(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
lm 睇相
最後一日係oslo, 等陣就要飛,只好 踩下單車周圍行,nok50, 唔知可以踩幾耐呢

佢唔係掃 qr code開單車嗰隻, 唔使掃嚟掃去 冇咁麻煩, 只要你行近個單車, 去gps就會detect到, apps 問你係咪unlock, 你只要喺電話度撳個掣,單車就自動開到

雖然係漫無目的咁踩,冇咩好講, 踩程單車都feel到當地人友善,成日會笑住讓你, 睇到呢個城市平常普通嘅一面, btw路面嗰個單車徑成日突然唔見咗, 搞到我唔知剷上行人路定點

想知巴打邊個機場入鏡?上次gatwick入排到癡線
Heathrow Airport
咁Heathrow 真係好好多 走都好快 離境唔洗經海關check passport 我shock 咗好耐
我發覺好多其他歐洲地方都係咁樣, 西班牙葡萄牙嗰啲 出境入境好似都係, 記得唔太清楚
係阿我入境排咗成個幾鍾都有
姐係由6月開始你都係外國發夢啊?
咁恐怖比我應該跌死咗,真係不了
邊個話你知heathrow唔使排
居英四年,出入heathrow無數次,入境最耐試過排1hr45min
試過出境排寄艙行李都要排45min
我冇中斷,暫緩咗
有冇重啟時間表?
有,雖然冇人睇
正式到埗芬蘭 赫爾辛基, 原來時差只係差5個鐘

任何嘢食景點推介!! 好肚餓呀好無聊!
暫定諗住去呢啲地方, 有冇嘢食or景點推介!

平衡力唔錯, 但我呢啲肥L 體力唔掂, 行山行過幾兩個鐘就行唔到

皮已收
我仲未出到市區, 唔好破壞我對物價嘅美好幻想!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞