(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
樓主玩多幾日
就會發現上面d價錢已經算平……
其實我大約都有個預算,想面對
感謝
想請問下咩app黎

Help print
坡你老母overrated
不過多特價
day2(今日)
起身之後,望窗 有啲嘢係香港用錢都買唔到

平平哋食個早餐, 個碎蛋治都係香港好食啲

食完早餐,開始精神少少,check下email,仆你個街垃圾ryanair, 我之前買咗Ryanair 倫敦去西班牙嘅機票, 琴晚佢叫我網上check in,check in之後佢突然同我講,要print張登機證出嚟, 唔係收我55榜

即刻上網查邊度有得print野, 好彩畀我搵到一間, print一張紙要1.2磅,唉硬食

搞掂print登機證問題, 去到著名嘅大英博物館

坦白講本身睇外形唔覺得好勁, 入到去先至内有乾坤, 佢本身好似係某英國貴族嘅私人珍藏館, 呢度嘅格局保存得幾好, 可以令我想像緊自己,身處於幾世紀前嘅私人城堡

佢好多展品, 我睇咗三個鐘左右, 其中有一啲講緊係四千幾年前嘅文物仍然保存得好好, 另外仲有好多古希臘神話 同羅馬帝國, 仲有古埃及(特別係木乃伊), 都係以前咁耐以嚟冇親眼睇過, 反而係有關中日韓嘅展品就興趣唔大,之前係當地博物館都睇過。

(但其實po 咁多展品出嚟有冇乜意思, 所以我都係揀幾張有意思嘅出嚟算)

我做group project要分組嗰陣, 就係咁嘅樣

滿足咗我沉睡已久嘅中二病, 玩鍊金術定召喚英靈好呢(sor毒L)
最近都好熱記得飲多d水
呢位仁兄,我應該喺體育館或者奧運會見過佢, 但小弟才學疏淺, 唔知佢叫咩名, 睇一睇水牌, 佢叫discobolus, 譯做擲鐵餅者

呢塊爛咗一半嘅面具,載上去感覺仲型咗
Belgium, Germany and the Netherlands have recorded their highest ever temperatures, in a heatwave searing Western Europe.
等緊你入嚟呀絲打 近排有冇諗住去邊度旅行?

大英博物館確實好正
我認我係戇鳩仔, 亂咁plan行程搞到九唔搭八, 另一個原因係,其實我報咗名,八月中喺芬蘭入8日camp, 所以搞到波及曬其他行程, 因為其中八日畀人鎖定咗
到時會唔會開post? 北極應該點去呀, 犀利呀 牙痛巴, 一定一生難忘
thx
trabee pocket
去完大英博物館去,附近蘇豪區行下, 畀我見到ming仔推介嘅一間龍蝦包,9衝去試下

的確係好正, 大大淡龍蝦肉, 沙律同隔離個汁都調得好好, 買單加埋服務費22.5磅, 貴就真係貴咗啲,但我唔後悔試呢一次嘅, 的確係幾好食,去得旅行,咩都後悔一餐,就真係唔使玩落去

Download ryanair個apps咪唔使print囉
之後去到菠蘿市場, 的確係幾多嘢賣, 可惜樓主今日已經破費就唔買嘢了, 有西班牙海鮮炒飯, 有幾檔賣幾香嘅芝士, 亦有唔少賣杯啤酒, 然後一大班人圍爐吹水

其中見到幾多生蠔好似幾正, 一隻70pence 左右, 經過都聞到一陣海水嘅鮮味

無意中路過king's college, 打返張卡( 冇得做起碼扮下) ,入面啲建築真係唔少都幾創新
本來我係咁以為,但個apps 咁同我講, 希望唔係我get錯啦

我喺民宿附近, 畀我搵到間價格幾唔錯嘅地方,個burger加薯條加支水,3.5磅, 雖然味道一般, 但勝在夠平,係唔錯嘅

其實我都唔係住喺london旺嘅地方, 估唔到我樓下附近都有連儂牆, 喺他鄉見到繁體中文係幾感動, 隻腦魔好得意

好心你啦 依加打緊仗就唔好開遊記post啦
第一次追旅行live, 支持!

btw我係曼谷都試過哩間,真係幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞