(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
intern之後呢?有冇攞到居留權甚至國籍?

lunch 去湖游水,香港邊有湖,而且趕住放飯時間la呢邊冇特別限食晏時間?
留名
嗚呀~結果一個景點都冇去到
通宵火車真係少坐為妙....起碼對我嚟講

0445,仲未訓到,唉聽日冇了

冇得買訓位?
有,衰on9貪平買座位

但我見身邊人都訓到,我係一坐耐少少就隻腳好酸好麻痹,想企起身「拍」下關節
要幾多粒鐘?
哈哈我做完第一份internship又做第二份,依家contract就黎完所以依家揾緊工,希望喺依邊搵到啦
瑞士好難攞國籍,要等十年....
Lunch其實一個鐘,不過你去多冇人理你。同埋我公司有flexible working hour, 總之你一日做夠8個鐘就ok
又唔係好長嘅,10個鐘左右
thx
冇太陽或夜晚就凍
岩ar 一諗到香港返工咁chur就唔想返黎
stansted有鐵搭
應該快過巴士唔少
巴打夜晚食咁少野夠飽…
睇落份量仲少過m記
瞓唔著 ,天已光,冇了冇了......

落車,正式踏足葡萄牙

一出火車站,就見到呢種理想中紅頂白身嘅屋嘅歐陸風格, 戲就睇得多,親身第一次見
9點嘅葡萄牙,周圍幾靚,真係同澳門有幾分似,但估唔到仲係冇乜人香港一定成街都係返工返學

0.75歐
終於搵到一間價錢親民, 任叫唔嬲

好歐洲式嗰種坐喺餐廳外食嘢, 終於畀我試到

佢杯橙汁真係鮮渣, 蛋撻就唔錯但太甜
今日我去咗國家先賢祠、聖加斯塔升降梯同BomJardim間燒雞, 但由於啲相係相機,而 相機啲相要聽日先upload到手機度,所以聽日先補翻

今日香港又發生好多事,我一路行一邊睇住蘋果live,唉, 真係好攰, 祝香港好運,希望我返到香港之後可以夢醒, 唔使再發夢, 可以堂堂正正,講自己做咗啲咩
你講得啱....真係唔夠.... 但車站附近太貴實在買唔起
香港係生存
燒雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞