(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區56

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
即刻想9衝 係core feel到好硬淨?
會穩陣好多 同埋會多咗信心

中非打
好毒
發現右手三頭明顯粗過左手
應該點練?
使唔使淨操左手唔操右手
唔想a字膊係咪操多啲膊,唔好操咁咁多上斜方肌
利申:唔做shrug
有一次front squat,同人輪,人地借左條腰帶比我叫我試下,我覺得冇乜分別

唔知係我唔識用定點
無試過做front squat隻手拗唔到
你要吸口大啖嘅氣谷曬落肚 再用個肚頂實條belt 咁就會好穩陣 唔會彎到腰

我一買條belt返嚟仲會自己喺屋企練吸氣
有咁做啊,但係同冇戴好似冇乜分別

front rack mobility問題啦,好易搞
頂完都無分別 真係唔識了睇下有無ching解答

我淨係擺到隻食指落去痛到
Belt 要索得好緊, 初初用會覺得呼吸困難, 當你吸氣時個肚迫實條BELT
成個人CORE 會實淨好多, 同埋條腰有保護性, 令你放膽D.
有冇ching 係gymshark summer sales買左野? 到e家都未收到貨,email同facebook都冇人覆
太煩了,都係唔用belt,何況冇錢買
大重量時用係好D, 有保護性. CORE又會實, 但RM 要少.
有D GYM 直頭有得借.
開始左做gym2個月 以前一啲都唔中意做gym 覺得自己唔識無謂去獻醜
直到早排行條斜路都覺得喘曬氣 個人睇落去又無黎神氣就決定不如試試做gym 比自己有返做運動嘅習慣
然後一開始左就好似停唔到咁 每次做都覺得辛苦但係開心 而家最起碼個人叫企得直 又有返d體能 其實都冇話想操成點或者想好大隻 不過培養左個習慣出黎都叫對自己身體負返責任
長左少少 不過希望可以鼓勵到同我一樣嘅新仔唔駛怕做gym會柒啦 希望大家唔好介意
其實1跟1教練係咪好d 但好貴
有無師兄post workout
會飲protein+carb粉
你地carb粉會買邊隻?
上myprotein見到好多款 唔知邊款好
加油練身體健康都係門學問
咁最少都要識吸氣 如果唔係一做重就好易傷
好就實好過你自己睇youtube鳩做
合神屈機
成日食,正
個間個油飯仲要係唔太油既 有味飯黎
之後就會上引,日日都好期待去操
轉玩ppl 仲上癮 日日3項
冇大家咁hard core 都係分 leg chest back arm一星期做4日
出面大場都D普通教練都700幾800一堂 貴就一定
但係搵教練可以幫自己突破 如果新手跟教練咪行小D冤枉路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞