(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區56

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
1. 關咩事?
2.姿勢正確,唔會受傷既情況下,why not?
大隻recover會好d架咩?咁係關program事啦
關瘦底咩事?
日日做都得
操得好唔等於要max out,你拎1RM既80-90%嚟操都夠
我個人認為frequency > intensity (當然intensity唔好太低)
追重量就緊要既,而且新手舉既重量,喺做得岩同食得夠既情況下,係會上得較快既。

好多PT都係亂講 上網睇下研究報告同跟program玩先會有最好既成績
補充一點

Frequency 多啲係因為想Volume 大啲

同埋如果目標真係淨係肌肥大

力量冇乜所謂嘅話呢

重量固然重要 但係其他因素你都要睇~

例如 TUT (Time under tension)
1. Tempo training
2. Shorten time of resting

當然唔少得 Form/ 飲食(唔係淨係滿足到Macro Micro 都要食得好)/休息/ Progressive Loading ......

唔好意思太耐冇上水

在下都係你哋所講嘅瘦底冇肌肉

目前 71.4kg Bf 13-14% ~~~~
瘦底無肌肉
不如你交低你嘅基本資料先啦

身高/體重/體脂/訓練時間

講真,你都睇得到佢個身型係出嚟啦

有少少Mass + 8-10% bf

如果認真去對待你嘅生活同訓練

我有信心講其實唔難做到囉(最快其實三個月就得啦,慢嘅話就唔知啦)

btw 其實阻住你自己進步嘅就係你自己啦

從來都唔理解咩叫做連到明星咁樣係咪好難

你夠決心夠堅定夠意志力 其實有乜嘢係做唔到

個個都話我瘦
好難 難在要搵到人幫你打哂燈 調哂光影張相
館長收皮了
咩事
俾共封
Source plz

雖然自己都喺度搵緊
you tube 啦
佢話都估唔到身邊所有廠商都割席
佢啲場仲要係租租
究竟係啲廠商本身紅底

定係只係唔想個人利益受影響

算啦健身post 費多咁多政治野 一陣有人唔鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞