力好勁

不過果度真係幾正,樓下2個商場,遠少少恆景果邊有街市,交通又有地鐵,過海都好快
不過銀行水浸係97年既6-7倍...佢地寧願你借好過...就算加息都未必跟...內地人又係100% 買樓....個市冇咩原因要跌就真既
不過銀行水浸係97年既6-7倍...佢地寧願你借好過...就算加息都未必跟...內地人又係100% 買樓....個市冇咩原因要跌就真既

香港樓市只係做內需都夠做,仲要加埋中國因素落去,真係無乜機會會跌
葵涌廣場都接近800萬

不過果度真係幾正,樓下2個商場,遠少少恆景果邊有街市,交通又有地鐵,過海都好快

咁可能低水,我冇名冇錢入,要投資嘅巴打去混吉吓,睇埋租金回報,我諗5百幾尺葵湧有價錢

香港樓市只係做內需都夠做,仲要加埋中國因素落去,真係無乜機會會跌

冇野冇可能既...但呢一刻係買來用來租俾人...已經唔可以話有得炒

深圳嗰班業主沽深圳樓買港樓,一定多過香港人沽港樓買深圳樓,做到呢個動作等如冥幣換咗美元
葵涌廣場都接近800萬

咁可能低水,我冇名冇錢入,要投資嘅巴打去混吉吓,睇埋租金回報,我諗5百幾尺葵湧有價錢

葵涌廣場係石果僅存既平民商場嚟,隔離新都會就係高檔商場,2個商場加埋配合得幾好,另外其實所謂遠少少街市都唔遠,係葵涌廣場天橋尾落去就係
葵涌廣場都接近800萬

咁可能低水,我冇名冇錢入,要投資嘅巴打去混吉吓,睇埋租金回報,我諗5百幾尺葵有價錢
葵涌廣場都接近800萬

葵涌廣場係石果僅存既平民商場嚟,隔離新都會就係高檔商場,2個商場加埋配合得幾好,另外其實所謂遠少少街市都唔遠,係葵涌廣場天橋尾落去就係

仲有,葵涌廣場對出有一堆小巴站,去馬嘉烈醫院,葵涌貨櫃碼頭,荃灣,交通真係好方便
葵涌廣場都接近800萬

20年咁少升幅破頂,睇到租金3百幾尺租13800,買嚟收租真係有得諗
葵涌廣場都接近800萬

仲有,葵涌廣場對出有一堆小巴站,去馬嘉烈醫院,葵涌貨櫃碼頭,荃灣,交通真係好方便

仲有仲有,地鐵站下面有一大個巴士總站

係舊d 同樓下唔多乾淨....但個度真係好方便
終於外面有人貼返舊登屯門「廢閪三寶」潮文

廢西三寶東南西北四個方向平均有三個方向對公路,全天氣25小時卡車死氣同黃豆咁大粒既塵入侵屋企,agent會同你講交通方便

然後樓下係街市,d豬血鴨屍每日晨早拖拉發出既人道毀滅之聲同360度c奶八婆一萬個咀發出十萬種聲音既交響曲,agent會同你講買野方便

300幾呎實用七成五鬼拍門歸心則有d單位仲夠姜整個3呎x4呎既玄關走廊,agent會同你講呢d叫四正

市區人烚下烚下中入黎以為200萬兩房上車盤抵吊,當地人寧願買居屋都唔買佢,agent會同你講潛力高
終於外面有人貼返舊登屯門「廢閪三寶」潮文

廢西三寶東南西北四個方向平均有三個方向對公路,全天氣25小時卡車死氣同黃豆咁大粒既塵入侵屋企,agent會同你講交通方便

然後樓下係街市,d豬血鴨屍每日晨早拖拉發出既人道毀滅之聲同360度c奶八婆一萬個咀發出十萬種聲音既交響曲,agent會同你講買野方便

300幾呎實用七成五鬼拍門歸心則有d單位仲夠姜整個3呎x4呎既玄關走廊,agent會同你講呢d叫四正

市區人烚下烚下中入黎以為200萬兩房上車盤抵吊,當地人寧願買居屋都唔買佢,agent會同你講潛力高

agent乜都話好架喇,最緊要自己判斷

係舊d 同樓下唔多乾淨....但個度真係好方便

係呀,果個位我覺得真心正,同埋我以前計過時,放工時灣仔去葵芳好似30分鐘就得
如果因為牛屎區交通問題唔想入去,葵涌廣場真係唔錯我好似做緊as咁
有無巴打住開荃灣荃景圍果面?算唔算好住?附近會唔會好嘈?

女朋友住荃威,我覺得搭車尚算方便,荃景圍又近愉景,食野買野都方便,嘈唔嘈唔知,但車多巴士多

btw, 荃灣花園果邊直頭係凶宅聖地嚟

荃灣中心好似真係好多,
去番荃景圍好D?

荃威,荃灣中心果d都好似係包入荃景圍,但我估你講荃景圍係指錦豐荃德?有次行上荃威經過覺得都幾靜,方便我諗還可以,屯門公路同荃灣出入口,都多巴士既 行去愉景都係五到十分鐘路程,不過呢邊d 樓整體都有d 舊,唔會有咩會所果d,靜就幾靜既
葵涌廣場都接近800萬

1,000 is coming
今日買,過幾個鐘又賺
葵涌廣場都接近800萬

1,000 is coming

一千遲多2年都叫平啦
有無巴打住開荃灣荃景圍果面?算唔算好住?附近會唔會好嘈?

女朋友住荃威,我覺得搭車尚算方便,荃景圍又近愉景,食野買野都方便,嘈唔嘈唔知,但車多巴士多

btw, 荃灣花園果邊直頭係凶宅聖地嚟

荃灣中心好似真係好多,
去番荃景圍好D?

荃威,荃灣中心果d都好似係包入荃景圍,但我估你講荃景圍係指錦豐荃德?有次行上荃威經過覺得都幾靜,方便我諗還可以,屯門公路同荃灣出入口,都多巴士既 行去愉景都係五到十分鐘路程,不過呢邊d 樓整體都有d 舊,唔會有咩會所果d,靜就幾靜既

荃威行去愉景冇可能五至十分鐘吧 荃景遠少少嘅座數都忟
荃威係要駁程車先到港鐵站 荃景圍個堆屋苑要當荃灣一個分區咁睇 好似屯門同屯南咁
依家牛屎俱樂部都12k 起標
好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞