(live)首次踏足歐洲大陸,廢青歐遊六國40日

819 回覆
95 Like 209 Dislike
今次應該係第7個遊記post,好耐冇去旅行了,上次開旅行post已經半年前,唉

今年嘅六月七月特別漫長,我發咗好多場令人痛心疾首嘅夢, 夢中我見到,原來冷漠拜金嘅香港人可以咁團結,又同時咁分化,感動之餘亦好無力,因此特別掛住旅行自由自在,一邊探索新事物嘅感覺,暫時放低香港所有事,每一個決定都可以遵從自己當下最真實嘅諗法,唔似係香港,每日做同一樣嘢,搭同一班車,見同一班人

今次行程難得有plan,標題唔駛再話完全無plan過之乜乜,今次大約40日,小弟第一次出歐洲,行程大約係香港→英國→西班牙→葡萄牙→挪威→芬蘭→義大利→瑞士→香港

人生中暫時最長嘅一次旅行正式開始,祝我好運
又去旅行
留個靚名先
留名 遲d北極睇極光
去新加坡轉機, 試下所謂全球第一嘅新加坡航空

嘢食就不過不失啦,但服務就真係好nice,比因管理不善嗰間好唔少

第一次搭成十三個鐘機,坐到腰酸背痛又訓唔著, 煎熬
我試過窮遊歐洲4國,用左10日,似受苦多啲
多謝支持
lm玩得開心d~記得影多d靚相
牙痛巴!!好耐冇見! 近排點呀
嘩去北極睇極光,你都幾屈機
窮遊中=受苦中
其實今日已經係英國day2, 但因為第一日到埗, 第一次適應時差有啲唔舒服, 所以冇開post, 會盡快追返進度

原來英國嘅地鐵係收唔到訊號, 我仲諗住落到地鐵再查點樣去民宿, 一落機就做埋啲弱智嘢

巴士真係好似, 而且都係有凌晨n車
你應該洗錢仲多啦
之前試過去60日
BTW你個旅程好唔順路咁
北面南面北面南面
長年支持者留名支持

大英博物館要買留一日

西班牙海鮮 火腿

40日旅行。。這些機會不是我的
啱啱落機, 時差關係好唔慣, 打卡咁去咗好多地方算,tower of bridge,其實仲行咗London bridge同好多其他橋, 睇落真係差唔多

london eye ,遠觀算了好貴

去唐人街行個圈, 大部分都係繁體字好親切呀

m.....可借價格唔親切....

留名,除左睇波之外,暫時對西歐興趣唔大
白金漢宮, 真係太熱,又等唔到士兵交更,行咗一陣就走, 其實比我想像中細, 話曬係英女皇住

見嘢飲太貴,去m記買杯朱古力奶昔,但真係唔掂

返到民宿,冇冷氣連風扇都冇熱到訓唔著,英國人係咪唔興開冷氣
行程大約係香港→英國→西班牙→葡萄牙→挪威→芬蘭→義大利→瑞士→香港

我數到七個國家?
Btw, 歐遊係正嘅
wifi巴你係醒嘅, 因為其實西班牙我只會去半日, 所以我唔計
Oh shit,我仲諗住等睇西班牙
。。。不過我都會追po嘅,其他國家我都想睇
london day1,未計住宿 雖然好慘, 但都用嚟提醒自己

day1完,開始寫今日day2了,快d追到進度

挪威6.5日,瑞士4日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞