(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
意大利雪糕真係好正,好滑
開心果味道

所以,有冇羅馬美食推介!!!
跪求各路高手推介
之後幾日食好西定食屎就等你哋
真係幾唔錯口感好味道好仲要消暑

唉 我就係覺得好似邊到見過,好似有啲熟悉感,先買嚟試下, 你講起即刻醒起

的確支嘢飲重化學味,份量又少,一般貨色
唔係唔試出曬名嘅tiramisu
呢個100%會本身鐘意,已經問埋個意大利女仔邊間好食,請留意下回分解(一兩日la)

清楚啲我係想問有冇餐廳推介
真毒
Farinè la Pizza, Via degli Aurunci, 6, 00185 Asti RM, Italy

Go and have a try
係中央車站附近
有機會一定試!
Pastasciutta
Via delle Grazie, 5, 00193 Roma RM, Italy

近梵蒂岡 手工意粉
marked
返工加油
好𠃊貴
之前住過洒店Hk$800晚又係冇aircon,又熱又焗成晚都瞓唔到,同你情況一樣返嚟香港仲病埋
想知
今日去梵蒂岡,琴日龐貝都未補翻
補返琴日,琴日去咗龐貝古城, 除咗因為行程太忙同埋懶, 另一個原因就係其實畀我嘅感受唔大, 正確嚟講係冇想像中咁大

龐貝古城幾千年前係一個好繁榮嘅地方, 有一日突然火山爆發,所有嘢一瞬間被火山灰活埋,樓主冇乜做功課, 以為呢個古蹟裏面會有石化嘅古人, 然後望住佢想像佢幾千年前都係咁嘅動作, 好似時間凍結咗咁, 返返去幾千年前, 望住佢臨死一刻嘅肢體動作, 再想像返昔日嘅光景

但原來冇呢支歌仔唱所有活埋嘅人全部搬走曬, 淨係有兩三具放喺展覽館, 實在太少, 而且冇係原位就冇咗意思

龐貝古城遺跡

曾經嘅法院, 古羅馬人真係犀利, 現在法治都仲有參考
冇得養開門狗,咁不如畫隻啦

妓院 啲圖畫咗啲咩,全能嘅連登仔自己參透下

包房

遠處就係坐火山, 大自然真係可怕
雖然佢聲稱係drinkable, 但個格局真係.....

普通嘅街道, 呢個遺跡大部分地方都係咁樣

龐貝競技場, 但反正之後都會睇羅馬嗰個, 所以就冇乜 特別咩感受... (圖片google)

影埋個夕陽,收工!
終於睇曬樓主之前所有live post繼續追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞