(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
依家香港搞成咁,
你仲咁有興致喺度放遊記
冇可能㗎!!!
無丁既巴打

日本妹英文水準如何?
成日覺得佢地唔太識英文
可能我忽略咗
其實我係有丁的絲打

的確係一般,弱於我 但一個人唔代表全部嘅
其實我都發咗好多場夢,但咁並唔代表我要四周圍同人講, 只可以講相關嘅嘢, 我都好擔心香港, 但係可能咁樣先正正需要返一啲正能量
入去焗桑拿, 聽講係傳統芬蘭特色, 一邊隊啤一邊焗桑拿真係痴線 第一次喺裏面飲酒, 係入面飲杯凍啤真係好似去咗天堂, 但同時熱得更快
( 另外毒撚第一次同班女一齊著住泳衣 焗桑拿)

焗完桑拿,即刻去湖游水, 而家天氣得15度 而且呢邊十點先日落, 啲水真係好凍, 但呢次係我第一次望住日落游水,毒L平時少去沙灘, 感覺真係好奇妙, 望住個太陽係水平線消失, 一邊浸住湖水, 周圍只係得我哋

班痴線佬焗完桑拿就去游水,然後再返去焗桑拿,loop咗六七次, 群眾壓力之下跟埋佢哋去癲, 間唔中癲一次真係好似解放咗咁, 喺香港壓抑咗好耐嘅感覺暫時消失咗

今日起身打返呢篇嘢, 我都好驚訝我咁樣七冷七熱,竟然未病
今日我哋去一個類似鄉委會嘅嘢, 以外地人同後生仔嘅身份, 諗下點樣振興呢到旅遊業, 首先就係集思廣益, 我就提議起碼喺村內整幾個巴士線, 唔係咩景點都去唔到, 唔係個嗰揸車, 但我都知呢個方案太廢係人都諗到

另外又提議揾instagram 好多follower 嗰啲攝影師, 邀請過嚟影相同埋po ig, 但其實都係好離地

跟住又要我哋去旅客身份,present下 覺得呢度有咩特別,有咩值得推介, 日本妹畫嘅草圖 就係好好笑笑咗好耐 (隻不知名物體係熊)

成品

人哋組有文有路, 我就搞到好似 上堂present

present真係好似上堂咁
冇泳衣相學咩人開post
終於開始準備, 希望佢哋鍾意玩爭櫈仔

好彩佢哋大部分都鍾意玩,又會回應我炒熱氣氛嗰啲廢話,仲玩到成日撞跌啲櫈,毒L樓主第一次hold game,之前喺ocamp見啲social 又yo嘅人hold game 見得多, 估唔到我呢啲毒撚都有hold game嘅一日

完咗之後有個細路女行過嚟,話the game is fun

個細路女畫佢個老師, 佢老師係光頭, 佢晝多咗三條頭髮比佢

對唔住大佬唔記得規矩 家母年事已高勿打擾佢

冇人有帶電話,游水都話有防水電話,桑拿咁熱真係驚電話出事你見我桑拿張相都係夜晚臨訓嗰陣冇人特登去影
今晚由法國鬼姝整,佢話呢一味係法國傳統菜xxx法文),總知大約就係將一塊麵包上面放幾片芝士,然後成塊放落鑊煎,最後兩塊芝士煎麵包夾塊火腿,搞掂,呢味嘢都算簡單,但食落員係唔錯之後可以自己試下

行程
樓主咁鍾意打直影
支持
因為好多時都係急住影, 費時人哋等

多謝支持
今日嚟到一個市郊, 落車之後要行十分鐘山路左右先到, 有唔小村民都喺度,唔知有咩搞作 ,好和諧, 普通一條小村莊嘅生活, 大家吹下水吹海風

有家長帶細路捉昆蟲, 捉佢嚟咗個碗之後撚下佢,就放返佢走, 應該係教佢哋分唔同種類嘅昆蟲

另外班大人係到煮嘢食,或者喺度整木工, 都係整個木盒捉昆蟲

join呢啲嘢都幾有趣 會有好特別嘅經驗
不過我都係prefer做普通旅客周圍玩下

我個post因為太耐冇人留言已經沉咗落太平洋
啱啱想寫埋佢 點知留完言都上唔返旅遊台
疑似瑞士卷,佢話係好local嘅食物,終於唔係普通麵包搽嘢

仲有好多嘢揀,但唔好意思再攞
我知我冇資格講,希望各位係香港嘅朋友可以代我出席818,香港屬於我們每一個人
啱呀
清咁夜

的確係幾辛苦嘅,自己調節下la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞