[樓市專家食屎啦]真低調置業討論區(12)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
品客講呢啲真話比連燈仔屌到飛天

根本邊個上台都一樣,只求明君統治只係某種人的幻想

品客有咩好

都一樣,包裝好啲咁,其實選邊個冇分別,我睇都冇睇,例如支共不計成本投地就係要減低香港華資嘅話語權,呢個係方向

好似幅地王,中共無寶不落
你估阿爺會唔會為你班養唔熟嘅港人做蝕本生意

無香港推高地價,北京上海點樣再推高啲黎凸顯主權
本來都唔想講咁多政治野,既然講開曾俊華又講多兩句,人性階自私,每個人都為自己利益做野,你去地球每一個地方都會係咁,從現有制度之下點樣為自己爭取最大利益,你識得玩你咪就係贏家,香港好撚多人成日屌中產屌收租佬屌地產商,既然你地在現有制度之下未能成為得益者,你一係革命推翻現有制度,一係就離開香港,唔革命既得罪講句,開工喇港豬

所以依家大家為左層樓營營役役係政府最樂於見到
開工出糧供樓,消耗晒啲精力

If you cannot beat them,join them 我唔鍾意支共,但無奈要參與呢個遊戲,並成為贏家,因為人在香港

如果唔睇新聞,其實係ok
只要住果區少蝗蟲
同埋冇聽過巴打你話有細路,咁又煩少樣
諗起2014年想移居台灣,係Twitter同個台灣後生仔傾開,佢哋一樣想移民,都係就業難,人工低,台北樓價貴等等,依家換咗民進黨,我睇都係咁上下,呢半年少去Twitter,或者遲啲揾啲台灣人再傾吓

永遠香港只有樓價追到大城市
民生福利呢?
工作待遇呢?
政府對外來人士既管制呢?

如果我講句真心話,得兩條路,離開香港或武裝革命

全世界都有晒打杖嘅條件啦
依家財富歸晒邊,係要reset 重新嚟過先掂

有錢佬控制晒一切,同以前地主租地俾農民有咩分別?換左依家打份牛工囉,地租咪變左電費,食物,租金,全部都去返大財團手

其它都唔講,香港一撚早要革命,但無人做

我又再講句真話,香港嘅土壤唔會有曼德拉,杰文遜呀呢啲人,不同派別嘅政治人物只係不同包裝,支共如果覺得有威脅到政權穩定,早就坐咗洗頭艇,香港人連軍事訓練都冇,比架坦克車識開識用嗎?

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
我都唔想我小朋友係香港,那怕我幫佢安排定樓好,保險好
香港冇出路

有錢既又唔一定要移民,香港生活其實唔錯(如果你有錢既話)

唔洗好有錢嘅,有層樓又揾夠,咁其實係幾爽嘅
諗起2014年想移居台灣,係Twitter同個台灣後生仔傾開,佢哋一樣想移民,都係就業難,人工低,台北樓價貴等等,依家換咗民進黨,我睇都係咁上下,呢半年少去Twitter,或者遲啲揾啲台灣人再傾吓

台灣真係難撈

又係處於同中共角力嘅漩渦

如果我講句真心話,得兩條路,離開香港或武裝革命

有錢佬控制晒一切,同以前地主租地俾農民有咩分別?換左依家打份牛工囉,地租咪變左電費,食物,租金,全部都去返大財團手

我又再講句真話,香港嘅土壤唔會有曼德拉,杰文遜呀呢啲人,不同派別嘅政治人物只係不同包裝,支共如果覺得有威脅到政權穩定,早就坐咗洗頭艇,香港人連軍事訓練都冇,比架坦克車識開識用嗎?

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
香港冇出路

好似我咁,提早失業,月尾去旅行

台灣又係冇出路,六大家族霸晒啲嘢
根本冇中產,只有有錢人同平民

台灣真係難撈

又係處於同中共角力嘅漩渦

2013年台北新北樓價拎過全球最重負擔地方,當然香港好快又追過頭

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
香港冇出路

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?
有冇人考慮唔移民
但去台灣買樓度假 出租用?
等儲到一大舊錢之後就去長住 唔洗do

利申 毒撚 唔諗住成家立室

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
香港冇出路

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?

近近地去高雄,上次去遇上颱風等如冇去,呢次補數

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
香港冇出路

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?

高雄早幾年去過真係冇咩玩

台灣我覺得最唔好係酒店冇咩得揀,通常都又殘又舊
有冇人考慮唔移民

唔移民就唔好買,台灣樓有45%資產增值稅,唔係台北升值緩慢,新北平啲都要2球400尺,另外台灣有地震,樓宇建設差過香港,出租就唔知咩嘢回報,理論上揾夠錢長住泰國好過,物業收租回報較高,樓價平過台灣,長住生活成本低過台灣,我揀台灣退休養老主要考慮老婆,毒L泰國好,唔信問奧sir
有冇人考慮唔移民

唔移民就唔好買,台灣樓有45%資產增值稅,唔係台北升值緩慢,新北平啲都要2球400尺,另外台灣有地震,樓宇建設差過香港,出租就唔知咩嘢回報,理論上揾夠錢長住泰國好過,物業收租回報較高,樓價平過台灣,長住生活成本低過台灣,我揀台灣退休養老主要考慮老婆,毒L泰國好,唔信問奧sir

thanks 岩岩搵完資料 去台灣逗留最多30日 要長住都麻煩
如果去泰國買樓度假又有咩要注意
唔想最後要番大陸住

講起就灰
繼續做港豬,有錢就移民
香港冇出路

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?

係,好殘酒店,上次去三日只有第一日活動過,其他兩日出唔到酒店,一出去機場返香港,所以點都去多次,十月去大板,暫時計劃
本來都唔想講咁多政治野,既然講開曾俊華又講多兩句,人性階自私,每個人都為自己利益做野,你去地球每一個地方都會係咁,從現有制度之下點樣為自己爭取最大利益,你識得玩你咪就係贏家,香港好撚多人成日屌中產屌收租佬屌地產商,既然你地在現有制度之下未能成為得益者,你一係革命推翻現有制度,一係就離開香港,唔革命既得罪講句,開工喇港豬

所以依家大家為左層樓營營役役係政府最樂於見到
開工出糧供樓,消耗晒啲精力

If you cannot beat them,join them 我唔鍾意支共,但無奈要參與呢個遊戲,並成為贏家,因為人在香港

如果唔睇新聞,其實係ok
只要住果區少蝗蟲
同埋冇聽過巴打你話有細路,咁又煩少樣

係,以前都成日留意新聞唔睇其實已經ok
有冇人考慮唔移民

thanks 岩岩搵完資料 去台灣逗留最多30日 要長住都麻煩
唔想最後要番大陸住

要揾奧sir 佢唔入嚟冇得答,我知道嘅唔多
有冇人考慮唔移民

唔想最後要番大陸住

唔緊要
就咁search下泰國d樓都幾平幾靚,不過唔知要交咩稅,收租搵中介代收又要比好多佣

萬幾蚊就唔分啦

豐澤好似會特登tune靚LG samsung電視,sony就tune柒
我怕到時買左都唔識tune靚佢,全家都係影音白痴

一定係咁做,泡菜嘢據聞佣多

好易tune,裝機時叫師父追完台tune埋,醒50利是掂晒

新入伙一闊三大,留多個現金穩陣d

絲打屋企大把貨,自己都揾唔少,錢完全唔係問題,巴打唔使擔心佢

唔好咁講,啲錢都係媽子一直慳出黎,屋企先越黎越好景

中產階級人士
有冇人考慮唔移民

唔想最後要番大陸住

唔緊要
就咁search下泰國d樓都幾平幾靚,不過唔知要交咩稅,收租搵中介代收又要比好多佣

注意有啲屋唔賣比外國人的
泰國人友善,係養老好地方,好多老鬼佬包個泰泰係度養老

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?

係,好殘酒店,上次去三日只有第一日活動過,其他兩日出唔到酒店,一出去機場返香港,所以點都去多次,十月去大板,暫時計劃

巴打又去買撈?
我六月去東京

一定係咁做,泡菜嘢據聞佣多

好易tune,裝機時叫師父追完台tune埋,醒50利是掂晒

新入伙一闊三大,留多個現金穩陣d

絲打屋企大把貨,自己都揾唔少,錢完全唔係問題,巴打唔使擔心佢

唔好咁講,啲錢都係媽子一直慳出黎,屋企先越黎越好景

中產階級人士

唔好串我啦,比起你我只係魚毛一條
泰國人友善,係養老好地方,好多老鬼佬包個泰泰係度養老

佛教國家,心靈唔會差去邊,好多年前去泰國旅遊,朋友跌咗部nokia 8210(當年機皇)係的士,打返去的士佬竟然接,酒店個服務員同的士佬講完一大輪說話,竟然送返嚟酒店,除咗日本,我諗其他地方一定唔通

V巴就歎啦,咁快歎世界
去邊玩呀?

巴打又去買撈?
我六月去東京

會揾吓有冇King Seiko二手錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞