(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區56

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
我都係fitness first
壞處係貴過P記
係咪大概700幾一個月 係咪有個海外pass
700幾一年約唔包中環同喜來登,海外一年唔記得可以用幾多十次
Ok Thx Ching
輕左7kg但肌肉都少左3kg
新手留名

用咗四個月淨做Cardio由91kg 落到80kg (177cm), 啱啱先開始做Weight.
暫時跟緊Freeletics啲Programme, 咁多位Ching有冇咩新手routine推薦
都係食少啲carbohydrates, Lunch通常唔食, 夜晚就睇心情食少少或者唔食咁

平時就一個禮拜跑4-5日 40-50mins

不過而家流失到冇乜肌肉,所以諗住跑少啲同開始做weight
做到咁先減得10kg。。。?師兄坐寫字樓之類,完全唔洗郁既工?早餐食好豐富。。。?
點入去做
好唔好pay講唔講得
又係anabolic window論bull shit
bcaa公認呃錢㗎喎ching
有冇人越做gym越甩頭髮?

btw 今日齋做static hold,淨係上到250kg hold 10秒,都幾勉強,core,腳太廢
飲whey就唔洗額外買bcaa
好快變埼玉
Cutting 就快4個禮拜
體脂都落得幾快,目測已經出翻6粒腹肌
但個人開始覺得易攰同recover得慢,
唯一興幸嘅係冇跌過力

原來cut左先知自己肉量好少
同埋邊有次數限制架,食唔夠蛋白質咪飲返幾多scopps囉
護髮啦師兄
位元堂隻洗頭水ok架 試試
每間都唔同 上網check下會好啲
想問下做滑步機一個鐘其實算唔算係有氧?
新手搵緊岩自己既方法
真羡慕有六舊腹肌,我就未見過自己D腹肌
係外國買唔到。。。
不如行跑步機
斜度15
速度由4開始 視乎你程度慢慢上
行半個鐘
實爆汗
行跑步機都有用架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞